SAHTE DOSTLUKLARIN BAŞLAYACAĞI DÖNEMLER YAKLAŞIYOR

10-05-2008 5029 2 yorum. Yorum Ekle
Yerel Seçimlerin yaklaşıyor olmasıyla birlikte hareketli bir döneme doğru ilerlemekteyiz. Dün dostken çıkarları gündem oluşunca bozuşanlar, şimdi önlerindeki hayal dünyasında kendilerine yer bulabilmek için yeniden barışanlar, birbirlerine çok acı verdikleri için barışmaları sancılı olanlar bile yavaş yavaş arenaya inmeye başladılar.

Bu arena öyle bir arenadır ki, tıpkı annesinden ninni bekleyen bebek gibi bulaşıcı bir hastalık, zaman zaman adına demokratik yarış veya yaşanan süreç deriz ama sadece sandığa attığımız oy anı demokratiktir. Ya ondan önce ve sonrası yaşananlar malum ulusal basınımızın dilinden hiç inmeyen malzemeler.

Hepimiz bir yol tutturmuş gidiyoruz, oy kullanmaktan başka siyasetin yanından geçmeyenlerimiz, hatta çoğu zaman kızdığı için oy kullanmadığını söyleyenler bile, içinde bulunduğumuz dönemde kendini siyaset uzmanı sanmakta. Falanca kişiyi kesin belediye başkanı yapıyor, filancaya asla aday bile olamaz yakıştırmasını, daha da ötesi aha şuraya yazıyorum bak, benim dediğimi hatırlarsın densizliğine varacak kadar ileri götürenler bile var.

Eh tabiî ki bu konular hep konuşulurda ne yazık ki o malum dönem yaklaştığında birilerini kaşıntı basar rahat duramaz, kendini bir dönem yemeden içmeden kesilecek kadar bu acımasız dünyanın içinde bulur. Ta ki kafasını ellerinin içerisine alıp, ya yere çömelip ya da en yakın arkadaşı ile yaşadığı veya yaşadıkları hezimeti hıçkırıklarla paylaşana kadar kendilerine gelemezler. Çevresine artık bu işlerden elimi ayağımı çektim diyen yaralı siyasetçilerimizi yine bu kaşıntı özlemi sarar ve süreç yeniden başlar.

Önümüzdeki sürecin Beykoz’u ben ekibimle daha iyi yönetirim diyen ve bu uğurda samimi çalışma yapan herkese hayırlı olmasını diliyorum.
Yaşadığımız sıkıntının hiçbir zaman göz ardı edilmemesi acının ve coşkunun müşterek paylaşılması adına ortak hareket edilmesini, hele hele özlemle beklediğimiz güzellikleri yaşatanlara karşı saygıda kusur etmememiz gerekmekte olduğunu düşünüyorum.
İlçeye görevleri süresince hizmet verenlerin değerini yaşadıkları sürece kıymette tutmalıyız. Şükürler olsun ki Allah hepsine uzun ömürler versin, Beykoz’umuza hizmet vermiş Belediye Başkanlarımızın hepsi hayatta, onlara yeterince saygı gösterip Beykoz’a hizmetleri karşılığında ayrıcalıklı davranıyormuyuz. Kaldı ki hiçbir aday ben Beykoz’a şu şu şu kötülükleri yapacağım diye Belediye Başkanlığına aday olmaz. Tekrar Allah gecinden versin Başkanlarımızın kıymetini tarihsel süreçte olduğu gibi öldükten sonra anlayacağız. Hatta bazılarının ardından, Belediye Başkanlığı şöyle dursun Beykoz’a ayrı bir kimlik kazandırdı diye heykelinin dikilmesini bile teklif edeceğiz.

Neyse kıymetli okuyucularım, biraz duygusalım galiba, 17 yıl aradan sonra şampiyonluk yaşadığımız Futbol takımımızın tüm bireylerine teşekkür ediyorum. Hele hele 1. lige veda etsek bile yıllardır, Beykoz’un adını zirveden indirmeyen Zeki Aksu Başkanı tebrik ediyorum. Belediye Başkanı Muharrem Ergül’ün söylediği gibi bende Basketbolda 2. lige düşmüş kabul etmiyorum, takımımızı 2. ligde şampiyon olmuş olarak kabul edip, iki profesyonel takımımızın 2. ligde mücadele ettiğini düşünüyorum. İnanıyorum ki tüm Beykoz takımlarına eskisinden fazla sahip çıkacaklar ve yıllardır uyuyan ilçemizdeki güçleri hareketlendirip yeni başarılara imza atılmasına katkı koyacaklardır.

Yorumlar

Talat KARASAKALOĞLU 18-05-2008

ŞAMPİYONLARIN HAKKINI TESLİM EDELİM

Sayın Yazar belediye başkanınımız insanlarla ilişkide olağan üstü caba harcayarak kimseyi kırmama kimseyi incitmeme adına bazı söylevlerde bulunabiliyor Basket Takımımız maalesef yaptığı müsabakalar neticesinde başarısız olarak kurallar gereği ligden düşmüştür. BUNU BİR SEZON TER DÖKEREK BAŞRIYA ULAŞAN ŞAMPİYONLARLA EŞ TUTMAK ŞAMPİYONLARIN YÜREKLERİNİ SIZLATIR. Şampiyonları alkışlıyor bağrımıza bastığımızı tüm Beykozda afişlerle tüm kişi ve kurluşlar KUTLUYOR. BAŞARISIZLIKLARI KAMUFLE EDEREK BAŞARI BEKLEMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR.

Ali Çankaya 23-05-2008

Yazınızı beğenerek okudum fakat....

değerli yazarımız Ozan Bey. siz konuları en ince ayrıntısına kadar didik didik edip öyle yazıyorsunuz. bunu yazılarınızı sık sık taki p ettiğimden biliyorum. fakak konu siyaset olunca sanki biraz kendinizi geriye çekiyorsunuz. lütfen biraz kaleminizin gücüne inanıp yüzeysel değilde bildikleriniz doğrultusunda derinlemesine yazın ve bizleri aydınlatın. teşekkür ediyorum...

Toplam 2 yorum bulundu. 1-2 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 591
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1080
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 546
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 448
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 506
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 456
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 653
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 503
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1123
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 986
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 849