MECLİS SİLKELEME KURSU AÇILMALI

20-10-2006 8332 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Meclisinin, muhalefet partisi üyesinin verdiği önergesiyle silkelenme haberinden sonra, ilçe siyasetinde durgunluk devam ediyor

Mevcut meclis üyeleri içerisinde, çalışkan olanların dikkat çektiği belirtilerek, meclisi temsil eden her iki siyasi parti üyelerinin içerisinde, düşüncelerini ifade edemeyen ve sadece el kaldırıp indirmeye yarayan meclis üyelerinin olduğundan bahsedilmekte.
Konunun doğruluğunu veya yanlışlığını şimdilik bir kenara bırakırsak, çalışkan meclis üyeleriyle, düşüncelerini ifade edemeyen ve el kaldırıp indirmekten başka işe yaramadığı iddia edilen meclis üyelerinin adları açıklanmadığı için tüm meclis zan altında kalmış durumda. Hiçbir meclis üyesi de haber faturasının üzerine çıkacağı endişesiyle açıklama yapmaya cesaret edememekte. Ve tabi ki buda meclis üyelerini toplum huzurunda zor durumda bırakmakta. Hele hece muhalefet partisi meclis üyeleri, haber konusu olan meclis üyesi kendi partilerinden olduğu için, daha fazla zan altındadırlar.

Verdiği önergelerle Belediye Meclisini silkelediği iddia edilen meclis üyesi gerçekten silkeleme olayında anlatıldığı ölçekte başarılı olmuş mudur, yoksa bir meclis üyesinin çalışma kuralları doğrultusunda iki yılı aşan süre olduğu gibi, olağan şekilde önergesini mi sunmuştur.

Silkelemenin inandırıcılık boyutunu anlayabilmek için, silkeleyenin de çok yönlü kişiliğinin inandırıcılığını ele almak gerekli. Zira şu anda yayında olmayan bir yayın organında köşe yazarlığı yaptığı dönemde, şimdiki yazarlık yaptığı yayın organı tarafından ciddi şekilde eleştiriye uğramıştı. Hatırlanacağı gibi 2005 Ocak tarihinde bir yayın organı bu meclis üyesi hakkında;
“yazmış olduğu yazılarının seviyesiz ve hakarete varan ölçüde olduğundan, kendi partisinden de tepki aldığı, kendisine tanınan imkanları hırçınlığı ve bencil siyasi düşüncesiyle heba ettiği, mensubu olduğu partiye zarar verdiği belirtilmekte, ayrıca partinin çıkış sürecine engel oluşturduğu, yazmış olduğu yazıları talimatlar ile yazdığı mensubu olduğu partinin saygınlığını taşıyamadığı belirtilmekte ve en önemlisi yazılarını hangi kimlikle ve sıfatla yazdığına karar vermesi hatırlatılmaktaydı”

“oysaki aynı meclis üyesi aradan sadece 11 ay geçtikten sonra, köşe yazıları yazdığı yayın organının yayınını durdurmasıyla birlikte, kendisini yukarıda tırnak içerisinde itham eden yayın organında Beykoz’un usta kalemlerinden birisi olarak lanse edilerek köşe yazıları yazmaya başlamıştır.

Her iki tırnak içerisindeki, döneminde yayın yolu ile halka yansıtılan net bilgilere bakıldığında, 11 ay önce yazılarının başkalarının talimatlarıyla yazıldığı iddia edilen ve seviyesiz olduğu belirtilerek, partisine zarar verdiği ve partisinin yakaladığı değişim sürecine engel oluşturduğu açıklanan meclis üyesi bu yayın organının yazar kadrosuna geçmiştir.

Tabi ki geçebilir bu tamamen özgür iradesiyle almış olduğu bir karardır, ne var ki geçmişte bu denli partisinin adı kullanılarak eleştirilere uğramış, bunlardan hiçbir tanesine bir tek kelime cevap yazmamış, şimdi kendisini şiddetle eleştiren bir yayın organının kadrosunda bulunan meclis üyesinin, partisinin kimliği ile belediye meclisini silkelemesinin inandırıcılığında çelişki oluşmakta.

Konuyu yaşanmış gerçek kanıtlardan yola çıkarak açmaya ve aydınlatmaya çalıştık, inanıyoruz ki, en kısa zamanda konunun direkt muhatabı olan meclis üyelerinden de açıklamalar yapılır.



20-10-2006 8332 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 568
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1069
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 528
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 439
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 492
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 433
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 627
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 490
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1109
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 972
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 836