1/1000 Ölçekli Beykoz Planları Halka Anlatılamadı

18-04-2008 4856 7 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Başkanlığının, 1/1000 Ölçekli Planlar ile ilgili bilgilendirme toplantısına gelen halk, sadece planların 11 mahalleyi ilgilendiren bölümünün anlatılmasıyla şok yaşadı.


Plan ve Mülkiyet konusunda aylardır araştırmaları olan ve birikimleri doğrultusunda çalışmalar yapan 12 dernekten oluşan dernekler birliği, halkın bu toplantıya katılması için yoğun çaba sarf etti. Son olarak ta Mavi Karadeniz Televizyonundan canlı yayınlanan toplantılarında, belediyenin yapacağı plan toplantısına olan davetlerini sıs sık tekrarladılar. Dernekler Birliğinin yaptığı toplantılarda ve çalışmalarda planlar ve mülkiyet konusundaki tek sorumlunun Beykoz Belediyesinin olduğunu, üyelerine, sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere ve halka açıklamış olmalarından dolayı, toplantı için salona giren Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül yuhalandı.

Daha planlar konusunda sunuma geçilmeden yaşanan gerginlik, toplantıya katılan halkta ön yargı oluşturulduğunu anımsattı. Belediye Başkanının yuhalanması ve basın ile yaşanan sürtüşme sonrasında, gergin başlayan toplantıda, planları yapacak olan şirket sunumunu sağlıklı bir şekilde gerçekleştiremedi. Beykoz Belediyesinin düzenlediği toplantı olmasına karşılık, dernekler birliği ev sahibi örüntüsü içerisindeydi.

Sunumlar esnasında ses düzeninin zaman zaman tutukluk yapması, mikrofonu kullanan kişilerinde kışkırtmasıyla, dinleyenler tarafından ses düzenine komplo yapılıyor izlenimi uyandırdı. Aynı sıkıntı Belediye Başkanının konuşmasında da sık sık yaşanınca, toplantıyı izleyenler biraz rahatlamış oldular.

Ortamın iyice gerilmesiyle plan yapan şirketinin yeni yöneticisi, duygusal konuşmasıyla ortamı yumuşatmada oldukça başarılı oldu. Bu çabaya rağmen planların sunumunu yapan diğer yönetici 1. toplantıdaki sert ve taviz vermez tutumunu devam ettirmesi sonucu, ortalık yeniden gerildi.

Planların anlatılmasının mümkün olmadığı ortamda, ısrarla soru sormak isteyen halkın isteği doğrultusunda, kürsüden net olan soru sorulması ve plan şirketi yöneticisinin soruları tek tek cevaplaması kararlaştırıldı. Bir iki sorunun ardından, konu üzerine mahalle derneklerinin çalışmalarının olduğunu, onların yöneticilerinin soru sormasının daha uygun olacağı ortak kararı çıktı. Bu seferde soru sormak için kürsüyü gelen dernek temsilcilerinin sorundan ziyade sunum yapmaya kalkmaları, belediye yöneticileri ile birebir sürtüşmelerin yaşanmasına sebep oldu.


Vatandaşlar ve dernek yöneticilerinin yaptıkları konuşmalardan çıkan tek sağlıklı sonuç, bu toplantıların mahallelerde daha dar kapsamlı yapılması neticesinde, her iki tarafında birbirlerini anlama zorluğu çekmeyeceği kararlaştırıldı.

Kimlerin ne konuştuğu konusunda net bir şey aktaramıyoruz, zira ortaya net anlaşılır bir sunum çıkmadı. Bunun nedenini böylesine hassas bir konuyu, ne belediye yetkilileri, ne dernekler birliği ve nede plan şirketi ilçe yerel basınını dikkate alıp bir saatlerini ayırıp konu hakkında bilgi vermemesini bir eksiklik olarak algılıyoruz. Şayet böyle bir incelik yapmış olsalardı, ilçe yerel basını konuyu halka indirme anlamında üzerine düşeni yapardı.


Genel olarak ilçenin plan ve mülkiyet sorunu, ilçede yaşayan insanların ortak sorunu olmasına karşılık, sivil toplum kuruluşları ve muhatapları kurum arasında, yüze başka arkadan başka konuşmaların oluştuğu aşikâr vaziyette halka yansımaktadır. Bu ilginç görüntüde halkı ayrıca endişeye itmekte, oysaki halk sorun tüm ilçeyi ilgilendirdiği için bütün kurumların ortak hareket etmesini beklemekte.



Konuşulanların detaylarına girmememizin nedeni konuyu iyice çıkmaza sokmamak ve bu uğurda çalışma yapan kurum ve kuruluşların çalışmalarına engel teşkil etmemek içindir. Haberimizin fotoğraflarının sayısını (internet gazetemizde) biraz fazlaca kullanıp, sözlerimiz ile örtüşmesini sağladık.






18-04-2008 4856 7 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Zafer 18-04-2008

Engin

Sizi tebrik ederim. Gerek fotoğraflarla gerek haberle olayı çok güzel özetlemişsiniz. Bu toplantıda derneklerle hiç bir yere varılamayacağı, dernek yöneticilerinin başka hedef ve amaçları olduğunu göstermiştir. Dikkat edin provokatörlerin hepsine. Nereli olduklarına. Geçen hafta nerede toplandıklarına. Bir çok sorunun cevabını bulacaksınız. Yıllara dayanan imar sorununun çözümü için yapılan böyle önemli bir toplantıyı provoke eden şahısları ve perde arkasındaki "minik kuş'u" kınıyorum.

incirköylü 18-04-2008

geç bunları

beykozlu uyuma yuhlamakla olmuyor.bunları sandığa gömerek cocuğunun geleceğini kurtar.

Salih ARİF 18-04-2008

TOPLANTI NİYE HAFTA İÇİ VE O KÜÇÜCÜK SALONDA YAPILDI ???

Bu toplantıda bende vardım. Doğru bazıları yanlış adrese yanlış tepki gösterdi. Bir belediye başkanı ne olursa olsun o şekilde yuhlanmamalıydı. Bizler medeni ve bilinçli bir şekilde tepki göstermeyi başaramazsak hiçbir yere varamayız. Orda yuhalayın sonra gidin oy verin. Halk tepkisini sandıkta göstermeli. Haberede yansımış Belediye Başkanı orda da söyledi 500 kişiye tapu dağıttım diye. Burdada belediye başkanı halka resmen yalan söyledi. Özbek ailesi kendisine ait tapu içerisinde mülk sahibi olanlara para karşılığında tapu dağıttı. Belediyede bu işe aracılık yaptı. Bu nasıl tapu dağıtmak oluyor kardeşim. Tapusunu alan parasını veriyor Satanda Parasını alıp Tapuyu veriyor. Belediyede tapu dağıtmış oluyor. O zaman emlakçılar hergün tapu dairesinde tapu veriyor. Bakın arkadaşlar İktidar AKP li Büyükşehir Belediyesi AKP li Beykoz Belediyesi AKP li Bu mülkiyet sorunu çözülecekse şimdi çözülmeli. Belediye Başkanı alsın halkı arkasına gitsin Ankara ya bu işin çözülmesi için girişimlerde bulunsun. Başbakan sorunu çözmüyorsa Belediye Başkanı da sine-i millete dönsün. O zaman ben sırtımda taşıyayım Belediye Başkanını.

erkan 18-04-2008

biz açıkladık

Sayın Ozan kardeş biz açıkladık beykozun sorunlarını ne olduğunu nerde cözüleceğini hangi yolla çözüleceğini ve oraya gelen halkda ne dediğimizi anladı anlamak ve bilmek için gelenleri kastediyorum.Sadece benim kızgınlığım bir takım insanlar bizim bu temel problemlerimizi bu güne kadar 1983 yılından beri bizi yok sayan potansiyel suçlu yapan planların çözümüyle ilgili arayış içinde olmamızı fırsat bilerek konuşacak da bir şeyi olmadığından kendini göstermek için sorunların çözümüne öneriden çok kendini gösterme ve yaklaşan seçimden parsa ve makam koparma peşinde olduğundan olmadık davranışların içine girmekte yarattıkları kargaşaylada sorunlarımızı ortaya koyamadığımız gibi çözümsüzlüğe gitmekte yptıklarıda beykozda mağdur olanan insanların sorunları dahada çözümsüzlüğe sokmaktadır .Beykoz belediye başkanı bizim bir yıl daha beld başkanımızdır severiz sevmeyız o sizin kişisel tavrınız ama biz üzüm yemek istiyoruz bqağcıyı dövmek değil kimse araya girmesin arada ezilir.B u belediye başkanı 5 yıl boyunca hızmeti sırasında halka bir şeyler vermemişse ve ondan kopmuşsa zaten bir daha seçilemez.Hiçmi düşünemiyorsunuz önünde yaptığı şu an bir plan var ve bizimle paylaşmıyor ve bizden kopuyor kime yaslanır zararını kim görür.Ayrıca bazıları son iki senedir bu erkanın ağzına balmı sürüyorlarda böyle konuşuyor diyenler var ben onları biliyorum ama onlar da iki lafım var:Biz Beykozda yaşamamak ve sorunların çözümü için ödediğim bedelin karşılığını tutacak para ben bilmem ama kim kendini ve düşünçelerini para karşılığı satıyorsa namerttır VE KİM YÖRESEL VE SIYASI KAYGILARINI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK GARIBAN VE MAZBUT BEYKOZLUNUN DUYGULARIYLEDE OYNUYOSA O DA NAMERTİR.Saygılarımla ERKAN ATAGÜN

FAHRİ ORMANLI 18-04-2008

"BEYKOZA VE BEYKOZLUYA YAZIK OLUYOR"

MERHABA BEYKOZ'UN KARA SEVDALILARI BEYKOZ'UN YOLU ÇAMUR YOKUŞU PATİKA İKEN KİMSE BEYKOZ'LUYA HALİN NİÇEDİR DEMEDİ .BENİM AİLEM 1932 DE GELİP BEYKOZA YERLEŞMİŞ BENİM BAŞKA KÖVÜMDE KASABAMDA YOK . AMMA BEYKOZ DA YUŞADA ŞAHİN KAYADA AİLE KABRİSTANIM ÇOK . DÜN BEYKOZUN YOLUNU BİLMEYENLER BU GÜN BEYKOZ'UN GELECEĞİNİ BİRİLERİNE SATMAKTALAR. HER KİMKİ BEYKOZ'UN HALKININ GELECEĞİNİ KENDİ ÇIKARLARI İÇİN SATIYORSA MAKAMI VE ÜNVANI NE OLURSA OLSUN SUSUYORSA YAZUKLAR OLSUN.

aydın 19-04-2008

paktürk

beykoz 5 yılını kaybetmiştir.plazalara ruhsat var ama vatandaşa yok..beykoz belediye başkanı aday olmak için göstediği mahareti beykoza hizmet için gösteremedi.akpartiyi de bitirdi..hoptirik programlarla şov yapıyor.bu muharrem davrasnışlarıyla milletin mülkiyet ve yerleşim sorunlarıyla alar ediyor.bir belediye başkanına yakışmayan tutumu var.yazık...

AYSEL CAN EKŞİ 21-04-2008

ARTIK HIZLI DÜŞÜNME VE EYLEM ZAMANI

BİR YANDAN PLANLAR, BİR YANDAN İŞSİZLİK DİYORUZ.BEYKOZ HALKI KENDİ KENTİNİ TEMİZLEYEMEZ Mİ DE TEMİZLİK ŞİRKETİ ARACILIĞI İLE EN KIYMETLİ ARAZİLER ŞU ANDA HACİZDE. YOKSA ORTAKLARI TANIDIK MI?ARTIK UYANSAK DİYORUM ARA YERDE TÜM BEYKOZU SÜPÜRECEKLER. HEM DE KAYITSIZ ŞARTSIZ(TAPU EK SÖZLEŞME 10.MADDEDEN BİLE TEHLİKELİ OLABİLİR.)
SAYGILAR.
TÜKODER BEYKOZ BŞK.
MİMAR AYSEL CAN EKŞİ

Toplam 7 yorum bulundu. 1-7 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 589
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1078
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 544
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 446
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 504
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 454
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 651
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 501
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1121
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 984
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 847