İHANET

27-01-2020 3362 Yorum yok. Yorum Ekle

İHANET

“Orman balta" hikâyesini bilir misiniz?

Balta girmemiş ormanlardan birine, bir adam gelmiş. Onu gören ilk ağaç hüngür hüngür ağlamaya başlayınca, uzaklardan başka ağaç, '' Neden ağlıyorsun? '' diye sormuş.  Ağlayan ağaç, ''Artık sonumuz geldi! İnsan denen canlı, ormanımızda ve hepimizi kesecek.'' demiş…

Uzaktaki ağaç, ''Korkma!'' demiş. ''Nasıl olsa o bir yabancı. Bizi yeterince tanımıyor bile, eğer içimizden birisinin ihaneti olmazsa bize hiç bir şey yapamaz.'' deniş.

Ağlayan ağaç, ‘Evet!'' demiş ''Bunları ben de biliyorum. Ancak içimizden birisinin ihanetine uğradık bile. Çünkü adamın elindeki baltanın sapı ne yazık ki bizden'' demiş.

Dünya ile birlikte insanlar da kirlenmeye başladı. Aslında insanları kirleten, düzenler yani sistemlerdir. Tabi insanın kişiliği 'kirlenmeye müsaitse  daha çabuk olur bu işlem. Sadece kendisini kirletmekle kalmaz, birçok kişiyi de kirletirler.

Etrafımızda baktığımızda, dost, arkadaş, meslektaş veya iletişim kurduğumuz insanlardan bir gün 'ihanete uğrayabiliriz. Belki birçoğumuz ihanete' uğramış ve bunun acısını çekmiş olabiliriz. Aslında ihanet edenlerin kişiliklerine bakıldığında bunların henüz insanlık evrimini tamamlamamış, yaşamını çıkara bağlamış canlılar olduğunu pekâlâ görebiliriz.

Böylesine ihaneti yaşam biçimi olarak benimsemiş kişiler her koşulda ihanet ederler. Bir makam için, egosu için, para için... Hatta bir yemeğe bile;  arkadaşına, dostuna ve çalıştığı ortamdaki yanı başındaki arkadaşına ihanet ederler.

Bu tiplerin vefa duyguları yoktur. Zaten olsalar 'ihanetçi' bir kimliğe bürünmezler. İşte böyle kişileri sistem kullanır... Kullanıcılar, böyle tipleri işleri bitinceye kadar kullanır; sonra çöpe atarlar.                      

Düşünen  ve anlayan için çok mânâ  vardır. Selam  ve dua ile....

ÖĞRETMEN OLMAK

30-11-2025 Yorum yok. 576
Ozan Derviş

Asıl Olanı Görüyor ve Duyuyor muyuz?

30-11-2025 Yorum yok. 771
Neyir Erkan Şişman

Yeşile Tutunmak

30-11-2025 Yorum yok. 596
Erdal Uzuner

BEYKOZUN DERELERİ

30-11-2025 Yorum yok. 576
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

BİR GARİP ORHAN VELİ

30-11-2025 Yorum yok. 482
Cüneyt Pulant

Beykozlulara...

30-11-2025 Yorum yok. 635
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

HERŞEY TAMAM DA KIRAÇ MI SORUN OLDU...

30-11-2025 Yorum yok. 549
Hacı Arıcı

MENFAATSİZ SAF VEFALI YÜREKLER

30-11-2025 Yorum yok. 433
Asım Özdemir

Huzur Toplantısı

07-11-2025 Yorum yok. 972
Asiye Çakır

İNSAN İNSANA…

30-05-2025 Yorum yok. 4889
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 5604