BEYKOZ İÇİN HAYIRLI OLSUN

11-07-2015 3468 Yorum yok. Yorum Ekle

Yakın zaman önce genel kurul yapan Beykoz Vakfında, yaşanan genel kurul sürecinin seyri ile ilgili geride bırakılan kongrede Başkan Adayı olan Gökhan Taneri Vural 12 Temmuz 2015 Pazar günü yenilenecek genel kurul ile ilgili gelişmeleri Beykoz Yerel;

 

Yakın zaman önce genel kurul yapan Beykoz Vakfında, yaşanan genel kurul sürecinin seyri ile ilgili geride bırakılan kongrede Başkan Adayı olan Gökhan Taneri Vural 12 Temmuz 2015 Pazar günü yenilenecek genel kurul ile ilgili gelişmeleri Beykoz Yerel Basını ile iftar akşamında paylaştı.

Vural, süreçteki yaşananları problem tırmandırıcı yaklaşımdan ziyade, yapıcı bir düşünceyle, serbest sohbette dile getirirken, konunun net anlaşılırlığı açısından hazırlamış olduğu “basın bildirisini” okuyucularımız ile paylaşıyoruz.

 

GÖKHAN TANERİ VURAL “BASIN AÇIKLAMASI”

Her şey daha iyi ve daha güzel bir BEYKOZ da yaşayabilmek için.

Adı sadece Beykoz olan iki sivil toplum kuruluşundan biridir Beykoz Vakfı. 1992 yılında tamamen Beykozluluk ruhu ile kurulmuş ve ilçemizin gelişimine, özellikle çocuklarımızın topluma kazandırılmasında çok önemli yeri vardır.

Yaklaşık on bir yıl süresince genel sekreterliğini yaptığım Beykoz Vakfı birçok başarılı proje gerçekleştirmiştir. Yaşadığımız tüm engellere ve kısıtlı imkânlara rağmen Beykoz’un ve Beykozluların sesi olmaya çalışmıştır.

Geçtiğimiz Mart ayında yapılan olağan genel kurulda yıllarca birlikte çalıştığım, acısı ve tatlısıyla, birlikte yıllarca daha iyi bir Beykoz için mücadele ettiğim Vakıf Başkanı Şaban Tören’nin karşısında aday oldum. Sürpriz sayılacak bir şekilde aday olmamın sebebi vakıf senedinde de yazdığı gibi  “bir arada yaşamanın gerekliliklerini yerine getirmek, Beykoz’un doğal, tarihi ve kültürel değerlerini korumak, bir üst düzeye taşıyabilmek için çabalarımızı, olanaklarımızı, yeteneklerimizi birleştirmek” içindi. Fakat bir çatışma ortamı oluştu ve yıllardır inandığımız değerler hiçe saymak pahasına zalimce bir çatışmanın başlamasına sebep oldu. Bu kadar net yazmamın ve bu bildirgenin sebebi ise böyle bir çatışmanın ne Beykoz’a, ne Beykozlulara ve ne de Beykoz Vakfı’na yarar sağlamayacağını düşündüğümdendir. Buna bir son vermek istiyorum. Zaten kendi içinde çatışmaktan gerçek mücadelenin ne olduğunu unutmaktır bütün sorunumuz.

Mücadelemiz toplumun refahı, çağdaş ve özgür bir gelecek için olduğunu düşünürsek, bu hedefe ulaşmakta harcamamız gereken enerjimizi kişisel ihtiraslarımıza harcanması hem ilkelerimize hem de inancımıza ters düşmektedir.

Kısaca demokrasinin ve hukukun gereklilikleri yerine getirilmeden yapılan uygulamalar karşısında kongre iptal olmuştur. Karşısına aday olarak çıkmamdan memnun olması gerekirken kişisel olarak algılanması ve selam bile verilmeyecek duruma gelinmesi beni derinden etkilemiştir. Kişisel olarak uzun yıllarını birlikte dostluk içinde geçirmiş biri olarak şu an ki başkan Şaban Tören’in sahsına yönelik bir durum olmadığını, tamamen Beykoz’un ve Beykoz Vakfı’nı daha iyi bir duruma getirmek amacında olduğumu açıkça ifade ederim. 

Bu çatışmayı durdurmak ve uzlaşmanın yolunu açabilmek amacıyla aday olmayacağımı açıklar, bunca yıldır emek veren Başkan Şaban Tören’nin görevinde başarılar dilerim.

Beykoz Vakfı’nın düşüncesi ve fikri ne olursa olsun her Beykozluya hizmet etmesini umar, tekrar yapılacak kongrenin İlçemize hayırlı olmasını dilerim. Unutmayalım: Her şey daha iyi ve daha güzel bir BEYKOZ da yaşayabilmek için.

Saygılarımla.

10 Temmuz 2015

Gökhan Taneri VURAL




11-07-2015 3468 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 600
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1086
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 550
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 450
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 510
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 461
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 658
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 507
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1127
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 990
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 852