BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ VE BEYKOZ

27-09-2008 4551 5 yorum. Yorum Ekle
18 Mayıs 2006 Tarihli “Belediye Başkanlarımız ve Beykoz” başlıklı yazımı, yaklaşan yerel seçimler öncesinde, bir süreliğine tekrar güncelleme gereği duydum.
Geçmişteki yazıma ilave olarak aktaracak olursam;
5. dönem Belediye Başkanı için belirttiğim, görev sürecinin 2,5 yılı bitti, bu süre içerisinde yaptıklarının meyvesini Beykozlu görmek istiyor demiştim.

Bu açıklamam halen geçerlidir, Sayın Başkan sadece ilçenin tüm yerel basınına, 4,5 yıllık çalışma sürecinin kültür-sanat bölümü ile rutin belediye hizmetleri bölümünü ayırıp bilgi vermesi gerektiğine inanıyorum.

Yeri geldiği zaman yerel basına çok önemli söylevlerle övgüler yağdıran Sayın Başkan türlü tartışmalara konu olan 1/1000 lik planlarda bile basına ön bilgi verme gereği duymadı. A basına veya B basına bireysel verilen bilginin halka sağlıklı aktarıldığını düşünmüyorum. Bu konuda tüm basın bir araya toplanıp, ortak bilgilendirilirse, çalışmaların halka indirilmesinde daha etkin olunacağı görüşündeyim.

Eski yazıma ek olarak son bir konuyu da ilave etmek istiyorum, aradan geçen 4,5 yıllık süre içerisinde Sayın Başkanın sadece ve sadece ilçe yerel basın kuruluşlarının personelleri ile birlikte iftar yapmasını çok isterdim. Yıllardır ulusal basın ile veya ilçenin başka kurumları ile birlikte iftar yapıp, adı basına da iftar verdikten öteye gitmeyen ve hiçte samimi olmayan iftarlara katılmaktan sıkıldığım için bu yıl iftarlar konusunda, samimiyete ve davet şeklindeki, yerel basını dikkate alma ( davetin önceden yapılma kriterine) konularına dikkat ederek katıldım.

Ramazan Bayramınızı en içten duygularla kutlar, gönlünüzden geçirdiğiniz tüm özlemlerinizin gerçek olması temennisi ile sevdiklerinizle beraber nice bayramlara ulaşmanızı dilerim.

18 Mayıs 2006 Tarihli Yazım
BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ VE BEYKOZ
Yerel yöneticilerimizin, belediyecilik adına olan çalışmalarının dışında, sosyal ve kültürel anlamda, Beykoz’un şekillenmesine ne denli katkılarının olması gerektiğini, hemen hemen her Beykozlu tahmin edebilmekte.
Vatandaşlarımız bu gerçeği yasa ölçüsünde bilmesine karşılık, yasalarımızdaki açılım sayesinde, her Belediye Başkanımız Beykoz’u kendisinin ve partisinin mantalitesine göre yönetmiş. Konunun siyasi boyutuna, vatandaşın son derece saygı duymasına karşılık; görev yapan Belediye Başkanlarının hiç ortak yanları olmamış. Tabir yerindeyse, her yiğidin başka yoğurt yemesi vardır sözcüğü gibi davranmışlar “kağıt kalem üzerinde görev sürelerini kurtarmak” adına, ortak yönleri olmuş olmasına karşılık, bunu halka hiç yansıtamamışlar.

Beykoz’un 1.Dönem Beykoz Belediye Başkanı Ali Zengin döneminde, halk ilk kez Belediye Başkanı ile tanıştıkları için, pek ne olup bittiğini anlayamamış gibi görülmesine karşılık, geçen beş yıl için olumlu konuşanların sayısı oldukça fazla görülmekte.
Ali Zengin her Beykozlu gibi ilçeyi doya doya yaşadığı için, halk ile bütünleşmede hiç zorluk çekmemiş. Halk ile son derece, barışık bir Beykoz aşığı olmasının göstergesi olarak ta, başkanlığı döneminde özel kalem müdürlüğünü yapan, günümüzün başkanına danışmanlık yapmasını gösterebiliriz.

Beykoz’un 2.Dönem Beykoz Belediye Başkanı Av.Şevket Arıkan ise, çok farklı siyasi yelpazeden oy alarak göreve geldi, hukukçu kimliğini hep ön planda tutarak görev yapmaya çalıştı, üç dev fabrikanın işçisini oluşturan bölge halkının barınma hakkı için, köklü çalışma yapmayan devlet anlayışının halkı mağdur etmesi sebebiyle, barınmak için ev yapanlara biraz tolerans tanımasıyla gündeme gelerek, gecekonducu başkan olarak ta isim yaptı, birçok insanın barınma sorununa çözüm olduğu için de, halk arasında ayrıcalıklı tutulmakta.

Beykoz’un 3.Dönem Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, o dönemin güçlü siyasi rüzgârı ile göreve gelerek hizmet vermeye başladı. Bir çok konuda hizmetleri olmasına karşılık, halk arasında birkaç metre önünden başka bir yere bakmaz anlayışının hakim olması, çalışkan kişiliğini gölgede bırakarak, halk arasında bazı gerçekleri göremiyormuş izlenimi bıraktı. Seçim zamanı kadrosunun çizdiği abartılı tablo ile rehavete kapılıp, rahatlıkla kazanabileceği seçimi, ikinci kez kazanamadı.

Beykoz’un 4.Dönem Belediye Başkanı Alaaddin Köseler, Ecevit kasırgası ve eski bir fotomodel oluşu sebebiyle yarışı önde götürerek Belediye Başkanı oldu. Bir dönem halkın içine çıkmaması şiddetle eleştirilirken, Büyüyükşehir Belediyesi ve Hükümet desteğini çok fazla görmemesine karşılık, Beykoz için bazı önemli çalışmaları olmadı değil. Ben mimarım, çarpık yapılanmaya izin vermem söylevine uzun süre dayanmasına karşılık, görev süresinin son bir yılında havlu atması hiç hoş karşılanmadı.

Gelelim dönemimizin Belediye Başkanı Muharrem Ergül uygulamalarına, ezici bir üstünlük ile Türkiye genelinde iktidara gelen bir siyasi iradenin Beykoz temsilcisi olan Belediye Başkanının geçmişi birçok ünvan ile dolu sanatçı, şair, bürokrat, sporcu, siyasetçi kimliği bizim sayabildiklerimiz.
Muharrem Ergül göreve geldiğinin hemen sonrasında, trilyonluk borcu olan bir belediye devraldık demesi, cesedimi çiğnemeden bir ev bile yıktırmam iddialı sözleri sonrasında ki her konuşmasında bıkmadan söylediği, belediyecilik işleri rutin olarak devam eder, bu işler bir şekilde yapılır, asıl olan kültür ve sanata önem vermektir. Kültür ve sanat düzeyi artan bir toplumu, eğitim ile bütünleştirdiğinizde ortaya çıkacak güzellikleri hep birlikte göreceğiz açıklamalarının getirisini tüm Beykoz merakla beklemekte. Muharrem Ergül’ün görev süresini ikiye ayırarak, aradan geçen iki yıla baktığımızda kültür sanat adına, altı aylık bir yatırım daha yapma şansı bulunmakta, altı ay sonrasında 2.5 yıldır ekilenlerin meyvesini Beykozlu görmek istiyor.

Değerli okurlar yazımın başında da belirttiğim gibi, beş ayrı düşünce, kendi yöntemleri ile Beykoz’umuzun yönetiminde söz sahibi oldular.
Aslında devletimiz, belediye başkanlarını görev yaptıkları yerler ile ilgili birçok müşterek noktada, mecburi olarak birleştirmeli ve bunu da kanun kapsamında uygulamaya koymalı. Belediye Başkanlarımıza sorsak, kuşkusuz biz zaten öyle yaptık veya yapıyoruz diyeceklerdir.
Ne diyelim haydi hayırlısı.


.



Yorumlar

Talat ERALP 02-10-2008

Taşra KASABASI

Hiç düşündünüzmü Beykoz için plan proje üretilmez örneğin B.Şehir 60 70 otopark proje si acıklar içinde 1 tane Beykoza yok hatta isparkın kurucusu ve y.kurulu üyesi eski başkanlarımızdan neden raylı ulaşım projelerine Beykoz dahiledilmez niçin TOKİ hiçbir şekilde beykozu düşünmez bu örnekleri yüzlerce yazabilirim ancak fuzuli sütun işgakederiz.akp ye yüzde 47 ninde üstünde oy veren beykoz hiç bir yatırımda plana alınmaz çünkü cezalıdır. hala alkol tüketilen mekanları vardır. hala bir başkana 2.ci secilme şansı vermemiştir.hala demokrat görüntüler taşımaktadır. BEYKOZ CEZALIDIR.TAŞRA KASABASI OLMAYA MAHKUM EDİLMİŞTİR. aksini iddia eden belediye başkanlarımız gerekceleriyle yapamadıkları hizmetleriyle ispatlamaya davetediyorum.

kofin 06-10-2008

"demagog"

ŞÖYLE BİR DÜŞÜNÜNCE, Muharrem Ergül kim, kültür sanat kim demek geçiyor içimden.

Sol kitapların arka kapağındaki bilgilerle çevresine entel görünmeyi becerebilen sıradan bir demagogtur o...

Ama Muharrem Ergül'ün partisi ve çevresi az bilgili ve az okuyan insanlardan oluştuğu için kimileri onu Apturrahman Çelebi sanıyor.

Allah aşkına, Kültür sanat ve sosyal yaşam adına Beykoz'da Muharrem Ergül döneminde Beykoz'da ne yapıldı ki?

O sadece kontrol edilebilir sanat ve kültür çalışmalarına destek veren bir şark kurnazıdır.

Sevgili Ozan farkında mısın bilmiyorum, M. Ergül'den sonra; BEYTAŞ ya da Karya Sinemalarının bulunduğu sözde Kültür Merkezi'nde artık sanat, siyaset, kültür konuşan hiç kimse yok...

Migros'a komisyon karşılığında pazarladığı A. Hisar'ındaki araziye Feridun Karakaya Shnesi yaptırdığı için, sanki kültürü ve sanatı çok seven bir belediye başkanıymış gibi izlenim veriyor.

Kültüre sanata olan aşkının tam ölçüsünü bilemem ama en yakınlarının her fırsatta dile getirdiği beyanlarından bir "PARA DELİSİ" olduğunu çok iyi biliyorum...

KÜLTÜR-SANAT ONUN SADECE ŞEMSİYESİDİR.

PEK ÇOK KONUDA OLDUĞU GİBİ ASLA SAMİMİ, TUTARLI, AYDIN VE DÜRÜST bir zat değildir...

Aksini iddia ediyorsa, anında cevaplar verilir...





Ozan Derviş 10-10-2008

Teşekkür

Sayın Şeref bey Şahsıma ve gazetemize yönelik duygu ve düşünceleriniz için teşekkür ederiz. Ne mutlu ki bizi anlayabilenlerdensiniz. Zira geziler konusunda düşüncelerimizi çok önceden söyledik. Bu konuyu tekrar eşelemek istemiyoruz. Bizim anlayışımızda eski dost kelimesi yok biz dostsak ömür boyu dost kalırız. Düşmanımızıda kazanmak için elimizden geleni yaparız. Birkez daha şahsım ve okuyucularım adına teşekkür ediyoruz. Övgü dolu yorumunuzu hoşgörünüze sığınarak yayınlamadık özür dileriz.Saygılarımla...

FAHRİ ORMANLI 11-10-2008

"AH İLA VE İLA GEÇTİ ÖMÜRLERİ BEYKOZLU BUNU BİLMELİ"

MERHABA BEYKOZ. ADİ ÜZERİNDE BEYKOZ BİR DÜŞTÜĞÜ ÇUKURA BİR DAHA DÜŞMEZ DÜŞÜP GİDENE'DE ÇOK ÜZÜLMEZ. İSTENBUL'UN TEK BAŞARISIZ YÖNETİÇİLERİNE ŞANS TANIMAYAN İLÇE. ÇÜNKÜ BEYKOZ'LU HEP DER GİDER ALLISI GELİR PULLUSU DİYE. SAYGILARIMLA.

mustafa kavraz 11-10-2008

İki kere değil binlerce defa teşekkür

Ozan derviş bey dayanamadım köşenizi tekrar okudum.Hatta birkez daha okudum. Teşekkürler yanında az bile kalır.Mesajınız gerekli yerlere gitti inancındayım.Ha unutmadan hatırlatayım.Şeref bey dediğiniz bey kimse sizde ona yorumunuzda iki defa aynı yazı ile teşekkür etmişsiniz.Belkide şeref bey bunu fazlasıyla hak etmiş olabilir.Başarılarınıza devam.biz buradayız siz orada oldukça.

Toplam 5 yorum bulundu. 1-5 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 575
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 635
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1114
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839