ORTADA KUYU VAR YANDAN GEÇ/SON VİRAJA İYİ GİREN SEÇİMİ ALIR

18-09-2013 4640 1 yorum. Yorum Ekle

Beykoz’da Yerel Seçimlere endeksli yaklaşık altı aydır başlayan çalışmalar, günümüzde olabildiğince hızlanmış olmasına rağmen, daha önümüzdeki süreçte birçok virajın olduğu ve bu virajlarda hata yapanların, son viraja kadar büyük fire verecekleri kesin görülmekte.

Virajı alırken şarampole yuvarlananlar olacak olsa da, onlar hala kendilerini yarışta zannedip, işin etik kuralı gereği mücadeleye devam edecekler.

Hal böyle iken son virajı alanların sayısı, son iki yerel meclis aritmetiği gibi iki alternatifli değil, üç alternatifli olma olasılığı oldukça fazla.

Yani seçimi bir Beykoz parkuru olarak düşünürseniz, Beykoz’un yarış parkurunu iyi bilenlerin ve değerlendirenlerin daha şanslı olacakları kesin gibi görülmekte.

Son iki yerel seçimin ilkinden 1000 oyun altında, ikincisinde 2000 oyun altında bir oy ile yerel iktidarın değiştiği hatırlandığında, sanki bu seçim meclis aritmetiğinin üç boyutlu olabileceği tahminleri yüzünden, yeni yerel iktidarın belirlenmesinde farklı oy tablosu çıkacağı tahmin edilmesin.

Mecliste üçüncü parti alternatifi oluşursa, mevcutların oylarından birazcık birazcık alındımı işlem tamamlanır. Bu tamamlanma yerel iktidara gelecek ile ana muhalefeti oluşturacak parti arasındaki oy farkını hiç değiştiremeyecek. Yine son iki seçimde olduğu gibi çok az farklılık, hatta bu seçimde belki daha az oy farkı oluşacak gibi.

İşte bu sebeplerden son virajların önemi ortada olmasına rağmen, son virajlara kadar nasıl gidilirse gidilsin, önemli olan son virajdaki atak sonucun belirleyicisi olacak.

Bu tabi konunun kurumsal boyutu, işin en önemli bölümü ise konuyu bu aşamalara getirecek bileşen güçlerin çabası, işte bu çabalar net olarak, Beykoz Yerel seçimlerinin sonuçlarını belirleyecektir.

Beykoz’u ve Beykoz’da oluşan her şeyi iyi gözlemlediğimi düşünüyorum, bu yazımın tabii ki çok yönlü açılımları var. Fakat onları buradan yazdığımızda, sahada emek sarf edenlere haksızlık yapmış olurum. Onlar sahada yol aldıkça bende köşemden onların paralelinde ilerlemeye çalışacağım.

Çok önemli bulduğum konu ise, Siyasi Partilerimizin başta değerli İlçe Başkanları ve birer kurmayı olmak kaydı ile ilçemizdeki tüm yerel gazetelerin yönetim kadroları ile ayrı ayrı biraraya gelerek, genel gözlemlerini almalıdırlar. Bu çalışma onlara zarardan ziyade fayda getirecektir. En azından kendi gazetem adına söylüyorum, bu görüşmelerde yayına yansımayacak tamamıyla samimiyet görüşmeleri olmalıdır. Bunu yapan siyasetçiler görecekler ki uzun çalışma dönemlerinde, karşılaşmadıkları görüş ve öneriler ile tanışacaklardır. Siyasetçiler aldıkları o bilgilerinden gerekli bulduklarını kullandıklarında, gereksiz gördüklerini veya aldıkları bilgilerin tümünü çöpe attıklarında kayıpları ne olacak? Zaman sadece biraz zaman “ eh siyasetçi oy için nereye zaman ayırmıyor ki”...

Okuyucularımın hoşgörüsüne sığınıyorum belki beklemedikleri türde farklı bir yazı oldu, beni lütfen bağışlasınlar.

Yorumlar

kofin 19-09-2013

Tahlil

Mükemmel ve ücretsiz bir tahlil, derinliğine girmeye cesaret edenler soluğuna güvenenler olacaktır. Tebrik ederim gazeteci Ozan Derviş...

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

BEYKOZ İÇİN DİYALOG ZAMANI

24-05-2024 Yorum yok. 797
Neyir Erkan Şişman

Milli Mesele

24-05-2024 Yorum yok. 708
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

FENERBAHÇE KLASİĞİ….

24-05-2024 Yorum yok. 559
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

19 MAYIS BİR BAŞLANGIÇ

24-05-2024 Yorum yok. 522
Cüneyt Pulant

Spor’da Yeni Sezon

24-05-2024 Yorum yok. 593
Yaprak Akın

KİRA KONTRATLARI GERÇEKLERİ

24-05-2024 Yorum yok. 505
Erdal Uzuner

SPOR OLSUN

24-05-2024 Yorum yok. 582
Hacı Arıcı

YANLIŞI YANLIŞLA ÇÖZMEK

24-05-2024 Yorum yok. 652
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 757
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1207
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 948