ÖNEMLİ OLAN BEYKOZLU OLMAKSA…

23-02-2008 4863 4 yorum. Yorum Ekle
Bir sıcak seçim ortamı yaklaşırken, geçtiğimiz seçimden sonra ortada görünmeyenler, görünüp de pek itibar görmeyenler, itibarı hiç bitmeyenler ve yeni yeteneklerin gündeme geldiği dönemde, gelin biraz yerel jimnastik yapalım.

Seçim süreciyle ilgili çalışmalar kendini gösterirken, mevcut Belediye Başkanlarının işleri oldukça zor. Bu zorluğun geride bıraktıkları süreçteki performansları ile ilgisi yok. Zor olan, geride kalan Başkanlık sürecinde, en yakın çalışma arkadaşlarının ve dostluk içerisinde olduğu kişilerin, aday adaylıklarının gündemde olması, demokrasi adına oldukça güzel görünmesine karşın birazda düşündürücü. Başkanım diye himayesine gireceksin veya dostluk ölçülerini en üst düzeyde göstereceksin, seçim zamanı yaklaştıkça, çıkıp sen Beykoz’u kötü idare ettin ben senden daha iyi idare ederim diyerek, aday adayı olacaksın. Bu tür davranış başka partilerden olan ve Belediye Başkanını kendisine Siyasi rakip gördüğünü her ortamda vurgulayanlar için geçerli değil, onlar tabiî ki yapabilirler.

Görev sürecin içerisinde, emir verdiğin ve halkın yararına hizmetler üretmelerini sağladığın personelinin içerisinden, Belediye Başkanlığına talip olanlar olsun veya başka aday adaylarına destek olanlar olsun, çok zor bir durum. Bu hem bu gün için çok zor hem de geride kalan görev süreci için zor, bu seferde ister istemez Belediye Başkanlarında “çalışma döneminde benim başarılı olmamı istemeyen personelim ve dostlarım mı var” kuşkusunu beraberinde getirmekte.

Ne var ki; her Başkan Beykoz’u Belediye yasalarına göre yönetiyormuş gibi görünmekte, bu uygulamada da tüm Başkanlar başarılı olmuş durumdalar. Hiç birinin yasalara aykırı davranıp ceza aldığını duymadık. Gerçi mahkemelere gidenlerin olduğunu biliyoruz da hepsi o kadar.

Yasa açısından her şey kılıfına uydurulduktan sonra, her Başkan Beykoz’u ya kendi görüşleri doğrultusunda ya da partilerinin veya etrafını saran yağcıların etkisinde kalarak yönetti. Bütün bunlar olurken de her Başkan rutin Belediyecilik hizmetlerini kendilerine göre yaptıklarını zannederek hizmet üretmeye devam ettiler. Ne hikmeti kelamsa halk tarafından başarısız bulunup ikinci dönem bir başka Başkan seçtiler.

Görev yapan Başkanlarımız rutin işleri yürüye dursun, her biri ayrı özelliklerde görev yaptılar. Sendikal örgütlenmeden gelen ataklığı ile partisinin siyasal gücünü iyi kullanarak çalışan ve halen Beykozluların konuştukları içimizden biri, diğer Başkanımız hukukçu olmasına karşın Devletin ilçemizdeki yıllardır süren hukuksuzluğunu baz alarak bol bol ev yapılmasına izin verdiği için kendisine isim yakıştırması bile yapıldı. Yeni bir siyasi anlayış ile göreve gelen Başkanımız ise tam bir Beykoz aşığı çıkarak çalışmalarını seçim kaygısı düşünmeden yaptı, özellikle seçim zamanına denk gelen alt yapı çalışmasını bekletmeyip uygulamaya koyması ve çalışma arkadaşlarının çizdiği aşırı rehavet tablosu Beykoz’un 2. kez görev yapmaya en yakın Başkanını da tarih yaptı. Ya sonra manken kökenli, akademisyen kimlikli bir Başkan ile birden bire tanıştı Beykoz, her şey çok iyiydi, dört yıl aynı tas aynı hamam gitti, tam insanlar alışmışlardı ki bir inşaat furyası çıktı, maalesef bebek yüzlü Başkan’da tarihi eser oldu, gelelim son değerimize;
İlçemizde onu anlayanların sayısı çok az durumda, eğitimci, sanatçı ve kültür adamı kimliği ile beklide tarihe geçecek ama belediye işleri nasılsa devam eder mantığı ile çalışmaya devam ederken hala üzerinde taşıdığı kimliğinden taviz vermemekte, inadına kültür inadına sanat diyor ama inşallah inadına tarihi eser olmaz.

Gelelim Beykoz’un neden özerk olmasını istediğime, işte yukarıda anlatmaya çalıştığım sebeplerden dolayı özerk bir yönetim biçimi olsun istiyorum…

Bir Başkan seçilsin öyle bir kadro kursun ki; Beykoz’un Bakanlar Kurulu olsun, içinde tıptan, hukuktan, kamu yönetiminden, ticaretten, yerel yöneticilikten, sendikal mücadeleden, spordan, ilçenin sorunlarına kendini adamış Beykoz delilerinden, ağır ağabeylerden ve tabiî ki köylü ile iyi geçinen atak siyasetçilerden oluşan İlçe Bakanlar Kurulu, mesleklerine göre görev dağılımı yaptıklarında görün bakalım o zaman ilçemizdeki şahlanışı.
Neyse biraz uçtuk galiba “Namık Kemal” ile bir kan bağımız mı var acaba, bilmem ne diyeyim içimden geldi işte. Adaylık için adı geçenlere bir bakın veya geçebilecekleri hafızanızda canlandırın, beklide bana hak vereceksiniz.




Yorumlar

Turgay 26-02-2008

Yüksel

Beykoz'un özerk olmasını istiyorsunuz. Bu özerk yapının bir başbakanı da olmalı. Kendi polis teşkilatı da olmalı. Dış ilişkilerde TC'ye bağlı iç ilişkilerde bağımsız olmalı. Ozan bey siz ne dediğinizin farkında mısınız? Özerk nedir, nasıl olunur bunları araştırmadan, örneklerini vermeden "Beykoz özerk olmalı" derseniz, halt edersiniz.

özgür 28-02-2008

turgay a

özerklikten kasıt ayrı bir devletsel organizasyon mu yazar bunu mu demek istiyor.
turgay bey size sadece şunu demek isterim.
ne zeka be...
sizi tanımıyorum ama amacınızın yorum yazmak olmadığı açıkca ortada. sizin bence bir derdiniz var.
acaba ne

FAHRİ ORMANLI 03-03-2008

BU GÜN YOL ARKADAŞINI SATAN YARIN SENİ SATAR"

TEK KONU ÜZERİNE YOGUNLAŞMIŞ UZUN YAZILARI OKUMAYI PEK SEVMESEMDE BU YAZININ TAMAMINI KENDİMİ ZORLASAM'DA OKUDUM. SÖZÜN ÖZÜNE KATILIYORUM DİYERİ TEFERRUAT BU GÜN ARKADAŞINI SATAN YARIN DİYER YOLA ÇIKTIĞI KİŞİLERİ SATAR. BU NE DOĞRU DURUŞTUR NEDE DÜRÜSLÜKTÜR. SAYGILARIMLA. FAHRİ ORMANLI. EKSİKSİZ BEYKOZLU VARMI İTİRAZI OLAN.

FAHRİ ORMANLI 03-03-2008

GAZETECİ UMUDU

MERHABEEEEEEEE; ÖRDEĞİN ÖMRÜ LAK, LAKLA. SİYASETÇİNİN ÖMRÜ KIRK TAKLAKLA. GAZETECİNİN ÖMRÜ AZAPLA GEÇER. NE YAPSIN OZAN'IM GÖRDÜKÇE AZUZİTTİN HİKAYELERİ NEDEN OLMASIN DEMİŞ. TOPLUMSAL İŞKENCELERE GÖZ YUMMAYAN BEYİNLER BAZEN BÖYLE İSYAN EDERLER. "FAHRİ ORMANLI" bu yazıya tek yorum yazılmazdı biri eleştiri biri çözüm o yüzden iki faklı yorum. SAYGILARIMLA.

Toplam 4 yorum bulundu. 1-4 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 468
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 427
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 457
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785