YAZ GELDİ KAVAK YELLERİ ESMEYE BAŞLADI

11-05-2009 6530 12 yorum. Yorum Ekle
Ey benim koca bir kurum içerisinde numunelik, yüze dost kalbe hain eski ama eskimeyen dostum. Aklın sıra basın etik kuralları, fotoğraf ve ses kayıtları konularında ders vermeye kalkmışsın.

İyi de güzel kardeşim onca yıl mektep medrese görmüşsün, mürekkep yalamışsın, yabancı dilini bülbüller gibi kullanıyormuşsun, bu meziyetlerini kullansan da herkes yararlansa kötümü olur.

Bence, çok iyi olur ama sen bu meziyetlerini hem olumsuz hem kontrolsüz kullanmaya inat ediyorsun. Kaldı ki şahsın ile ilgili, gazete manşetlerine çıkan fotoğrafçılık ile ilgili mesleğinin adını argo cümlelerle dile getirip insan onuru ve şerefi ile ilgili iddialara cevap vermemişken, bir başka kurumun kendisi ile ilgili çıkan her türlü habere cevap verecek mekanizması varken, onlar adına konuyu tırmandırıyor gözükmen beni hiç ilgilendirmiyor. Sadece bu konuyu okuyucularımızın iyi değerlendirdiğine eminim.

Amma velâkin ses kayıt cihazları konusunda ders verirken şunları unuttuğunu, hem bizzat size hem de çok değerli okuyucularımızın bilgisine haddim olmayarak aktarmak istiyorum.

— Beykoz’da habere giden hangi kurum özel ses kaydı cihazı kullanıyor görmek isterim.
— Bizzat sen çalıştığın kurumda işe başladığından itibaren günümüze kadar ve halen ses kaydı yerine küçük fotoğraf makineni kullanmıyor musun ( arşivimiz bu makinenin görüntüleri ile dolu.)
— Masanın üzerinde duran fotoğraf makinesinin kayıt adına tüm görsel ışıklarının yandığı açıkça belli ve o makine fotoğraf çekmek için olsa fotoğraf çeken kişinin elinde olurdu. Kaldı ki ses kaydı yapan fotoğraf makinesini masanın üzerine koyan muhabir, diğer makinesi ile 50 kareye yakın fotoğraf çekmiştir. Yani ses kaydı yapan makine, o toplantının protokol bölümünde oturan insanların önüne, bu bir fotoğraf makinesidir sizde canınız istediği zaman karşınızdaki insanları çekin diye koyulmamıştır.
— Kaldı ki Beykoz’da sizde çok şahit oldunuz ki, çekim yapılırken çekime itiraz edenlerin olduğunu veya belli bir zaman sonra bu aşamasını kayda almayın diyenlerin olduğu birçok kez yaşanmış bir gerçekken, bu görüşme de hiç böyle bir uyarı gelmemiştir.
— Yani Beykoz’da tüm basın ( Beykoz dışından gelen ve gazetecilik okulu mezunu bir kişi hariç oda seçim dönemi Beykoz’da kaldı şimdi yok) kayıt işlemini teknoloji harikası olan küçük fotoğraf makineleri ile yapmaktalar.

Velhasıl kelam yüze dost kalbe hain dostum, bu yazıyı kelama almakla çok iyi etmişsin, sen zaten bu konuda ustasın. Geçmişte de okuyucularıma anlatmaya çalıştığım ama bazı bölümlerini bir türlü açamadığım, fakat senin bu kel alaka açıklamaların sonrasında yazım güm olmasın diye cevap vermek zorunda olduğum için konunun detaylarını, sayende tüm çıplaklığı ile ortaya koyma şansı bulmuştum.

İyi ki varsın be yüzden dost kalpten hain dostum, bu arada dilinden düşürmediğin aşırı kilolarımı diline dolayıp (tonton ve tombul) yakıştırmalarını yapmamışsın, üzülme rejim falan yapmıyorum. Su testisi suyolunda kırılır,


Not:
Değerli okuyucularım bu köşemi bu gün dâhil bir hafta yayında tutacağım, fazla tutup da konuya ilgi duymayan okurlarımı sıkmak istemem. Sırası gelmişken hepinizden ve özellikle konuya ilgi duymayan okuyucularımdan daha çok özür dilerim.


Yorumlar

Doğuş Haber 11-05-2009

Açıklama

Üç gün süren bakım çalışmalarında yazarımızın şu an yayında olan yazısının yorumlarının yedeği alınamadığından güncellenememiştir, yazarımız ve okurlarından özür dileriz. Yazarlarımıza yapılan yorumlar tekrar iletildiğinde, zaman geçirmeden yayınlanacaktır.

cansu 14-05-2009

gerisi yalan...

Kemalettin Bey, sizin ilgili kişiye atıfta bulunarak yazınıza keşke deyinmeseydiniz. Sizi yermek ve suçlama amaclı değil, değmemesinden dolayıdır. Beykoz'da havadan geçininen sözüm ona, ona taraftar buna muhalif yöntemiyle basın adına birşeyler yaptıklarını zannadenler, bilsinlerki, kim ne yaparsa yapsın, yapmış oldukları tam tabiri ile günün birinde ansızın karşısına çıkar. Bu olumluda olabilir, olumsuzda. kemalettin Bey, siz Beykoz için bir değersiniz. Gerisi tartşılır. İyi yayınlar

muzaffer 14-05-2009

Bizler saf değiliz.

Yayıncılık ve gazetecilik etik değerlerinde bahseden kimi gazete sahipleri ve ortakları bu geçen seçim döneminde neler yaptıklarını hatırlasınlarda sizin çıkarmış olduğunuz gazetede işlediğiniz konuları eleştirsinler. Yazık ya okuyucular o kadar safmı

hakan 15-05-2009

Yorumsuz Yorum....

Üstad bir yazarımızın bundan bir süre önce büyük medyadaki gazete savaşlarında birbirlerinin aleyhinde konuşan gazetecilerle ilgili şöyle bir tespiti vardı: bunların birbiri hakkında söyledikleri tamamen doğrudur ama kendilerini övmek için söyledikleri tamamen yalandır, bu haberde bu kapsamdadır....

mehtap 16-05-2009

yayın ekibinize selam, objektif yayın üretmeye devam

Ozan Derviş, yayın ekinize selamlar, objektif yayınlarınıza devam. Objektif yayın yapmanızdan rahatsız olanları da asla kala almayın. Bilinen, tanınan bir şeyin tekarardan tanımını yapmak, gazetenizde yermek, onları yüceltmekle eş değer olarak görüyorum. Sizin yönünüz belli. Diğerlerinin de.

belen burcak 16-05-2009

boşver amcam....

Ozan amca, sen ne fedarlıklarla bu işi yaptığını yeğenin ben iyi biliyorum. Kendini üzme. Diğerlerine de aldırma. Sevininin çok olduğunu belirtmek isterim.

şakir 16-05-2009

sen değersin

Değerlerimize, değer katan Ozan beye saygılar. Değerlerimizi ayaklar altına alan, menfaat karşılığı satanları da ayıplıyorum

şükrü demirbaş 16-05-2009

şipşakcı sinan, bize yazar olmuş

Ozan bey, flasch Haberde çıkan bir haberde yer alan şipşakcı sinan bey, şipşak işi ile Muharrem ergül döneminde ne kadar haksız kazanç elde ettiğinin hesabını versin ondan sonra da beykoz halkına yazar unvanı ile yazı yazsın. Ayıptır ya. Bir yerlere yaslanıp, kene gibi beslenenlerden nefret ediyorum. E boşuna dememişler bal tutan parmak yalar. Şipşakcı sinan bey, parmaklarını değil neredeyse gövdesini yemek üzere. ne dersin sinan bey. Siz kim ozan beyi yermek kim. kimin kim olduğunu bilmediğimizi mi sanıyorsunuz. ne gazete çıkarması ozan bey, her kez menfaatın, çıkarın ve paranın peşinde. gazete, mazete hikaya

duyarlı beykoz gurubu 16-05-2009

duyarlı beykoz gurubunda uyarı

yandaş yerel medyamı yoksa bağımsız meydyamı beykoz için daha iyi. Tabiki bağımsız olanı. Doğuş haber bağımsız olduğu için kimi bağımlı yerel medya sahipleri ve ortakları edeta akın akın saldırıya geçtiler. Kardeşim yanlış yapıyorsunuz. Ozan derviş gibi şahsiyet sahibi ve bu işi de gönülden yapan ender biridir. Sizler yolunuza bakın. yolunuzu da iyi buluyorsunuz. Ama bizim beykozda tarafsız haber alma kaynağımız olan doğuş haberi kirletmeye hiç hiçmi hakkınız yok. anlayabildinizmi ozan bey sizin arkanızdayız. yolunuza ve ilkelerinize tereddütsüz devam edin.

Ozan Derviş 16-05-2009

Açıklama

Sayın Kerim bey güzel duygularınız için teşekkür ederim, sözlerinize katılıyorum, takdir edersinizki etik kurallar gereği bu tür bir yorumu yayınlamamız mümkün değil, ayrıca yanlış bilginiz var, adını zikrettiğiniz gazete korsan değil bilmenizi isterim. Tekrar şahsıma gösterdiğiniz teveccüh için teşekkür eder, layık olmaya devam edeceğimin bilinmesini isterim.

Toplam 12 yorum bulundu. 1-10 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 573
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1071
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 531
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 442
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 494
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 435
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 633
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 492
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1111
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 974
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 838