SÖNEN UMUTLARIN GETİRDİĞİ MUTLULUK

14-03-2012 10299 3 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Orta Dereceli Okullar Yaptırma Derneği Yönetimi kayıtlı parası ile Celal Aras Anadolu Lisesine 2 adet Fizik ve Kimya laboratuarı yaptırarak STK hayatına genel kurul kararı ile son verdi.

Yapılması planlanıp da yapılamayan Beykoz Motor Meslek Lisesinin tarihçesini haber içerisinde ayrı bir metinle ve derneğin son Başkanı olan Ahmet Erkan'ın açılış törenindeki gerçekleştirdiği konuşmasının video kaydın da bulabilirsiniz.

Yaptıkları genel kurulda, genel kurul kararı ile fes edilen dernek yönetimi tarafından yaptırılan 2 adet Fizik ve Kimya laboratuarının açılışı Celal Aras Anadolu Lisesinde yapılan tören ile Okul Müdürlüğüne teslim edildi.

Ahmet Erkan Başkanlığındaki derneğin yöneticilerinin konuklarını ağırladığı törene, Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, İlçe Milli Eğitimi Müdürü Nazmi Yekrek ve Şube Müdürleri, birçok Okulun Müdürü, Celal Aras Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Aygün ve Okul Personeli ile okulun aile birliği yöneticileri hazır bulundu.

Okul Müdürü Ramazan Aygün yaptığı konuşmada davetlilerini selamladıktan sonra, okulu için yaptırılan 2 adet fizik ve kimya laboratuarı için dernek yönetiminin önemli bir eksikliklerini giderdiklerini belirtip teşekkürlerini sundu.

Beykoz Orta Dereceli Okullar Yaptırma Derneği Başkanı Ahmet Erkan derneğin kuruluş aşamasından günümüze kadar olan süreci özetledikten sonra, katkı koyan hayırseverlere ve çalışma arkadaşlarına teşekkür edip, yaptıkları laboratuarın hayırlı olmasını dileyerek, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Yekrek'in yaptığı teşekkür konuşmasından sonra son konuşmacı olarak mikrofona davet edilen Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, hizmet için emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra, derneğin tarihçesini ve yaptıklarını öğrendiğinde etkilendiğini, bu tür hizmet prensipleri olan derneklerin fes kararı almaması gerektiğini bu sebepten dernek Başkanı Ahmet Erkan ve Yardımcısı Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu Mütevelli Heyeti Başkanı R.Engin Özmen'den yeniden bir dermek kurmalarını ve bu uğurda mücadele etmelerini rica etti. Kaymakam Aydın Ergün konuşmasının sonunda dernek yöneticilerine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. Davetliler daha sonra her iki laboratuarın açılış kurdelesini kesip öğrenciler ile kısa sohbetler gerçekleştirerek, öğretmenler odasındaki ikram bölümüne davet edildiler.

Derneğin faal olduğu 4 Ocak 2008 Yılında, yaptırmak istedikleri okul ile ilgili bir makama gönderilen bilgilendirme ve talep yazısını, orijinal hali ile paylaşıyoruz.( 2008 tarihinde hayatta olan Hüseyin Erkan'da rahmetli olmuştur)
BEYKOZ MOTOR MESLEK LİSESİ (Bir Okul Hikayesi)
TARİHÇE:
BEYKOZ ORTA DERECELİ OKULLAR YAPTIRMA DERNEĞİ,1966 yılında Paşabahçe'de kurulmuştur. Kurucu ve Yönetim Kurulu Üyeleri: O zamanlar Paşabahçe Mahallesi muhtarı olan Hüseyin ERKAN, yine o zamanlar Paşabahçe Cam Fabrikası müdürü olan rahmetli Avni KAHYAOĞLU, Paşabahçe Tekel İspirto ve İçki Fabrikası müdürü rahmetli Nurettin BERK ve Öğretmen rahmetli Mustafa Çiçek'tir. Bu üyelerden yalnızca Hüseyin ERKAN sağdır ve halen de derneğin başkanıdır. Derneğin kurulma amacı, Paşabahçe'ye bir lise yaptırmaktır. Dernek bu amacına yönelik olarak, Paşabahçe sakinlerinden Ferit İnal Bey'den şimdiki lisenin bulunduğu araziyi hibe olarak almıştır. Bu arazinin üzerine, tamamı halkımızın katkılarıyla dernek öncülüğünde bir lise yaptırılması için çalışmalara başlamıştır. Lise inşaatı uzun ve yorucu çalışmalar sonucu tamamlanarak 1969 yılında 450 öğrenci kapasiteli olarak faaliyete geçmiştir. O yıldan bu yana yüzlerce mezun veriştir. İstanbul'un sayılı liselerinden biri olan Paşabahçe Ferit İnal Lisesi, şu anda 1500 öğrenci ile faaliyetine devam etmektedir.
Yine bu dernek,1973 yılında, Hüseyin Erkan'ın başkanlığında, Paşabahçe İlkokulu bahçesine, altı kütüphane, üstü toplantı ve tiyatro salonu olarak kullanılmak üzere iki katlı bir bina yaptırmıştır. Kütüphane ve salon yıllarca, hem Beykoz halkına ve hem de okula hizmet vermiştir. Üç yıl evvel Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yıkılarak okula ek bina yapılmıştır.
Bu dernek öncülüğünde, Beykoz Şahinkaya'daki Endüstri Meslek Lisesi'nin bulunduğu arazi, Askeri saha iken Milli Eğitim Bakanlığı'na devri sağlanmış ve 1991 yılında bugünkü okul bakanlık tarafından yaptırılmıştır. Şu anda 600 öğrenci ile 5 branşta eğitime devam etmektedir.
Güzel Beykoz'umuza böyle güzel eserleri kazandırmış olan bu dernek ve yöneticileri, neden daha büyük ve günümüz koşullarına uygun, çağdaş bir okul yaptırmasın dediler ve 1997 yılında yeni yapılanmalarla faaliyetlerine hız verdiler.
Öncelikle okul için gerekli arazinin tahsisinin yapılması gerekiyordu. İstanbul Valiliği ile 26.12.1997 tarih ve 97-65 sayılı protokol ile Kavacık'taki İtfaiye binasının hemen arkasındaki 13.000 m2 arazinin yarısını okul yaptırmak üzere tahsisini sağladılar. Bu alana, bölgenin özelliği ve çağımızın gözde mesleği otomotiv sektörü de dikkate alınarak, modern bir motor meslek lisesi yaptırmak için hazırlıklara başladılar.
Çekül Vakfı mimari projelerin yapımını üstlendi ve sahipleri bu vakfın da yöneticileri olan, Bursa'da faaliyet gösteren Yapı Donatım A.Ş. adlı firma hiçbir ücret almadan, Türkiye'nin en özgün ve dalında en büyük projesi olan BEYKOZ MOTOR MESLEK LİSESİ'NİN mimari projelerini 6 ay gibi kısa bir zamanda tamamladılar.
Yesa Yapı Elemanları A.Ş. adlı firma da ücretsiz olarak okulun statik projelerini yaptılar.
İstanbul Teknik Üniversitesi'ne müracaat edildi ve ücret karşılığı zemin etütleri yaptırıldı.
Böylece ekte broşürlerini sunduğumuz,6 katlı ve 23 derslikli okulumuzun projeleri tamamlanmış oldu. Özellikleri ise:
En alt kat tamamıyla otopark olarak ayrılmış olup, hem okul personelinin ve hem de çevreden gelecek otoların park yapmaları sağlanarak okula gelir getirmesi amaçlanmıştır.
1.Zemin katta 17 adet uygulama atölyesi mevcut olup her birisi 120 m2 büyüklüğündedir. İçinde öğretmen odası ve takım odası ayrıca mevcuttur. Bu kattaki atölyeler ülkemizde faaliyet gösteren otomobil firmalarına tahsis edilerek, hem öğrencilerin daha iyi ve özgün pratik yapmaları amaçlanmış ve hem de dışarıdan da araç kabul edilerek tamir ve bakımları da ücret karşılığı yapılarak okula gelir getirmesi amaçlanmıştır. Bir tür üniversite hastaneleri gibi çalışması düşünülmüştür.
Giriş Katı: Laboratuarlar, teknik atölyeler ve yemekhane olarak düşünülmüştür. Laboratuarlarda hem yabancı dil, hem de gerekli bütün bölümler olacaktır. Mezun olan kişinin mutlaka yabancı dil bilmesi sağlanacaktır.
1.ve 2.KATLAR: Bu katlarımızda 30 ar kişilik 23 adet derslik ve müdür odası, öğretmenler odası, kütüphane, dinlenme salonu mevcuttur.
Son kat: Bu katımızda iki adet 616 kişilik uluslararası konferans salonu ve yine iki adet çok amaçlı kullanılabilecek salon bulunmaktadır. Bu kat tamamıyla hem çevreye hem de okula sosyal hizmet amaçlı düşünülmüştür. Salonları okula gelir getirmek için kiraya verilebilir.
Okul doğal gazla ısıtılacaktır. Her katta lavabo, WC bulunmaktadır. Çift merdivenli ve çift asansörlüdür. Toplam kapalı inşaat alanı 18.132 m2.dir 3.000 m2 temele oturmaktadır. Okulumuzun bir özelliği de Beykoz Kavacık'ta olmasıdır. Kavacık Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Anadolu çıkışıdır. Bu açıdan arazi çok değerlidir. Proje hazırlanırken arazimizin bu özelliği de dikkate alınmış ve böyle değerli bir araziye yapılacak olan okulun klasik dört duvarlı bir okul olmasından öte, hem estetik hem de teknik olarak bölgeye uygun olması düşünülmüştür.
Dernek Yönetim Kurulu ( Başkan Hüseyin Erkan, Bşk. Yardımcısı Ahmet Erkan, üyeler Yusuf Odabaşı, rahmetli Selahattin Mandacı, Hacer Usta ) projeleri ve hazırlıkları tamamlayarakl998 yılı sonlarında ilk kazma vuruldu ve yaklaşık 1750 kamyon hafriyat yapıldı. Yıl sonuna kadar B-l Blok temel inşaatı tamamlandı. 1999 yılı içinde de çalışmalar aynı hızla devam etti ve C Blok temel inşaatı tamamlandı. Ve arkasından!
17 AĞUSTOS 1999 MARMARA DEPREMİ.
Maalesef bu deprem ülkemizde birçok şeyi olumsuz değiştirdiği gibi okulumuzun kaderini de değiştirdi. Bu depremin üzerine binen ekonomik olumsuzluklar derneğin faaliyetlerini çok etkiledi. İnşaatımıza katkı sunan ve yardım vaat eden firmalar maalesef işlerinin iyi olmadığını belirterek yardım edemeyeceklerini belirtmişlerdir. Bir anda bütün kaynaklar kurudu ve inşaat durdu. ( Şu anda okul arazisinde bulunan temeller bu yıllardan kalmadır.) Ayrıca Marmara Depremi sonrasında inşaatlarla ilgili yönetmelikler ve değerler deprem dikkate alınarak yenilendi ve yeni proje yapmamız istendi. Attığımız temeller de yeni projeler ve hesaplamalar çerçevesinde işe yaramayacağından sökülmesi gerekir dendi.
Derneğimiz, 2000 yılı başına kadar yaklaşık 320.000 USD karşılığı ( mimari ve statik projeler, hafriyat, temel inşaatları v.s. ) bir hizmeti gerek bağış olarak ve gerekse çeşitli etkinliklerle sağlayarak, bu okulun yapılması için harcamıştır. 2000 yılı okulun yapılabilirliğinin araştırılmasıyla geçmiştir. Gördük ki ekonomik sıkıntılar azalacağı yerde daha da artmış ve herkes kendi derdine düşmüştür.
15 Şubat 2001 tarihinde İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Yatırım Tesisler Müdürü sayın Kahraman Demirel Bey bizi davet ederek, okulun projelerini istediler ve İSTANBUL MENKUL KIYMETLER BORSASI' nın Milli Eğitim Bakanlığına okul yapılması için ayırdığı fondan bu okulun yapılmasının sağlanacağını söylediler.
Dernek olarak bizim için önemli olan buraya bir motor meslek lisesi yapılmasıdır. Kimin yapacağı önemli değildir. Dernek Yönetim Kurulu olarak, olumlu bulduk ve bizim de takipçi olacağımızı, yardıma olacağımızı belirttik.
2001 yılı içinde, Milli Eğitim Bakanlığı Yatırım ve Tesisler Müdürlüğü, Müşavir firma UBM-PROTA-PRONİM ORTAKLIĞI aracılığı ile, Kavacık Mahallesinde, itfaiyenin arkasındaki bizim temellerin de içinde bulunduğu 13.000 m2 arazinin tamamını içine alacak şekilde modem bir motor meslek lisesi yaptırılmak üzere yeni bir proje hazırlamıştır. Bu yeni proje ile Beykoz Motor Meslek Lisesi, Eğitim Binası, Motor Atölye Binası ve Bilgisayar Atölye Binası olmak üzere 3 ana bina ve mini futbol sahası ve sportif alanlardan oluşmaktadır. Özellikleri:
1- EĞİTİM BİNASI: 5691 M2.
Bu binada, 16 derslikten oluşmaktadır. Ayrıca fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar laboratuarları, kantin, kapalı teneffüs alanları ve özürlü asansörü vardır.
2- MOTOR ATÖLYE BİNASI: 2308 M2.
Motor Atölyesi, zemin kat+ 1,5 kat olarak planlanmıştır. Okulun tüm atölye ihtiyaçlannı karşılayacak kapasitededir.
3* BİLGİSAYAR ATÖLYE BİNASI: 2619 M2.
Bilgisayar Atölyesi, günümüz teknolojileri dikkate alınarak tasarlanmış olup, gerek tamir ve bakım ve gerekse yazılım olarak tüm ihtiyaçları karşılayacaktır. Bu bina bodrum, zemin, 1.Kat, 2.kat olmak üzere 4 kattan oluşmaktadır.
Okulun toplam kapalı inşaat alanı 10.618.m2.dir.
Milli Eğitim Bakanlığı ve müşavir firma projeleri hazırladı ve ihaleye çıkmadan önce onaylanmak üzere Beykoz Belediyesi'ne verdi. Bölgemiz SİT alanında olduğundan projeler belediye tarafından Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na gönderildi. Derneğimiz müşavir firma ile birlikte hareket ederek, bu kurulda da dosyayı amansızca takip etmiştir. Kurulun istediği tüm belgeleri temin etmiştir. Belediyeden ve ilgili kuruluşlardan gerekli yazışmaların bir an evvel yapılması için her safhada devreye girmiştir. Yaklaşık bir yıllık bir uğraş sonucu, projelerimiz hiçbir değişikliğe uğramadan aynen, İstanbul 3 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 2002 yılı Eylül ayında onaylanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı'na tekrar başvurduk ve okulumuzun projelerinin onaylandığını, ihalesinin yapılmasını istedik. Cevaben İMKB' nın fonunun bittiğini, şu anda kaynak olmadığını, kaynak bulunursa ihaleye çıkarılacağını söylediler. Bu arada seçimler girdi ve geldik bu güne.
Dernek Yönetimi olarak diyoruz ki:
Bizler yaklaşık 10 yıldır güzel Beykoz'umuza böyle büyük ve modern bir motor meslek lisesi yapılması için mücadele ediyoruz. Okulun yerini temin ettik. Projelerini hazırlattık ve onaylattık. Her şey hazır. Milli Eğitim Bakanlığı veya bir/birkaç hayırsever bu okulun yapılmasını üstlenecek ve bu okul yapılacak.
Beykoz Kaymakamlığını, Beykoz Belediye Başkanlığı'nı, Beykoz Milli Eğitim Müdürlüğü'nü, siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini, yerel ve ulusal basını ve tüm halkımızı göreve çağırıyoruz. Eğitime hizmet çok yüce bir duygudur. Hele okul yaptırmak veya yaptırılmasına yardımcı olmak daha da yücedir. Bu okulun yapılması için her kuruluşun, her bireyin mutlaka yapacağı bir şeyleri olduğuna inanıyoruz.
Özetlersek:
Beykoz, Kavacık Mahallesi, İtfaiye binası arkasında 13.000 m2 arazi okul yapılmak üzere hazırdır. Bu araziye uygun olarak Milli Eğitim Bakanlığı, BEYKOZ MOTOR MESLEK LİSESİ olarak kullanılmak üzere projeler hazırlatmıştır. Projeler Belediye ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan onaylatılmıştır. İhale aşamasındadır.
İstanbul İl Genel Meclisi Eğitim Komisyonu'nun 26.11.2007 tarih ve 07-210 sayılı kararıyla " Bu taşınmaz üzerine Motor Meslek Lisesi gerekli teknik ve incelemenin yapılarak adı geçen okulun yapılmasını uygun bulmuştur " denilerek, komisyon kararı İl Genel Meclisinin onayına sunulmuş ve İl Genel Meclisinde de oy birliği ile kabul edilmiştir.
İl Genel Meclisinin sayın üyeleri;
Yaklaşık 10 yıldır bütün Beykoz'luların özlemini çektiği ve büyük bir umutla beklediği an artık gelmiştir. İhalenin 2008 programı içine alınarak bir an evvel inşaatın yapılmasını ve öğretime açılmasını beklemekteyiz.
Saygılarımızla.
4 Ocak 2008
Yönetim Kurulu


Videolar

Toplam 1 video bulundu.


14-03-2012 10299 3 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

P.Bahçe Delegesi 15-03-2012

Halimiz Ne Olacak Başkan

Ahmet Başkanım ne kadar güzel gülmüşsün ama biz gülemiyoruz hergün bir başkan adayı çeviriyor önümüzü bizim CHP böylemi olmalıydı. Kime oy vereceğimizi şaşırdık, bu durumda hangi adaya oy versem parti zarar görecek, halimiz ne olacak bilemiyoum. Allah hayırınızı kabul etsin.

Ayşe Aksoy 15-03-2012

Okula Kavuşmak Çok Güzel Bir Duygu

Sayın Erkan uğraşlarınız için teşekkürler,yalnız halk arasında bahsini ettiğiniz yere yapılan okulun bedeli ile bağışlanan arsanın bedeli uyuşmamaktaymış, yani altın gibi bir yer verilmiş firmaya, karşılığında Kavacıktaki gibi beş okul yaptırsa yinede o arsanın bedelini karşılamaz deniliyor. Tek tesellimiz ilçe Kaymakamının bu firmaya bir okul daha yaptırıyor olması, inşallah bir üçüncüsünede yaparlarda Beykozlular ile helalleşmiş olurlar. Yinede okula kavuşmak çok güzel başta siz olmak üzere herkesin emeğine sağlık.

Muhlise Karaca 15-03-2012

Eski Beykozlu

Sayın Kaymakamım bu ekibi bulmuşken elinizden kaçırmayın, evrakları hazırlatın onlar gelsin imza atsınlar. Beykoz a çok faydaları olacağına eminim, böyle büyüklerimiz kenarda kalmamalı, eğitime verdiğiniz desteklerden dolayı size çok teşekkür ederim.

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 598
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1085
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 549
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 449
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 509
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 459
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 656
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 506
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1125
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 989
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 851