CHP Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı Basın Açıklaması

10-09-2015 2985 Yorum yok. Yorum Ekle

CHP Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı Basın Açıklaması

Son günlerde terör olayları şiddetlenmekte, küçücük çocuklarımız ölmekte ve her geçen gün şehit sayımız artmaktadır. CHP Gençlik Kolları olarak bizler her canı değerli sayıyor, ve terörün her türlüsünü lanetliyoruz.

İçimiz böylesine yanarken şehit ana-babaları ‘yaygaracı’ ve ‘karaktersiz’ olarak adlediliyor. Acıları yok sayılıyor, şehit cenazelerimiz potansiyel miting alanı olarak görülüyor.

Toplumun sağduyuya davet edilmesinin elzem olduğu bu günlerde nefret söylemlerinin artmasını, ülkemizi geri dönülmez bir yola sokacağını düşünmekteyiz.

‘Analar ağlamasın’ denilerek başlatılan ‘çözüm süreci’ toplumun geniş kesimince benimsenmiş ve destek görmüştür. Bu süreç iktidarı zorla elinde tutan AKP tarafından oy istismarı için plansızca başlatılmıştır. 7 Haziran sonrası, telafisi güç bir şekilde darmadağın olmuştur.

Akp iktidarında yapılan gizli anlaşmalar, halktan gizlenen ‘Oslo’ görüşmeleri (Oslo’da imzalanan protokolde Türkiye ve PKK iki ayrı taraf olarak anlaşmaya vardılar.) İmralı’da devletin masaya oturması, akil adamların  Kandil toplantıları ve sonucunda silahların susması, bize tarafların karşılıklı olarak geçici bir ateşkes yaptığını düşündürmüştür. Ancak Akp’nin halktan gizli politikalarının ne kadar hatalı olduğu bugün ortaya çıkmıştır. Bu hatalar muhalefet partilerine yıkılmaya çalışılmaktadır. Toplumun büyük kısmı artık bu oyunları görmüştür. 7 Haziran günü ortaya çıkan tablo Türkiye’de 13 yıllık Akp iktidarının sonu olmuştur.

Seçim öncesi 400 milletvekili isteyen Cumhurbaşkanı tüm toplumu bugünkü tablo ile tehdit etmiştir ve maalesef kan ve gözyaşından oluşan bu sonuç ortaya çıkmıştır. 1 Kasım’da, 7 Haziran’dan daha sert bir cevap almayı Akp göze almalıdır.

Toplumun kutuplaşmasından siyasi rant elde etmeyi alışkanlık haline getirmek çok tehlikeli bir siyasi hamledir. Birbirine düşman edilmiş kitleler, yıkım dışında bir sonuç doğurmaz. Düşmanlık tohumları havuz medyası tarafından yıllardır topluma fütursuzca atılmaktadır. İki kez üst üste yaşanan Hürriyet gazetesi baskınları, bahsettiğimiz düşmanlık tohumlarının sadece küçük bir meyvesidir. Bu topraklarda Maraş-Çorum-Madımak gibi çok acı katliamlara tanık olduk. İktidarda kalmak uğruna düşmanlık yaratan tüm davranışlardan kaçınılmalıdır.

Siyasi parti temsilciliklerini hedef almak, düşüncelere saldırmak demektir. Düşünceler taş ,sopa ya da silahla ölmezler. Bir fikri yenmenin yolu daha iyi bir fikirle ortaya çıkmaktır. Düşüncelerimiz toplumu birleştirmeyi, barıştırmayı amaçlamaktadır. Gericiliğe karşı savaşmak en temel görevimizdir.

Geçmişte bir arada yaşamış , bugün bir arada yaşayan, gelecekte de bir arada yaşama inancında ve kararında olan Türkiye Cumhuriyeti Halkı arasına ne PKK , ne faşist iktidar, ne de iç ve dış emperyalist güçler nifak sokamaz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Gençleri olarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylemiş olduğu gibi ‘ Akıl ve mantığın halledemeyeceği bir mesele yoktur. Bizim akıl, mantık ve zekâ ile hareket etmek en belirgin özelliğimizdir.’ Diyoruz ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi ‘Bu mesele kapalı kapılar ardında değil, ancak ve ancak parlamentoda halka açık şekilde çözülür’

 

                  CUMHURİYET HALK PARTİSİ BEYKOZ GENÇLİK KOLLARI




10-09-2015 2985 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 480
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 434
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 487
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787