Siyasette "Kahvaltı Modası"

08-05-2006 6294 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Meclis Üyesi Erdal Öztürk, yakın dostlarım diye adlandırdığı, bir grup seçme CHP mensuplarını, Beykoz Yerel Basınınında katıldığı bir kahvaltı yaptı.

Seçim süreçlerinde bazı siyasi partilerimizde çalkantılar yaşandığı genel olarak bilinmesine karşılık, CHP içerisindeki karışıklığı kimse anlayabilmiş değil. Yaşanılan sorun, kimilerine göre çok önemli bir parti içi mesele ve devlet sırrı gibi saklanmakta, kimilerine göre ise hiç sorun yokmuş gibi, parti disiplinine uymayanların yarattığı sıkıntı gibi gösterilmekte.

Bu tür sıkıntının yaşandığı ortamda, konunun dışında kalmak için gittiğimiz kahvaltı ile ilgili haber yapma düşüncemizi kısa bir süre askıya almıştık.
Bu süre içerisinde bir çok meraklının, neden haberi yapmadığımız gibi haklı serzenişleri ilede karşılaşmadık değil, konu ile ilgili üzerimizde yük kalmaması için, beş yıllık yayın politikamızdan ödün vermeden haberi aktarıyoruz.



Oldukça seçici davranarak CHP'li yakın dostlarını Beytaş Restaurant'ta verdiği kahvaltıda toplayan Erdal Öztürk, davetlilerine yaptığı açıklamada, kahvaltının bireysel bir dost kahvaltısı olduğunu, görevi gereği bilgi vermek istediğini belirtmesine karşılık konuları tamamen yüzeysel geçerek, AKP politikalarını eleştirip, belediyenin borç miktarı ile ilgili bilgiler aktardı.
Toplantıya katılan üc basın kuruluşunun temsilcilerinin, bu toplantı bir muhalefetin başlangıç noktasımı, sadece bir meclis üyesi var diğerleri neden yok, eski ilçe başkanlarının hepsi neden yok, ilçe yönetimi neden yok gibi genellik ifade edilen sorularına verilen cevaplar ise oldukça klasikti;
Erdal Öztürk sorulara cevap olarak yaptığı ek konuşmada, ilçe başkanının çok önemli bir işi olduğu için gelemediğini, meclis üyeleri içerisinde mazeret bildirenlerin ve yurt dışında olanların bulunduğunu açıklayarak, bir meclis üyesi, kadın kolları ve gençlik kolları başkanı ile bir yönetim kurulu üyesinin katıldığını, bu konuda sorun olmadığını belirterek en çarpıcı açıklama olarakta, partide hiç sorun olmadığını sadece her ay yapılan örgüt toplantılarının yapılmadığınını eleştirdi.



Gazetimizden Ozan Derviş'in sorduğu sorulara, sıkıntısını belirten bir partili, basın sadece sorusunu sormalıydı, böyle bir kahvaltıda CHP’yi eleştirmek hiç bir basının görevi olamaz diyerek, basının özellikle haddini aştığını belirtmesine, Ozan Derviş tekrar söz alarak sözlerinin asla eleştiri niteliği taşımadığını, direkt soru olduğunu belirterek sözlerinin arkasında olduğunu belirtti.
Beykoz'un yazar çizer kadrosundan olan ve sosyal demokratlığı, ismiyle eş değerde olan Sadettin Kılıç (kofin) söz alarak basına yapılan eleştirinin yanlış olduğunu ve arkadaşlarımız, doğru ve çokta yerinde sorular sormuşlardır diyerek, sıkıntının kahvaltı konusunun içeriğinin net açıklanamamasından kaynaklandığını belirtti.

Şişli eski Belediye Başkanı ve CHP Kanlıca delegesi olan M.Emin Sungur yaptığı konuşmada, olabilecek bir seçim için, yapılması gerekli olan örgütsel çalışmanın önemini vurgulayarak, çeşitli örnekler aktardı. Sungur uzun siyasi yaşamında, partililerin sabah saatinde bir araya gelerek yaşadığı güzelliğe şahit olmadığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
Son konuşmacı olarakta, ev sahibinin yoğun ısrarları ile, 3 dönem CHP Beykoz İlçe Başkanlığı yapmış Mahmut Yavuz'a söz verildi. Mahmut Yavuz'da konuşmasının başında basının kahvaltıdaki davranışının haklılığının üzerinde durdu. Yavuz çeşitli zamanlarda değişik partilerde de hizmetler verdiği için, özellikle kendi geçmişiyle CHP geçmişini örtüştürmeye yönelik konuştu.
Mahmut Yavuz konuşmasının son bölümünde aktif siyaseti bıraktığı için rahat konuştuğunu belirterek, CHP Beykoz İlçe yönetimiyle ilgili görüşlerini davetliler ile paylaştı.
Mahmut Yavuz'un, çok ölçülü ve seviyeli olarak, CHP Beykoz İlçe Yönetimiyle ilgili sözlerinin, ses cihazındaki kayıtlı olduğu bölümlerinde, deşifre sorunu yaşadığımızdan detaylarına giremedik. Mahmut Yavuz'un arzu etmesi durumunda, konu ile ilgili oluşacak beyanatını okuyucularımıza aktarmaya hazırız.



Beykoz Belediye Meclis üyesi Erdal Öztürk'ün yakın partili dostları ile yaptığı kahvaltıya, kimsenin bir söz söylemeye ve eleştiri yapmaya hakkı olmadığı şüphesiz bir gerçektir. Ne varki toplantının genel havası, hiçte dost grubunun kahvaltısı havasında oluşmamıştır. Ülke ve İlçe siyasetinin konuşmalardan nasibini almasıyla, basının sorularıda bu aşamadan sonra peş peşe gelmeye başlamıştır. Toplantının geneline baktığımızda, kahvaltıdaki basının ne amaçla çağırıldığı iyi irdelenmelidir. Kaldıki katılımcıların basının olmasından çekinmeden teretdütsüz konuştuğu bir ortam da, basının sorularına hak etmediği eleştiri aktarılmasını oldukça yanlış bir yaklaşım olarak algıladık.



08-05-2006 6294 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 491
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787