HEPSİ BİR BİZ TEK

26-03-2021 1864 Yorum yok. Yorum Ekle

Oldukça zor günlerden geçiyoruz yiye başlayacağım ama dilim varmıyor ve pek çoğunuzu duyar gibiyim… diyorsunuz ki;

Hangi günümüz zor olmadı ki, ne kadar haklısınız, ellili yaşların üstünde olanlar yarım asırlık bir ömrü geride bırakmış olduğuna göre, pek çok olay ve gelişme ile de karşılaşmış, yaşamış en azından duymuşsunuzdur.

Gribe benzer çok hastalıklar çekmiş ve atlatmışızdır. İnsanız ya, Allah korusun çok daha tehlikeli olanları yaşayanlar ve atlatanlar da var elbette (maşallah diyelim) atlatamayıp vefat edenlere de Allahtan rahmet dileyelim.

Coronavirüs süreci beklediğimizden tehlikeli ve uzun süreceğe benziyor. İlk defa tüm dünyanın verdiği ortak bir savaşa tanık oluyoruz. ’’sağlık savaşı’’ bunda bile topyekûn insanlık adına bir hareket göremiyoruz. Ekonomik ve ticari savaş daima ön planda, insan hayatı hiçe sayılıyor. Bunu biliyorduk ama bu kadar da olmaz dediğimiz zamanlardayız.

Biz Türkiye olarak hep bir savaşın, hatta ne savaşı, Savaşların içindeyiz yıllar yılı. O yüzden ellili yaşlar dedim. Çok badireler atlattı bu ülke ve hala da savaşıyor..! Biter mi ? Hayır ? Neden ?

Sorular, sorular…

Bazen kendi kendimi sorguluyor ve empati de yaptığım çok oluyor. Acaba ben ve benim gibi düşünenler mi hata yapıyoruz diye...

Bir grup var ki, ülkemizi küçük görmeye, düşürmeye alışmış, kim ne yaparsa yapsın onların gözünde ve gönlünde yer bulamıyor ve bunlar çoğunlukla rahat yaşam süren kesim veya kolay kazananlar gibi gözlemliyorum. Zaman dilimini öyle bir yere getiriyorlar ki, bazı yılları görmezden geliyorlar, ya da AB’yi Her şeyin en iyisini onlar bilir, ne derler se doğru ve ne önerirler se yapmalıyız gibilerinden..

Türkiye 45 yıldır ABD-AB ülkelerinin pek çoğu başta olmak üzere, medeniyet dediğimiz topraklarda hüküm süren, sömürge Arap yarımadası ülkelerin oluşturduğu, toplayıp beslediği, eline silah bomba verdiği paralı Çapulcular ile savaşta, binlerce Şehit verdi. Asker, polis, sivil, korucu, eğitimci, emekçi…

Hepsine Allahtan rahmet diliyorum.

Ve bugün televizyonlarda ki açık oturumlar da bakıyorum ve ağzım açık dinliyorum. Bu ülkenin, rejimine, güvenliğine, siviline ve toprağına, dahası Kurucu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bile kasteden bu gafiller ile ilgili yasal girişimleri, ’’Demokrasi’’ kalkanı ile savunmaya çalışan gazeteci, siyasi ve bürokratlar var. Savlarında bile öyle gafil ve strateji bilgisinden yoksunlar ki, insanın nutku tutuluyor ve  diyorum ki, bu insanların geçimini de yukarıda bahsettiğim dış güçler mi sağlıyor..!

En basitinden şu; yıllarca kendi topraklarımızda, büyükşehirlerdeki eylemler dışında, özellikle Güneydoğu kırsalında, mağara, yeraltı ve gizlendikleri yerlerden onların peşine düşen Ana kuzuları Mehmetçik ve korucuları kahpece şehit ederlerken, görünür olmalarını sağlamak amacı ile (Bu bana göre doğru bir stratejiydi) iki yıl, barış süreci adı altında o bölgeyi rahat bırakıp alçakların, inlerinden şehirlere inmelerine göz yumulmuş, onlarda Sur başta olmak üzere birçok il ve ilçede yeraltı dünyası kurup, sözüm ona orada kendilerince bir hükümranlık düşünürlerken, kafalarına Türkiye Cumhuriyeti vurdu ve belleri kırıldı. Sonra Suriye den el atmaya çalıştılar, yapılan operasyonlar ile bunlara da gerekli cevap verildi, veriliyor ama tam yarım asırdır verilen Canların yanında Ekonomik kayıplarımızdan bahsedemiyoruz bile. Olaya hiç  bu açıdan bakmıyorlar..!

Hepimizin ve sözde, kendilerinin de kırmızıçizgileri Türkiye Cumhuriyeti demokrasi ne TC, Demokrasiye, YOK

Mustafa Kemal ATATÜRK‘e ATATÜRK demem !!  Diyenleri savunmamaları için bu üç neden yeter de artar bile.

Türk’ün Türk den başka Dostunun olmadığını geç kalmadan öğrenmeyi diliyorum.

Saygı ve sevgilerimle…

 

 

 

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 568
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1069
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 528
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 439
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 492
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 433
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 627
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 490
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1109
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 972
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 836