BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ

18-05-2006 4669 Yorum yok. Yorum Ekle
Yerel yöneticilerimizin, belediyecilik adına olan çalışmalarının dışında, sosyal ve kültürel anlamda, Beykoz’un şekillenmesine ne denli katkılarının olması gerektiğini, hemen hemen her Beykozlu tahmin edebilmekte.
Vatandaşlarımız bu gerçeği yasa ölçüsünde bilmesine karşılık, yasalarımızdaki açılım sayesinde, her Belediye Başkanımız Beykoz’u kendisinin ve partisinin mantalitesine göre yönetmiş. Konunun siyasi boyutuna, vatandaşın son derece saygı duymasına karşılık; görev yapan Belediye Başkanlarının hiç ortak yanları olmamış. Tabir yerindeyse, her yiğidin başka yoğurt yeyişi vardır sözcüğü gibi davranmışlar “kağıt kalem üzerinde görev sürelerini kurtarmak” adına, ortak yönleri olmuş olmasına karşılık, bunu halka hiç yansıtamamışlar.

Beykoz’un 1.Dönem Beykoz Belediye Başkanı Ali Zengin döneminde, halk ilk kez Belediye Başkanı ile tanıştıkları için, pek ne olup bittiğini anlayamamış gibi görülmesine karşılık, geçen beş yıl için olumlu konuşanların sayısı oldukça fazla görülmekte.
Ali Zengin her Beykozlu gibi ilçeyi doya doya yaşadığı için, halk ile bütünleşmede hiç zorluk çekmemiş. Halk ile son derece, barışık bir Beykoz aşığı olmasının göstergesi olarak ta, başkanlığı döneminde özel kalem müdürlüğünü yapan, günümüzün başkanına danışmanlık yapmasını gösterebiliriz.

Beykoz’un 2.Dönem Beykoz Belediye Başkanı Av.Şevket Arıkan ise, çok farklı siyasi yelpazeden oy alarak göreve geldi, hukukçu kimliğini hep ön planda tutarak görev yapmaya çalıştı, üç dev fabrikanın işçisini oluşturan bölge halkının barınma hakkı için, köklü çalışma yapmayan devlet anlayışının halkı mağdur etmesi sebebiyle, barınmak için ev yapanlara biraz tolerans tanımasıyla gündeme gelerek, gecekonducu başkan olarak ta isim yaptı, bir çok insanın barınma sorununa çözüm olduğu için de, halk arasında ayrıcalıklı tutulmakta.

Beykoz’un 3.Dönem Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, o dönemin güçlü siyasi rüzgarı ile göreve gelerek hizmet vermeye başladı. Bir çok konuda hizmetleri olmasına karşılık, halk arasında birkaç metre önünden başka bir yere bakmaz anlayışının hakim olması, çalışkan kişiliğini gölgede bırakarak, halk arasında bazı gerçekleri göremiyormuş izlenimi bıraktı. Seçim zamanı kadrosunun çizdiği abartılı tablo ile rehavete kapılıp, rahatlıkla kazanabileceği seçimi, ikinci kez kazanamadı.

Beykoz’un 4.Dönem Belediye Başkanı Alaaddin Köseler, Ecevit kasırgası ve eski bir fotomodel oluşu sebebiyle yarışı önde götürerek Belediye Başkanı oldu. Bir dönem halkın içine çıkmaması şiddetle eleştirilirken, Büyüyükşehir Belediyesi ve Hükümet desteğini çok fazla görmemesine karşılık, Beykoz için bazı önemli çalışmaları olmadı değil. Ben mimarım, çarpık yapılanmaya izin vermem söylevine uzun süre dayanmasına karşılık, görev süresinin son bir yılında havlu atması hiç hoş karşılanmadı.

Gelelim dönemimizin Belediye Başkanı Muharrem Ergül uygulamalarına, ezici bir üstünlük ile Türkiye genelinde iktidara gelen bir siyasi iradenin Beykoz temsilcisi olan Belediye Başkanının geçmişi bir çok ünvan ile dolu sanatçı, şair, bürokrat, sporcu, siyasetçi kimliği bizim sayabildiklerimiz.
Muharrem Ergül göreve geldiğinin hemen sonrasında, trilyonluk borcu olan bir belediye devraldık demesi, cesedimi çiğnemeden bir ev bile yıktırmam iddialı sözleri sonrasında ki her konuşmasında bıkmadan söylediği, belediyecilik işleri rutin olarak devam eder, bu işler bir şekilde yapılır, asıl olan kültür ve sanata önem vermektir. Kültür ve sanat düzeyi artan bir toplumu, eğitim ile bütünleştirdiğinizde ortaya çıkacak güzellikleri hep birlikte göreceğiz açıklamalarının getirisini tüm Beykoz merakla beklemekte. Muharrem Ergül’ün görev süresini ikiye ayırarak, aradan geçen iki yıla baktığımızda kültür sanat adına, altı aylık bir yatırım daha yapma şansı bulunmakta, altı ay sonrasında 2.5 yıldır ekilenlerin meyvesini Beykozlu görmek istiyor.

Değerli okurlar yazımın başında da belirttiğim gibi, beş ayrı düşünce, kendi yöntemleri ile Beykoz’umuzun yönetiminde söz sahibi oldular.
Aslında devletimiz, belediye başkanlarını görev yaptıkları yerler ile ilgili bir çok müşterek noktada, mecburi olarak birleştirmeli ve bunu da kanun kapsamında uygulamaya koymalı. Belediye Başkanlarımıza sorsak, kuşkusuz biz zaten öyle yapıyoruz diyeceklerdir.
Ne diyelim haydi hayırlısı.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 564
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1067
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 527
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 438
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 491
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 432
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 625
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 489
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1108
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 971
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 834