BEYKOZ 1908 A.Ş.BAŞKAN YARDIMCISI ALİ KARAGÜZEL;“BİR TAKIM DÜŞÜNÜN Kİ….”

27-02-2010 3363 Yorum yok. Yorum Ekle

Hafta sonunda Yalovaspor ile son derece önemli bir maça çıkacak olan Beykoz 1908 A.Ş.Futbol Takımı Başkan Yardımcısı Ali Karagüzel’den camiaya ilginç cümlelerle yüklü bir mesaj geldi. 102 Yıllık Beykoz tarihinde kritik bir dönemece girildiğinden camianın birlik beraberlik ruhunu yansıtmasının şart olduğu açıklamasında bulundu.

“Bir takım düşünün ki bir sezon da 3 ayrı takımla oynamak zorunda kalmış, sezonun ilk haftalarında değişik nedenlerle takımı bırakıp giden oyuncuların yerine 18.de bile kendine yer bulamayan gençlerle yola devam etmek zorunda kalmış,onlardan medet beklemiş,takımın lokomotifi olmalarını beklemiş…bir takım düşünün ki transfer yapamazlar,lisanslarını bile çıkaramazlar iddiaları,suçlamaları,eleştirileri varken 18 yeni ismi,yetenekli ismi kadrosuna dahil etmeyi başarabilmiş. Bir takım düşünün ki camiası paramparça, tribünlerden sahada mücadele eden futbolcularına desteğin olmadığı, 3-1 galip durumdayken de, 2-0 önde iken de taraftarlarının tepkisinden kurtulamamış olsun. Bir takım düşünün ki ara transfer döneminde kimsenin cebinden bir kuruş dahi çıkmaz iken federasyona borçlarını ödeyip ligde mücadelesini devam ettirebilme hakkını kazanabilmiş olsun. Bir takım düşünün ki kendi camiasında sokaklarda, caddelerde her gün -Bu takım artık düştü asla kurtulamaz- derken, kurduğu yeni kadrosunu izlemeye taraftarı gelmezken grubundaki takımların başkan, yönetici ve teknik kadrolarından birçok ismin Gebze maçına gelip,Beykoz’u ciddiye alarak dikkate alarak izleyip not tuttuğu takıma sahip olsun. Bir takım düşünün ki rakibi olan Sakaryaspor ile oynayacağı maçtan bir gece önce gece ikilerde rakip takım yöneticilerinin futbolcularını ,teknik kadrolarını Beykoz’a karşı motive etme,ciddiye alma düşüncesi ile kafa yorduğu anlar yaşansın..bir takım düşünün ki etrafta bin bir türlü söylenti,dedikodusu yapılmış iken son 3-4 ayda Belediyeden sadece 100 bin lira ki onun da 25 bin lirası bir personeline olan tazminat borcu için verilmiş olsun…bir takım düşünün ki yöneticileri az yada çok maç primlerini verme gayretinde olsun…bir takım düşünün ki 102 yıllık tarihi olmasına karşın idman yapacak sahası olmadığı için kimi zaman halı sahasında idman yapma zorunluluğunu yaşasın…bir takım ve onun başkan ve yöneticilerini düşünün ki kazanılan maçların ardından kendisini istifaya davet edip,protesto edenler yüzünden sıcağı sıcağına futbolcuları ile galibiyet sevincini yaşamaktan mahrum olsun..bir takım düşünün ki bir kuruş gelir getirici şeyi olmasın…bir takım düşünün ki konuk ettiği takımın bölge milletvekili,belediye başkanı,valisi maça gelsin kendi ilçesini yönetenlerin desteğinden ,varlıklarından mahrum kalsın….bir takım düşünün ki acaba nasıl kaynak yaratabilirim,nasıl motive edebilelim, moral verebilelim düşüncesinde iken kendi eş ve çocuklarına vakit ayırabilmekten mahrum kalsın…bir takım düşünün ki ligde kalacağından emin,bu uğurda varını yoğunu ,en şiddetli eleştirilere rağmen vermekte tereddüt etmeyen yöneticilerine sahip olsun….bir takım düşünün ki yıllarca eksikliği düşünülen tesis projesini hayata geçirebilmek için ciddi manada çalışma sergileyebilsin, Beykoz’a gelenleri,Beykoz’dan geçenlerin örnek gösterilebilecek tesise şahit olup konuşulduğu günlerin hayali ile yanıp tutuşsun….

Beykoz camiası her şeyin güzeline, mükemmeline layık, ancak hata aranacaksa,suçlu bulunacaksa sadece belli kişilerin üzerine ihalenin kaldığı bir duruma mı düşmeli idi? Maalesef 102 yıllık mazisi ile spor kamuoyunda gurur duyulurken, şöyle bir geriye dönüp bakıldığında acaba Beykozspor’un nesi var? Taraftarı kendi takımını, kendi yönetimini, kendi başkanını protesto etmekten vazgeçmezken,sahada mücadele eden futbolcularının etkilenmeyeceğini düşünmeyebilsin. İşte bu sıkıntılı durum içinde dahi hep geçmişe, geçmişte yapılan bilerek ya da bilmeyerek yapılan hatalara takılıp kanılsın Başkan Zeki Aksu’su,Başkan Yardımcısı Ali Karagüzel’i, As Başkanı Burhan Kutlu’su,Erden Sevilgen’i, ile aralarına en son katılan Onur Beziray’ı ile kimi zaman sabahlara kadar uzanan bir zaman diliminde kurtuluş reçetesini hazırlamakta çalışılsın. Öte yandan hep suçlayan, hep eleştiren,hep ağızlara alınmayacak hakaretlerin muhatabı olunsun. Hata ki insanın yaradılışından gelen en normal şeylerden birisi yapılabilmişken, hep oraya takılıp kalabilmek,ileriye geleceğe iyimser bakışla bakamamak.inancı yitirmek,zaraı acaba şahısların mı yoksa kulübün mü çekeceğini tahmin edememek..

Her şeye bir sünger çekmenin vakti gelmedi mi?önümüzde hayati derecede maçlar varken, birçok hafta varken, matematiksel olarak bile düşmeye ki kesinlikle arzu edilmez daha haftalar varken nedir bu karamsarlık. Beykoz 1908 A.Ş.Yönetiminde bulunduğum 4 aylık süre zarfında çok şeyler yaşadım, yaşımın iki katı kadar olgunluğa eriştim, ancak hiç karamsarlığa kapılmadım,umutsuz olmadım. Aynı şeyleri 102 yıllık bir camianın mensuplarından da beklemek doğru değil mi..Yalovaspor maçı ile haftalardır söylemekten bıkıp usanmadığım birlik beraberliği yakalamaya var mısınız; şahısların değim Beykozspor aşkına..



27-02-2010 3363 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 434
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 489
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787