YAZ GELDİ KAVAK YELLERİ ESMEYE BAŞLADI

11-05-2009 6531 12 yorum. Yorum Ekle
Ey benim koca bir kurum içerisinde numunelik, yüze dost kalbe hain eski ama eskimeyen dostum. Aklın sıra basın etik kuralları, fotoğraf ve ses kayıtları konularında ders vermeye kalkmışsın.

İyi de güzel kardeşim onca yıl mektep medrese görmüşsün, mürekkep yalamışsın, yabancı dilini bülbüller gibi kullanıyormuşsun, bu meziyetlerini kullansan da herkes yararlansa kötümü olur.

Bence, çok iyi olur ama sen bu meziyetlerini hem olumsuz hem kontrolsüz kullanmaya inat ediyorsun. Kaldı ki şahsın ile ilgili, gazete manşetlerine çıkan fotoğrafçılık ile ilgili mesleğinin adını argo cümlelerle dile getirip insan onuru ve şerefi ile ilgili iddialara cevap vermemişken, bir başka kurumun kendisi ile ilgili çıkan her türlü habere cevap verecek mekanizması varken, onlar adına konuyu tırmandırıyor gözükmen beni hiç ilgilendirmiyor. Sadece bu konuyu okuyucularımızın iyi değerlendirdiğine eminim.

Amma velâkin ses kayıt cihazları konusunda ders verirken şunları unuttuğunu, hem bizzat size hem de çok değerli okuyucularımızın bilgisine haddim olmayarak aktarmak istiyorum.

— Beykoz’da habere giden hangi kurum özel ses kaydı cihazı kullanıyor görmek isterim.
— Bizzat sen çalıştığın kurumda işe başladığından itibaren günümüze kadar ve halen ses kaydı yerine küçük fotoğraf makineni kullanmıyor musun ( arşivimiz bu makinenin görüntüleri ile dolu.)
— Masanın üzerinde duran fotoğraf makinesinin kayıt adına tüm görsel ışıklarının yandığı açıkça belli ve o makine fotoğraf çekmek için olsa fotoğraf çeken kişinin elinde olurdu. Kaldı ki ses kaydı yapan fotoğraf makinesini masanın üzerine koyan muhabir, diğer makinesi ile 50 kareye yakın fotoğraf çekmiştir. Yani ses kaydı yapan makine, o toplantının protokol bölümünde oturan insanların önüne, bu bir fotoğraf makinesidir sizde canınız istediği zaman karşınızdaki insanları çekin diye koyulmamıştır.
— Kaldı ki Beykoz’da sizde çok şahit oldunuz ki, çekim yapılırken çekime itiraz edenlerin olduğunu veya belli bir zaman sonra bu aşamasını kayda almayın diyenlerin olduğu birçok kez yaşanmış bir gerçekken, bu görüşme de hiç böyle bir uyarı gelmemiştir.
— Yani Beykoz’da tüm basın ( Beykoz dışından gelen ve gazetecilik okulu mezunu bir kişi hariç oda seçim dönemi Beykoz’da kaldı şimdi yok) kayıt işlemini teknoloji harikası olan küçük fotoğraf makineleri ile yapmaktalar.

Velhasıl kelam yüze dost kalbe hain dostum, bu yazıyı kelama almakla çok iyi etmişsin, sen zaten bu konuda ustasın. Geçmişte de okuyucularıma anlatmaya çalıştığım ama bazı bölümlerini bir türlü açamadığım, fakat senin bu kel alaka açıklamaların sonrasında yazım güm olmasın diye cevap vermek zorunda olduğum için konunun detaylarını, sayende tüm çıplaklığı ile ortaya koyma şansı bulmuştum.

İyi ki varsın be yüzden dost kalpten hain dostum, bu arada dilinden düşürmediğin aşırı kilolarımı diline dolayıp (tonton ve tombul) yakıştırmalarını yapmamışsın, üzülme rejim falan yapmıyorum. Su testisi suyolunda kırılır,


Not:
Değerli okuyucularım bu köşemi bu gün dâhil bir hafta yayında tutacağım, fazla tutup da konuya ilgi duymayan okurlarımı sıkmak istemem. Sırası gelmişken hepinizden ve özellikle konuya ilgi duymayan okuyucularımdan daha çok özür dilerim.


Yorumlar

Kadir Çelik 17-05-2009

DOĞUŞ HABER'İN BEYKOZ DOĞUŞ HABER OLARAK İSMİNİN DEĞİŞTİRİMESİ

Sayın Ozan Derviş Bey, Doğuş Haber olarak yayın yaptığınız gazatenizin isminin "Beykoz Doğuş Haber" olarak değiştirmenizi düşünür müsünüz? çünkü Beykoz'u ve Beykozlu'ya hitap eden ender gazetelerden biri olması nedeniyle daha iyi yakışacağını düşünmekteyim. Kaliteli ve güzel çalışmalarınız için teşekkür ederim. Bizleri iyi aydınlatıyorsunuz.

Mutlu Atagün 12-06-2009

yardım

Ozan abı ben tokakoyde oturuyorum ve tokatkoy spor kulubunde oynuyorum ama sozde kulubumuzun bır sahası bıle yokk bız napcaz her kulube yardım gelıyo bız yokk ve tokatkoy ilkogretımının sorunlarınıda yazmıyosun lutfen bu mesajımı dıkkate almanı ıstıyorum cevabını beklıycem mutlu-199@hotmail.com e-mail yollarsan ıyı olur

Toplam 12 yorum bulundu. 11-12 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 574
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 635
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1113
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839