BEYKOZ BLD. 2.YIL BİLGİLENDİRMESİ

03-05-2006 3523 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi 2 yıllık hizmetlerinin bilgilendirmesini, Doğa Koleji Konferans Salonunda hazırladığı özel bir program ile gerçekleştirdi.

Kalabalık bir Belediye çalışanı, protokol mensubu daire müdürleri, siyasiler, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve belediyenin özel davetlilerinin katıldığı toplantı yaklaşık iki saat devam etti.
Belediye yetkilileri hazırladıkları CD çalışmasını görsel olarak sunduktan sonra, Belediye Başkanı Muharrem Ergül kürsüye gelerek, CD çalışmasıyla sunulan bilgileri daha da açarak anlattı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla, okullara yaptığı katkılardan dolayı Belediye Başkanına bir plaket verdikten sonra, tüm misafirler salondan okulun bahçesine çıktı.
Okul bahçesinde hazırlanan kokteyle katılan davetliler aynı zamanda, belediye hizmetlerinin görüntülerinden hazırlanan fotoğraf sergisini izlediler.



Beykoz Belediyesinin iki yıllık hizmetlerini aktardığı bilgilendirme toplantısına baktığımızda, davetlilere aktarılan hizmet bilgilerinin çok daha fazlasını ve geniş açılımını iki yıl içerisindeki yayınlarımızda gazetemizden tüm Beykoz’a aktardığımızı anımsadık.
Bu sebepten dolayı konuyu tekrar açmanın bir gerekliliği olmadığını düşünerek işlenen ana başlıkları aktarmak istiyoruz.
Bilgilendirme toplantısında görsel ve sözlü sunumda, Beykoz’u geleceğe taşımak, Belediye kapınızda, Beykoz daha temiz, Her canlıya yaşam hakkı, Her çocuğa bir park, 4 Mevsim kültür ve sanat, En uzun festival yapan belediye, Tarihi mirasa saygı, Kaliteli yaşam için spor, Sosyal belediyecilik ve Çok yakında Beykoz’da(iski çalışması ile ilgili adı altında, 12 temel başlıkta toplayarak, “Yaşanabilir bir Beykoz için, yaşama yatırım yapıyoruz. Bizi izlemeye devam edin”sloganları kullanıldı.



Bu toplantının davetinin özel bir davetiye ile yapıldığını bilmemize karşılık, gazetemize gönderilmemesi, bu etkinlikten önce yapılan ünlü bir tiyatro sanatçısını anma günü için yapılan özel davetiyenin de gazetemize gönderilmemesi, fakat belediye içerisinde müdürlere, Başkan Yardımcılarına ve hatta Sayın Başkana bile gönderilmesini de anlayabilmiş değiliz. Davetiyenin gazetemize ulaşmadığı ile ilgili her türlü araştırmamız mevcuttur, kaldı ki davetiyeler Türkiye’nin çok ünlü bir kargo firması tarafından dağıtılmakta, kime verildiği saat kaçta verildiğine kadar kayıt altında olan bir modernizasyon ile dağıtılmakta. Bunları neden anlattığımız kafa karıştırılmasın, sadece Belediyenin Bilgilendirme toplantısına davetsiz olarak katıldığımızı belirtmek ve sizler için özellikle gittiğimizi vurgulayabilmek için anlattık.

Bilgilendirme toplantısının bir serbest kürsüye döndürülmesi, doğruluğuna inanıyoruz, Belediye Başkanının konuşmasından “-o- zaman”sonra toplantının bitirilmesi böyle bir oluşumun önünü çok ustaca kesti. Oysa ki davetliler ve basın, Sayın Başkana tebrik veya eleştirilerini sunabilmeleri gerekmeliydi.



İnşallah Sayın Başkan böyle bir toplantıyı ilçe basın kuruluşlarıyla da yaparda kafamıza takılan soruları okuyucularımız adına sorma şansı yakalayabiliriz.
Gerçi bu isteğimiz, yaşadığımız bazı tecrübelerden dolayı, zor bir ihtimal olarak görülmekte. Kaldı ki Belediye Başkanı sunumunda, hizmetlerine çok ciddi katkıları olan yerel basına hiç yer vermezken, ulusal basında kaç kez çıktığının istatistik bilgilerini davetliler ile paylaşması, yerel basına bakış açısını bir nebze olsun ortaya koymuş oldu. Yinede çok önemli gördüğümüz bir konuyu paylaşmak istiyoruz. Beykoz Belediye Başkanı bir çok konuşmasında, ilçemizin Muhtarları benim doğal yardımcılarımdır demesine ve onlar ile çok iyi ilişkileri olmasına karşılık, tarihi belge niteliği taşıyan CD çalışmasında Muhtarlar hemen hemen hiç görülmüyorlardı.



03-05-2006 3523 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 572
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1071
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 531
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 442
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 494
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 435
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 633
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 492
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1111
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 974
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 838