“Bize Her Yer Beykoz!”

13-01-2013 5975 3 yorum. Yorum Ekle

Büyük alış veriş noktalarının hızla açıldığı dönemlerde, çocukların can sıkıntısı ve merakının ısrarıyla ailece gittiğimiz bir alış veriş merkezinden, tamamen boş dönmemek için yaptığımız küçük çapta alış verişe ait poşetleri bagajdan indirirken göz göze geldiğimiz mahalle bakkalından sonra, bir daha alış veriş yapmadım o büyük marketlerden.

Haklıydı bakkalımız, komşuyduk üstelik. Yıllarca misafirlerimize evimizi tarif etmiş, ,dükkânın önünü kapatması pahasına arabalarımıza gözcülük yapmış, parası denkleşmeyen alışverişleri “sonra verirsin” ile ötelemiş, cenazelerimize, hastalarımıza koşmuş olan bu ‘bizden’ adamın gözlerinde ‘ihanet’ bakışlarını bir kez daha göremezdim.

Trabzonspor maçlarında tanıştığımız “Bize her yer Trabzon” sloganını, tüm Trabzonluların hoşgörüsüne sığınarak başlığını belirttiğim konuya giriyorum.

Ak Parti Beykoz ilçe yönetimi, Beykoz Belediyesi Yönetimi ve birim müdürleri yılsonu değerlendirmesi yapmak ve yeni yıl için çalışma stratejisi oluşturmak için bu yıl 290km uzaklıktaki Abant’ı tercih etti. Her platformda davası ve sevdasının Beykoz olduğunu dile getiren bu heyet, Beykoz sınırları içerisinde nasıl bir ticari yıl geçirdiklerini dikkate almadan, çevre ve reklam vergileri topladıkları onlarca tesis bulunmasına rağmen nasıl Abant’ı tercih etti aklım almıyor. Ha yasal olarak bu tür çalışma çalıştaylarını ilçe veya il dışında yapmanın bir mahsuru olmamasına rağmen, ilçede birçok tesis varken ve hatta yeni yapılan Belediye Başkanlığı toplantı salonunun yine birçok otelin toplantı salonundan daha iyi olduğu bilinmekteyken, tercihini Abant’tan yana kullanmak tabii ki yerel erki elinde bulunduran yönetimin tasarrufu.

“Beykoz’da Kaç Tane Belediye Var”

Hoş, tabii ki bir tane var diyenlerin serzenişlerini duyuyorum, evet tabi bir tane var ve o Belediye’de BEYKOZ BELEDİYE BAŞKANLIĞI, işte o Belediyemizin meclisi de iki ayrı partinin üyelerinden oluşmakta, o zaman neden Beykoz Belediye Başkanlığının Abant’taki yıl sonu değerlendirme toplantısına sadece iktidar partisinin meclis üyelerini çağrılmaktalar, Biz iktidarız o sebepten kendi meclis üyelerimizi çağırırız düşüncesinden yola çıkılmış ise, o zamanda Belediyenin birim Müdürleri bu toplantıya neden çağırılmışlardır? Yoksa Müdürlerin hepsi de iktidar parti mensubu mudur?

Yarın Beykoz Belediyesi Meclis Üyeleri oldukları halde, belediyenin başkanı, yardımcıları ve birim müdürlerinin katıldığı yılsonu değerlendirme toplantısına çağırılmayan ana muhalefet partisi belediye meclis üyeleri de kendi aralarında gölge bir belediye başkanı çıkartıp halkın önünde yılsonu değerlendirme toplantısı yaparsa acaba ne olur?

İyi güzel’de acaba İlçe Kaymakamına nasıl bir bilgi verildi de Kaymakam’ın meclisin tamamının katılmadığı bir yılsonu değerlendirme toplantısına katıldığı iddia edilmekte, tabi merak konusu acaba Sayın Kaymakam bu toplantıya gittiyse eğer, Belediye meclisinin diğer üyelerinin katılmadığını, eğer bu tek taraflı bir parti toplantısı ise kendisinin ve belediye birim müdürlerinin neden katıldığını Beykoz Belediye Yöneticilerine, Müdürlerine ve İktidar Partisi Yöneticilerine hitaben yaptığı konuşmada acaba dile getirdi mi?

Beykoz’da yorulup Abant’ta dinlenen bu grup, döner dönmez “Beykoz” sevdasını seslendirecekler. Beykoz’u Abant’ta konuşmayı tercih eden iktidar temsilcileri,  Beykoz’un Beykozlularda kalması için 2B çalışmalarını dört gözle bekleyen komşularına ihanet mi ettiler Beykoz’un doğal güzelliklerini vurgulayıp iç turizm yaratmaya çalışan bu grup, bırakın Beykoz’u İstanbul dışında bir yer tercih ederek örnek teşkil ettiler. Geçtiğimiz yaz tweeter hesabından her hafta sonu süslü cümlelerle  “Beykoz”  davetiyesi çıkaran belediye başkanımızdan Abant’ın doğal güzelliğine ilişkin bir tweet almamış olmanın huzurunu yaşıyoruz.

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” münasebetiyle Hobi bahçelerinde ulusal basını Adıyaman yöresine ait özel menü olan “hitap” ve çiğköfteli özel solistli sıra gecesi ile ağırlayıp, kendisi gibi Beykoz için var olan yerel basını davet etmemiş olan Yücel Çelikbilek’in Beykoz Yerel Basınını kutlamayı e-mail ile geçiştirmesi, görevli danışmanın ise ulusal basına sıra gecesi eşliğinde 10 Ocak çalışan gazeteciler günü organize etmesine rağmen, Yerel Basını bürolarında ziyaret edip günlerini kutlama konusundaki zaman ayarlamasında başarılı olamayarak, Beykoz Yerel Basının hepsine ulaşamamış olmasını da Sayın Belediye Başkanımız dahil danışmanının da Abant kampının yol hazırlığı heyecan ve talaşından kaynaklandığını sanıyorum.

Genel seçimlerde Türkiye dışında yaşayan gurbetçilerimizin hava alanı ve gümrüklerde oy kullanabilmek için yapılan oy sandıklarından,  Abant’da yaşayan Beykozluların önümüzdeki yerel seçimlerde Beykoz için oy kullanabilmesi için hazırlık yapılmasını önerir,  yolcu etme şansımız olmayan Abant ekibine hoş geldiniz diyorum.

 “Bize her yer Beykoz” 

Yorumlar

metin 13-01-2013

Yazık

GERCEKTEN BU İNSANLARA HER YER BEYKOZ MU COK MERAK EDIYORUM!

Gülay 13-01-2013

Şaşırdim.

artık enazından yerel de bır ortak nokta bulunsun istiyorum. Bu insanlar aynı yerde bile kalamıyorlar, nasıl Beykozun yararına çalışacaklar anlamıyorum.

M.Talat Karasakaloğlu 14-01-2013

BİZE MÜSTEHAK

Partizanlığın ve İktidarın KEYFİNİ ÇIKARTMANIN bir başka boyutunu insanlardan çekinmeden utanmadan sıkılmadan PERVARSIZCA diledikleri gibi uyguluyorlar.

Bunun sebebi gözü ve gönlü KAPANAN YÜZDE ELLİDİR.

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 574
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 635
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1113
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839