VATANDAŞ BU KADAR ZORDA BIRAKILMAMALI

26-10-2021 2180 Yorum yok. Yorum Ekle

Demokrasi’nin vazgeçilmezi olan ve bunun devamında, yaşanılan seçim sonuçlarına her Türk bireyinin en üst düzeyde saygı duyması gerekmektedir.

Maalesef seçimler bittikten sonra, seçim sonuçlarını hazmedemeyen bir yaşam biçimimiz var. Oysaki seçimler bittiğinde,  göreve gelen siyasi yapılanma, parti programlarını koruma ilkeleri kadar, kendilerini tüm halka kabul ettiren bir çalışma planlaması içerisinde olmalıdırlar.

Son yıllarda yerel yönetimlerde ki iktidar ve muhalefet arasındaki hizmet çelişkileri ve anlayış farklılığının faturasını da maalesef vatandaşa çıkmakta.

Yine artan döviz kurlarının neredeyse yaşamın tüm katmanlarına zam olarak yansıması ve gelir girdilerinin önceden planlandığı gibi olması sebebiyle, birçok vatandaşı şimdiden büyük sıkıntılara sokmuş durumda.

Geçmişte yaşadıkları ilçe ve il belediyelerinin aynı partiden olması sebebiyle, büyük ölçüde hizmet sıkıntısı yaşamadan geçen süreçte, günümüzde ilçe ve il yerel yönetimleri ayrı partilerden olduğunda, vatandaşa inen hizmetlerde de vatandaş sıkıntı çekmekte. Büyükşehir ile İlçe Belediyesi kargaşası ve alışık olunan hizmetin gelememesi, vatandaşa ayrı bir sıkıntı olarak yansımakta.

Seçimden çıkmış Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı’nı, oy versin vermesin her Türk bireyinin Cumhurbaşkanı olduğu gerçeğini bilmesi, ülke vatandaşlarının tamamının kabulleneceği bir gerçektir.

Hal böyleyken ülkemizde yürütülmekte olan Başkanlık sistemi gereği, Cumhurbaşkanımız aynı zamanda bir siyasi partinin de Genel Başkanı olabiliyor, şu anki sistemde olduğu gibi.

Cumhurbaşkanımızın hür Türk bireyinin Cumhurbaşkanı olduğu gerçeğinden yola çıkarak, Cumhurbaşkanı’nın zaman zaman gerek Cumhurbaşkanı olarak, gerekse mensubu olduğu siyasi partinin Genel Başkanı olarak halka hitap ettiğinde, iki görevi arasındaki sentezi iyi ayarlaması gerekmektedir.

Tabi ki Cumhurbaşkanı’na muhalefet etmenin söz konusu bile olamayacağı gerçeğinde, Cumhurbaşkanımızın da mensubu olduğu siyasi parti Genel Başkanı olarak yaptığı çalışmalara muhalefet liderlerinin de siyasi karşılık vermeleri en doğal hakları. Burada ki gerçek ise siyasi partilerin ve yerel yöneticileri İktidar Partisi Genel Başkanını en doğal hakları gereği eleştirmeleri gerekiyorsa eleştirirken, buradaki gerçeği yani Siyasi Parti Genel Başkanını eleştiriyor olduklarını halka yansıtmalıdırlar. Halk arasında Muhalefet Partileri Liderleri’nin Cumhurbaşkanı ile Siyasi Parti Genel Başkanı eleştirilerinin farklılığını halka anlayacakları dilden anlatmaları gerekmektedir.

Yani her iki taraf da Vatandaşı bu kadar zorda bırakmamalı…

Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 498
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 473
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 475
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 403
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 430
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 391
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 476
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 456
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1070
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 925
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 786