Talip ERCAN’dan Beykoz Spor Camiasına Çağrı

25-02-2010 5352 Yorum yok. Yorum Ekle

Hava şartları sebebiyle ertelenen, Beykoz-Gebze Futbol Maçına arkadaşımız Tatip Ercan’ın Beykoz 1908 AŞ Futbol Takımı Başkan Yardımcısı Ali Karagüzel ile yaptığı söyleşinin etkisiyle gittik. Maç esnasında mazereti dolayısı ile maça gelemeyen Talip Ercan’ın kardeşi ile maç hakkındaki telefon trafiği görülmeye değerdi. Bu duygular ile Talip Ercan’ın Çağrısını bizim fotoğraflarımız ile birleştirip sizlerle paylaşıyoruz.

Talip ERCAN'dan Camiaya Çağrı
ALLAH AŞKINA BİRLİK OLALIM TAKIMI DESTEKLEYELİM, KÖSTEKLEMEYELİM
Bugün oynanan Gebzespor karşılaşmasını kendi işimde çalışmam ve vaktimin müsait olmamamsı nedeni ile seyredemedim. Kendim Ulus’daki işimde kalbim ve aklım ise Beykoz Stadında idi.
Maç öncesi kadroları telefonla öğrendim, kaç seyirci var destekliyorlar mı? İstifa sesleri mi var? Sorularını peş peşe telefonda sormaktayım. Her maçta tuttuğu derin istatistik bilgilerini bölsem de Abim Muammer Ercan Basın tribününden benimle adeta canlı bağlantı kurmakta. Dakikalar ilerlemekte haydi Beykoz gol sesi gelsin artık derken o ses de geldi. Salim Ayan… işte ben bu ayan beyan golcüyüm diyen isme hasta olmayayım da ne diyeyim, attı yine golünü.

Erken gelen golün ardından haydi şu maçta birkaç gol daha atında herkesin morali düzelsin, içinde burukluk acı olan arkadaşlarda dönsün olaya deyip durmaktayım. Gol sesi çıkmayınca ikinci yarıdan umutla çayımı yudumlamaya çalışmaktayım. Telefon hattından gelen bilgileri anında bilgisayara aktarmaktayız. Ve beklenen ikinci golde geldi ki telefon bir başka heyecanla çalmakta, kulaklarım sevindirici haberi almak için bir başka dikkatli uzanıyor cep telefonuma, evet gerçekten de gol Sarıyer takımından gelmişti sanırım Cenk… atmış golünü.

Artık fark gelmeli de demekteyim sabırsızca. Bu kez ben arıyorum Muammer Ercan’ı –Gelmedi mi daha gol? Değişiklikler yok mu?- …gelmeyince gelmiyor, bu arada maçta Gebze taraftarının da olduğunu söylemekte ağabeyimiz. Son 10 dakikaya girmekteyiz, bu kez Gebzeli oyuncunun sakatlandığı ve yerine adam giremeyeceği haberi ulaştı, haydi bu kez 10 kişi kalan rakibe atın bir iki gol diye geçmekte kafamdan ve dudaklarımdan. Olmayınca olmuyor, neyse gelen 3 puan altın değerinde, ben matematiksel olarak ligden düşmeden inanmayacağım diyorum Beykoz’umun düştüğüne.

Maçın ardından bir futbolcu arkadaşı arayıp tebrik ettim, aynı zamanda maç heyecanı ile Anadolu Ajansına geçtiğimiz oyuncu değişikliklerinde yapılan hatamı da izah ettim, o heyecanla yanlış bilgi geçtik ajansa ancak haber de girdi anında Ajansspor’a değiştirmek de mümkün değil. Futbolcu arkadaşın heyecanı büyük-Talip abi biz bu takımı bırakacağız, buna inanıyoruz-demekte. Bir de –Abi birisi burada idi,eski masörlerden mi neymiş geçen sezonki,takım düştü deyip durmakta,suçlamalarda bulunmakta demekte- o da sinir olmuş abi tövbe bir şey yapacaktım da…. deyip sustu.


Arkadaşlar, beni tanıyanlar, samimiyetime inananlar ya da inanmayanlar, dediğim gibi Matematiksel olarak kesinleşmeden ben Beykoz düştü lafını bir tarafa atalım diyorum. Bu kadar mesaj yeter, gerekli mesajlar herkese gitti. Bakın iyi bir takım kuruldu geç ancak temiz oldu. Bu andan sonra Beykozluluk bu takıma sahip çıkmayı, ne olursa olsun ligde kalmak için destek olmayı gerektirir. Ne olur hesabı sonraya bırakın. İçinizde gelen galibiyetin sevincini yaşamadınız mı tabii ki yaşadınız, o halde hesap ileriye bırakılmalı. Bu takımın düşmesi kesinleşirse ne derseniz deyin, ancak o ana kadar ne olur destek olun yönetime değil 102 yıllık tarihe ve futbolcularına. Hafta sonunda zor bir Yalovaspor maçı var, bu maçı da alacağımıza yüzde yüz inanıyorum çünkü başka çaremiz yok. Cuma günü Riva’ya kampa gidecekler.

Bakın aklıma ne geldi, uzun yıllar önce yine böylesine bir karamsar tablo var rahmetli Muzaffer Baş ağabeyimiz ve birkaç Beykoz sevdalısı ellerinde kalem kâğıt geride kalan maçlara göre kurtuluş reçetesi olacak skorları yazmakta. Çok kişi artık düştü -Ne çabalıyorsunuz- demekte. İşte Muzaffer abi eski kulüp binamızın müdür odasında büyük bir karton çıkardı yeniden puan hesapları ve ihtimalleri yazmaya başladı işte… Sonuçta kaldık, mucize gerçekleşti. Şimdi o günlerin altından çok sular geçti.

Hele bir TEPE Grubu Yönetimi yaşadık ki o paralı ,bol keseli günlerde dahi bu kulüp için bir çivi çakılmadı, bir antrenman sahası, yeni bir stat yapılamadı..milyarlar su gibi aktı…Beykoz gibi 102 yıllık bir kulübün futbolcuları –Acaba yarın nerede idman yapacağız?-demekte. İşte asıl utanç düşme durumu değil kulüp için çakılamayan bir tek çivide ve onu çakmayanlarda.
Son cümlem o ki yarınki Mevlüd Kandilinde tüm ümmeti Müslümanlar için dua ederken Beykoz’um için de edeceğim. Beykozsuz bir hayat düşünülebilir mi….kurtulması için dualarımıza da sığınacağız…Kelle İbrahimlerin,Olcayto Kardeşlerin,Helvacı Hasan’ların,Kaleci Sıtkı’ların da ruhlarına hediye edeceğim dualarımı. Allah’ınızı severseniz şu zor durumda şahısları değil Beykoz’umuzu kurtarmak için el ele verelim. Allah hakkı niçin bir olalım hiç olmazsa kötü haberi alıncaya değin ki Allah İnşallah o günü bize göstermez. Allah’ınızı severseniz, Beykoz meydanında takım düştü diye diye beyinlere baskı yapanlar, Allah’ınızın aşkına bir susun, hırsız da dolandırıcı da yiyen de var diyorsanız Beykoz hakkı için Allah aşkı için hesabı sonraya bırakın.

Talip ERCAN-ER-HA





25-02-2010 5352 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 478
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 404
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 433
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 392
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 486
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787