ÇİĞDEM MAHALLESİNDE PLAN ARBEDESİ

05-06-2006 3395 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Başkanlığı, 2 yıllık icraatlarının bilgilendirme toplantılarını mahallelere taşıyarak Çiğdem Mahallesinden stard verdi. Şahin Spor Tesislerinde gerçekleşen bilgilendirmeye, yaklaşık 100 kişi alan salonda isimleri kayıt altında bulunan 43 tane Belediye personelinin bulunması dikkat çekici görüldü.

Belediye Başkanının, Başkan Yardımcılarından Danışmanlarına kadar neredeyse ful kadroyla katıldığı bilgilendirme toplantısı, özel hazırlanmış stayt gösterimi ile başladı. Gösterimin ardından Belediye Başkanı Doğa Kolejindeki konuşmasından çok daha kısa olarak ek bilgiler verdikten sonra, salondakilerin sorularını alacağını, fakat toplantının özellikle planlar ve imar konusuyla ilgili olmadığını, bu tür soruları bir başka toplantıda sorun uyarısıyla başladı.



Hiç ummadıkları bir tablo ile karşılaşan belediye kurmayları, aldıkları soruların hepsi planlar ve imar durumuyla ilgili olunca kısa bir şaşkınlık yaşadılar.
Toplantıya katılan vatandaşlar, belediyenin 2 yıl içerisinde yaptıklarını, yapılması gereken rutin belediyecilik hizmeti gibi algılayarak, ısrarla imar ve planlar ile ilgili sorular sormaları, belediye ekibini zaman zaman zorda bıraktı.



Belediye Başkanı planlar ile ilgili çalışmalar yaptıklarını, fakat birilerinin plan konusunu siyaset malzemesi yaparak halkın karşısına çıkıp yalan söylediklerini belirtti.
Dün görev yapanlar bu gün neredeler, ben bu günde sokaktayım yarında olacağım, benim için önemli olan mezarımın başına adam gibi adam yazılmasıdır. Biz kimsenin malını birilerine peşkeş çekmiyoruz, kimseyi yerinden etmiyoruz, Belediye Başkanı olarak bu problemlerin çözüleceğini ve bunun içinde ekibimle birlikte yoğun çaba sarf ediyorum dedi. Planların yapılmasının uygulanacağı anlamına gelmeyeceğini belirten Belediye Başkanı, planda amacın dokuyu korumak olduğunu, bu gerçeğe uymayan planları uygulamamak bizim elimizde diyerek konuşmasını bitirdi.

Genel Koordinatörümüzün söz alarak, halkın kafalarının karışık olduğunu, bu gün yapılan toplantının aynısının, başka yerlerde deve sizlerden başkalarının da yapıldığını, konu üzerine donanımlı teknik kadro kurarak halka verilen bilgiler ile, bu gün anlatılanlar hemen hemen hiç örtüşmüyor. Siz onlara yalan söylüyorlar diyerek hodri meydan çekiyorsunuz, onlarda size aynı şekilde hodri meydan çekiyorlar. O zaman halk adına bir araya gelip teknik ekiplerin donanımlarını birleştirip, vatandaşa ortak bir bilgilendirme yapın teklifine sadece tebessüm edildi.



2.Dönem Belediye Meclis üyesi Mehmet Karaca kendi dönemlerinin planlarına yapılan eleştirilerde haksızlık yapıldığını belirterek, o şartlarda planların hangi gerçeklere göre yapıldığını halka açıkladı. Planlar ve imar durumları ile ilgili, sorularına algılayabilecekleri gibi cevaplar alamayan soru sahipleri, sorularını yeniden gündeme getirdiklerinde, hiç ilgisi olmayan kişilerin haksız homurdanmalarıyla karşılaştılar.

İlçe yerel basını olarak bizde, Beykoz halkı gibi, 2 yıllık hizmetlerin bilgilendirmesini yapılan genel toplantılar ile öğrenmeye çalışıyoruz. Gazetemizi ayrıcalıklı kılan fark ise anlatılan tüm çalışmaları yapılış tarihlerinde bizzat gözlemleyip haber yaparak, Beykoz halkı ile paylaşmış olmamızdır.







05-06-2006 3395 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 600
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1086
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 550
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 450
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 510
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 461
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 657
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 507
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1127
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 990
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 852