CANIM MESUDİYEM Gittim-Gördüm-Gezdim-Geldim Yazdım

12-09-2014 7382 2 yorum. Yorum Ekle

Doğduğum, doyduğum ve yaşadığım Beykoz önceliğimden hiç ödün vermeden, on üç yıldır devam ettiğim yerel gazetecilik sürecinde ilk kez gitme fırsatı bulduğum, babam annem ve birçok aile büyüklerimin doğduğu, her vesilesiyle özlem duyduğum Canım Mesudiye’mi aile bireylerimle birlikte bir kez daha görme fırsatı buldum.

Doğduğum, doyduğum ve yaşadığım Beykoz önceliğimden hiç ödün vermeden, on üç yıldır devam ettiğim yerel gazetecilik sürecinde ilk kez gitme fırsatı bulduğum, babam annem ve birçok aile büyüklerimin doğduğu, her vesilesiyle özlem duyduğum Canım Mesudiye’mi aile bireylerimle birlikte bir kez daha görme fırsatı buldum.


Belki çok özel olmasından dolayı birçok okuyucumuz bu yazı sebebiyle eleştirebilirler. Onların her zaman olduğu gibi hoşgörülerine sığınarak bu yazıyı kaleme alma gereği duydum.


Bilinmekteki Beykoz’da Ordu-Mesudiyeli nüfusu oldukça kalabalık, bu sebepten onların beklentilerine cevap verebilmek için on beş günlük Mesudiye tatilimizin ana temasını Beykoz’daki hemşerilerim ile paylaşma gereği duydum.


09 Ağustos 2014 sabahı Beykoz Paşabahçe’den başlayan yolculuğumuz, Merzifon’a kadar gittikten sonra her zamanki güzergâhından ayrılarak Samsun sahil şeridini takip ederek, Trabzon Uzungöl’e kadar devam etti.


Uzungöl hedefimize ulaşıp doğa güzelliğinden nasibimizi aldıktan sonra, tabiî ki içimizin vazgeçilmez sevdası Orduyu bir güzel dolaşıp Boztepeye çıkıp Ordu’yu seyretme ve dillere destan olan, Beykoz’da da özlemle kavuşmayı beklediğimiz, teleferik güzelliğine kavuştuk.


Ve Ordu dönüşü rotamızı yeniden Mesudiye’ye çevirdik, biraz zahmetli yolculuktan sonra bizden daha önce dede evimize giden kardeşim ve babamıza ulaşmanın mutluluğunu yaşadık.


Sevgili babamın ve nur içerisinde yatsın canım annemin, bana ve ailemizin tüm bireylerine Ordu ve Mesudiye’yi sevdirme çabalarının yıllar öncesini hiç unutmadan hatırladığımda, Allah uzun ömürler versin ailemin 86 yaşındaki son büyüğü sevgili babamın gençlik yıllarında bizlere anlattığı fırsat buldukça bizzat götürdüğü ve birçok defasında benimde gittiğim Mesudiye ve çevre ilçelerin doğal güzelliklerini, on üç yıl öncesindeki tatillerimde olduğu gibi, bu tatilimde de olanaklarım ölçüsünde gezdirerek, canım babamın eski günlere olan özlemini gidermeye çalıştım.


Trabzon Uzungöl, Ordu ve Boztepe ile başlayan tatil serüvenimiz, defalarca giden Mesudiyeli hemşerilerimizin bile her zaman özlem duydukları yerler olan, Çambaşı, Keyfalan, Yeşilçit (Ulugöl), Eğriçimen, Selemen yaylaları, eski Belde yeni Mahalle olan Üç Yol Meydan Düzü Şenliği, yıllardır dostluk içirisinde yaşamış iki kardeş köy olan benimde Köyüm Çerçi ve Tavara Köylerinin ortak yaylası olan Tavara-Çerçi Obası ziyaretlerimiz tatilimizin doğal güzellikler açısından ana temasını oluşturdu.


Doğal güzellikler gezilerimiz sonrası ilçenin sosyal ve kültürel yaşamı ile tatilimizin son haftasında, Belediye Başkanı ile söyleşi yapmayı planlarken Belediye Başkanının 30 Ağustos günü ilçe merkezinde yapacakları etkinliğin ön hazırlıklarını oluşturmak üzere ilçe dışında olduğunu öğrendik. Tabiî ki tatil sürecimizde yaylalarımızı ziyaret etmekle birlikte, öncelikle köyümüzdeki ve çevre köylerde bulunan akrabalarımızı ziyaret etmeyi de ihmal etmedik.


Nur içerisinde yatsın Büyükbabamın ve babaannemin reçberlik(ekip biçtiği) yaptığı yıllarda gittiğimiz Tavara-Çerçi ortak yaylamızdaki yaşadığımız duygusallığı, reçberlik(ekip biçtiği) yılları sonrası yıkılan yayla evlerinin yeniden yapılmasına öncülük eden Mesudiye’nin çok önemli değeri olan Tavara Köyünden Cemal Yılmaz ağabeyinin, babamın ve yayla komşularımızın, geride bırakılan uzun yılları içerisine alan yayla tarihi ile ilgili sohbeti tüm katılanların tüylerini diken diken etti. Basılı gazete haberinde yer veremediğimiz sohbet detaylarını www.dogushaber.com sitemizde görüntülü olarak izleme şansı bulabilirsiniz.


Tatil sürecimizin tamamında, yukarıdaki bahsettiğim doğa güzelliklerinde, geçmiş yıllardan kalan özlemlerimizi gidermeye çalıştık. Bütün bunları yaparken internet gazetemizde bölümler halinde sizlere aktarmayı planlarken, maalesef Mesudiye’nin ilçe merkezi dışındaki birçok yerinde düzenli internet bağlantısı kuramamanın sıkıntısını yaşadık.


İnternet meselesinden bahsetmişken, anlattığımız mazeretimiz sebebiyle kesintiye uğrattığımız internet gazetemiz sebebiyle okuyucularımızdan özür dileyip, İstanbul’dan ayrılırken ilçe gündemine ait önemli gördükleri birkaç haberi bizimle paylaşma sözü veren ve sözlerinde durmayan arkadaşlarımıza da sitem etmeden geçemiyoruz.


İlçemizdeki Ordu-Mesudiyeli hemşerilerimize karşı sorumluluğumuzdan dolayi detaylandırma gereği duyduğumuz Mesudiye tatilimiz konulu haberimiz için genel okuyucularımızın göstereceklerini ümit ettiğimiz hoşgörü için kendilerine saygılarımızı sunar, teşekkür ederiz.

Not: Okuyucularımızın hoş görüsüne sığınarak oluşturduğumuz Mesudiye haberimizin fotoğraf galerisinde de ek fotoğrafları mevcuttur.


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


12-09-2014 7382 2 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

coskun oz 17-09-2014

olmadi

Okurken bile sorun yasadim ozan memleketcilik yapma hele mesediyeli beykozlulari kullanarak gezdin de ne gordun onu anlamafik

Engin Erdoğan 28-10-2014

Yayla

Güzel temiz net
Ellerimize sağlık

Toplam 2 yorum bulundu. 1-2 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 575
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 636
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1114
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839