BEYKOZ’DAN MESUDİYE KAYMAKAMLIĞINA

19-09-2009 24299 35 yorum. Yorum Ekle

İlçemizde on bin rakamının üzerinde seçmeni bulunan ve aileleri ile birlikte Ülke ve Beykoz kalkınmasına destek olan Mesudiyeliler, gurbetteki hemşerilerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için Mesudiye Kaymakamlığından, Ordu ve Samsun resmi makamlarına olan müracaatlarının takipçisi ve uygulayıcısı olması talebinde bulundular.



İlçemizde on bin rakamının üzerinde seçmeni bulunan ve aileleri ile birlikte Ülke ve Beykoz kalkınmasına destek olan Mesudiyeliler, gurbetteki hemşerilerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için Mesudiye Kaymakamlığından, Ordu ve Samsun resmi makamlarına olan müracaatlarının takipçisi ve uygulayıcısı olması talebinde bulundular.


Beykoz’da ikamet eden Mesudiyelilerin oluşturduğu 22 Köy Derneğinin 11 tanesinin toplu diğerlerinin bireysel olarak yaptıkları başvuruda, Mesudiye İlçesine Yeşilce Beldesinden gelişteki yolun çok virajlı ve tehlikeli oluşuyla ilgili olup, özellikte ilçe merkezine beş kilometre kala bu virajların çok daha keskin oluşundan kazaların yaşandığından bahsedilmekte.


Sivil Toplum Kuruluşlarının ve bireysel müracaatı olanların isteği ise, Karayolları Samsun Bölge Müdürlüğü, Ordu Valiliği ve Mesudiye Kaymakamlığı koordinasyonu ile bu sıkıntının giderilmesine Mesudiye Kaymakamının aracılık etmesi üzerine.

Haberimize konu olan yolu, Beykoz’da ikamet eden Mesudiyelilerin birçoğunun yaz aylarında tatil amaçlı kullanıldığı düşünülürse tehlikenin öneminin arttığı, kış aylarında ise, aşırı kar sebebiyle yolun greyderler ile açılması sonucu daha küçüldüğü ve viraj açısının daha da keskinleşerek daraldığı dile getirilmekte.


Tekel İspirto ve İçki Fabrikası emeklisi, Beykoz Sivil Toplum Yaşamının içerisinde olan Ordu Mesudiye Tavara Mahallesinden Salim Yılmaz’ın konuyu Beykoz’da oturan Mesudiyeliler adına gazetemize taşımasıyla konuyu ele aldık.

Beykoz’da hizmet veren Beykozlu-Ordu Mesudiyeliler Derneği Yönetimi, sıkıntı yaratan virajlar sorununu, Mesudiye Kaymakamlığının ilgili kurumlar ile kuracağı olumlu diyaloglar sayesinde çözeceğine inandıklarını, bu çalışmalarda Kaymakamlık ve Köy Derneklerinin her zaman yanında olacaklarını öğrendik.



Not: 16. 09. 2009 saat.17.10'da giren haber 19. 09. 2009 saat 18.27'de yeniden güncellennmiştir










19-09-2009 24299 35 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Tacettin Alaçam 16-09-2009

Teşekkür

Memleketimizin kanayan yarasını ve göz yaşını, kamuoyu ve resmi makamlara taşıdığınız için gazetenize teşekkür eder ilgilenen arkadaşlara saygılarımı sunarım.

Doğuş Haber 16-09-2009

Açıklama

Haberin oluşması için konuyu gazetemize taşılan, Salim Yılmaz'a Mesudiye'den konu kofoğraflarını gönderen Ufuk Fotoğrafçılıktan Ufuk Yılmaz'a, çekimler için aracını tahsis eden Veli Özyurt'a ve haberin manşet fotografını gönderen Beykozlu-Ordu Mesudiyeliler Derneği 2. Başkanı Mumammer Özer'e teşekkür ederiz.

SALİM YILMAZ 16-09-2009

teşekkürler

Toplumun en çok ilgilendren yaşamsal bir konuda ,bu toplumsal olayı kamu oyununa ,taşımanız hakikaten ,taktire şayan bir olaydır.Bu önemli konuyu gündeme getırmekle ekibinize ve şahsınıza teşekkür edeim.
Salim YILMAZ

NAMİ KAYA İŞÇİOĞLU 17-09-2009

KANAYAN YARA

Sayın Ozan Derviş Bey,Beykoz da ve Beykoz dışında yöre ayırmadan tarafsız yapmış olduğunuz haberlerden dolayı sizi bir kez daha kutlar.yaz aylarında nufusu yüz binleri bulan MESUDİYE de kanayan bir yara olan bu sorunu sitenize taşımanız güzel bir olay,size ve Sayın Salim YILMAZ beye teşekkür ederim. SARIYAYLA KÖYÜ Dernek Başkanı Nami Kaya İŞÇİOĞLU.

Harun 17-09-2009

Duygusal Davranıyorsunuz

Doğuş Haber Beykoz sorunlarına aynı bakış açısı ile yaklaşmıyorsunuz.Beykozlu Mesudiyelilere saygı duyurorom ama ölçü kaçmış biraz. İyi çalışmalar

Doğuş Haber 17-09-2009

Açıklama

Harun bey, tespitinize saygı duyuyoruz. fakat küçük bir açıklamayı paylaşmamız gerekli, doğuş haber olarak bize getirilen hiç bir haberi geri çevirmedik, sadece hukuksal açıdan belge gerektirdiği zaman belgesiz haberleri yapmadık. Bunun dışında son yıllarda dünya'da çok iyi işleyen YURTTAŞ GAZETECİLİĞİ benzeri bir davranış ile okurlarımızın birçoğu fahri muhabirdir ve bize bilgi verdikleri her Beykoz olayı ile ilgilendik. Tıpkı Sayın Salim Yılmaz beyin yaptığı gibi, ayrıca gazeteyi yayına hazırlayan kadromuzun yöneticileri Ordu-Mesudiyeli olmalarına karşın yıllardır, Mesudiye-Beykoz ilişkilerini dengede tutmamızdan dolayı hep övgü aldık. Bu küçük ayrıntıyı saygı ile bildirir bizde iyi günler dileriz

hüseyin özgül 17-09-2009

mesudiye yolları hakkında

memleketimizin sorunları için bizlerle oluşun nedeni ile size ve tüm ekibinize teşekkür eder ayrıca bize fotoğraları gönderen arkadaşlara sonsuz teşekkür eder saygılarımı sunarım yağmurlar köyü yardımlaşma derneği yönetim kurulu adına Hüseyin ÖZGÜL

handan 17-09-2009

mesudiyel

harun yorumcu nasıl ölcü kaçmış açıklarsanız iyi olur kötü birşeymi memleketimizin görünmesi rahatsızmı oldunuz acaba bence çok iyi bir örnek doğuş haberi taktir ediyorum duyarlıgından dolayı

Ahmet ÖZyurt 21-09-2009

Dileğimiz

Çok uzun zamandır sürekli problem yaşadığımız sorunları dile getirmeye çalışıyoruz.Sizin aracılığınızla böyle önemli bir konuyu dile getirebildiğimiz için teşekkür ederiz.Umarım bu konuda , terkedilen Mesudiye gibi unutulmaz.Umudum olmasada çok uzun zamandır birşey yapmayan yöneticilerimiz bu sefer bizi yanıltırlar.

Alaattin Erkan 22-09-2009

Her Mesudiyeli Destek Olmalı

İstanbul Beykoz'da ikamet eden Mesudiyelilerin oluşturduğu Köy Dernek Yönetimleri ve duyarlı Mesudiyelilerin başlattığı bu çalışmaya,daha geniş destek sağlanmalı, siyasiler, bürokratlar, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının desteklerini almak gerekli. Bu konuda oluşacak güç, ilçe Kaymakamımızın elini güçlendireceği gibi, ilgili kurumlarıda harekete geçireceğine inanıyorum oluşacak kamoyu desteği neticesinde kendisinin dışındaki birimleri harekete geçireceğine inandığımız, Sayın Kaymakamımızın önderliğinde bu sorunu aşacağımıza inanıyorum.
Ordu Mesudiye Çerçi Köyü Derneği Başkanı Alaattin Erkan

Toplam 35 yorum bulundu. 1-10 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 575
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 636
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 494
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1114
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839