ESRA SEVENLERİNİ SEVİNDİRİYOR

30-01-2010 5205 3 yorum. Yorum Ekle

Sağlık ve yaşam zorluklarını ortaya koyduğumuz Esra Özden, hayırsever Mehmet Soyar’ın girişimleriyle, 30 Ocak 2010 C.tesi günü saat 14.00 itibarıyla, Pof. Dr. Kenan Demirkol’un hastası olarak Çapa Tıp Fakültesi Hastanesine yattı.

Konu ile yıllardır ilgilenen hayırseverlerin, ailenin ve gazetemizin çabalarından sonra, Esra Özden’in yaşam ve sağlık koşullarının düzeltilmesi adına hızlı adımlar atılmaya başlandı.
Yeşil Kart alabilmek için yapılan araştırmada oluşan bilgi eksikliğinin giderilmesiyle, kazanılan sosyal hak doğrultusunda, Beykoz Kaymakamlığı Esra Özden’in sağlık durumu ve ailenin yaşam koşulları ile ilgili belli bir zamandır yürüttüğü iyileştirme ve yardım çalışmalarında, aksama olmamasına özen gösteriyor.
Devletin belirlediği ölçü doğrultusunda aileye destek olunurken, Beykoz Belediyesi ile girilen diyalog sayesinde havaların müsait olması ile evlerinin arkasındaki müsait olan alana Esra için sağlıklı bir oda yapılacak. Evin büyütülme işlemi yapılana kadar, aileye özellikle ulaşımı kolay veya hastaneye yakın bir yere taşınıp, kira yardımı önerilmiş. Ailenin bu teklifi kendi içerisinde değerlendirip ilgili makama bildirmesi bekleniyor. Beykoz Kaymakamlığı konu üzerine daha da hassas yaklaşarak, Beykoz Sağlık Grup Başkanlığının devam eden araştırmaları sonrasında, Esra Özden’in moral depolaması için tedavisinin bir süre yatarak devam etmesinin düşünülmesi, bu araştırma devam ederken tedavinin evde devam eden süresince, ihtiyaç anında 24 saat cankurtaran hizmeti ile sağlık kuruluşları irtibatının sağlanacak olması, oluşan son gelişmeler olarak devam ederken; Konuyu gazetemizin sitesinden takip eden hayırsever yurttaşımız Mehmet Soyar, daha önceden tanıştığı ve bir yakınını tedavi ettirdiği İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Anabilimdalı Genel Cerrahi Bölümünden, Pof. Dr. Kenan Demirkol’dan randevu alarak Esra Özden’i götürmesi ile tedavi sürecinin şekli tamamen değişmiş durumda.

Prof. Dr. Kenan Demirkol, kendisine getirilen hastasını ön muayenesinin ardından, yapılan tıbbı tahlillerden sonra, Esra Özden’i Çapa Tıp Fakültesi Hastanesine kendi hastası olarak 30 Ocak 2010 Cumartesi günü saat 14 itibarıyla yatırdı. Pof. Dr. Kenan Demirkol’un hasta ailesine verdiği bilgide, Esra kızımız bizim misafirimiz olacak ve gelişmeleri hep birlikte görüp, planlamamızda bir aksilik olmazsa ( şu ana kadarki verilerde böyle bir olumsuzluk yok ve genel olarak ta beklenmiyor) sonucunu hep birlikte görüp yine birlikte mutlu olacağız açıklamasında bulunmuş.
Esra Özden kendisini muayene eden yeni Doktoru ile ilk tanıştığında aldığı enerji sonrasında, kendisinde gözle görülen bir toparlanmanın olduğu, iyileşme adına tedaviye katkı koyacak fiziksel gelişmelerin görülmesi, aileyi oldukça mutlu etmiş.

Özden ailesi son görüşmemizde, kendilerine yardımcı olan tüm resmi kurumlar ile hayırseverlere teşekkür ederken, bir süredir R.Bahçedeki evleri ile P.Bahçe Devlet Hastanesi arasındaki ulaşımlarını ücretsiz sağlayan, Soğuksu Taksinin tüm çalışanlarına, taksi durağında araç olmadığı zamanlarda, kızlarını özel aracı ile hiçbir ücret almadan birkaç kez Cerrahpaşa ve Çapa Hastanelerine götüren Soğuksu taksi esnaflarından Turhan Ekici ve kendilerini Prof. Dr. Kenan Demirkol’a götüren hayırsever Mehmet Soyar’a özellikle teşekkür ettiler. Ayrıca sıkıntıları ile 1,5 yıldır kendi ailelerinin bir ferdi gibi ilgilenen, hayırseverlere de minnet duyduklarını belirtiler.
Özden ailesi, son günlerdeki gelişmelerde tüm iyi niyet ve yardımcı olma girişimlerini ortaya koyan ve kurum olarak ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını belirten Beykoz Sağlık Grup Başkanlığına’da teşekkür etmeyi unutmadılar.
Aile sağlık güvencesi olan Yeşil Kartları aracılığı ile resmi makamların yardımlarının sınırlı ölçüde olduğunu, sıkıntıları ile ilgilenmek isteyen hayırseverlerin aracı kullanmadan, yaşantılarını görmelerini arzu ettiklerini dile getirdiler.




30-01-2010 5205 3 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

emre 31-01-2010

İNŞALLAH İYİ OLUR

İNŞALLAH kardeşimiz sifa bulur dualarımızla bizde ona destek olmaya calışalım

Emin 01-02-2010

Allah Razı Olsun

Bu ailenin umudu olan Doktor beyden ve ona ulaşmasını sağlayan yardım severlerden allah razı olsun. Ailenin yakınlarında tanıdığım var, derneklerden ve yardım kurumlarından hiç yardım alamadıklarını, kaymakamlık ve ilçedeki sağlık başkanlığından karınca kararınca yardım olduğunu siz yazdığınız gibi bende duydum. Sosyal yardımlaşma adı altındaki derneklerin neden ziyaret edip hiç değilse bir mama olsun almadıklarına şaşırıyorum. Allah esra'nın ailesine bu güne kadar yardımlarını esirgemeyenlerden razı olsun ama tedavi zamanı uzun sorunlu, inşallah yrdımlar çoğalırda bu kızımız sağlığına kavuşur. Sonra belediye reisinin adamları bu kızdan hiçmi bahsetmezler başkana haberi olsa belki tek başına tedavi ettirir.

Cemal Demir 02-02-2010

Yardımseverlik

Bu kızımız bu hastalıkla ve fakirlikle iki yıldır kıvranıyor hatta okuduğu üniversiteyi bile bıraktı nasıl okusunki iskelet gibi kalmış Neyseki çok şükür doğuş haber bu kızımızı haber yaptığından beri Kaymakamlığımızda belediyemizde hayırseverlerimizde yardım etmeye başladılar ve bu hasta kızımızı yardımlar sayesinde Çapa Hastanesine yatırıldı tedaviye başlandı inşaallah iyileşir buradan bütün ilgilenen hayırseverlere, Kaymakamlığa soğuksu taksiye veyakından ilgilenen hayırseverlere çok eski bir Beykozlu olarak teşekkür ederim.

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 577
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 636
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 494
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1114
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839