YEREL YAYINLCILAR BİR ARAYA GELDİ

07-02-2007 4465 3 yorum. Yorum Ekle

Dünya Yerel Yayıncılar Birliği Kurucusu Fahri Ormanlı’nın girişimleriyle, İstanbul genelinde yaklaşık 50 Yerel Gazeteci, Üsküdar Leylim Cafe’de Üsküdar Çınar Gazetesi Sahibi Emine Tuğba Karaduman’ın ev sahipliğinde bir araya geldi.

Belli bir gündem maddesine bağlı kalmadan sorunlar üzerine yapılan sohbetlerde, zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. 6 Saat süren toplantıda çıkan sonuçta, bir gündem maddesi olmadan sadece tanışmak için bile olsa, atılan adımın çok yerinde olduğu görüşü hakim oldu.


Günlük Gazete Sahibi olarak Tünaydın’dan Serpil Yıldız, Flaş Haberden A.Rıza Yıldız, Avrasya Yerel Yayıncılar Başkanı Gazeteci-Yazar İsmail Karaman ve Sinema Sanatçısı Yavuz Karataş dışında yaklaşık 50 Yerel Gazete Sahibinin hazır bulunduğu toplantıda, önceden tespit edilen gündem olmadığı için sorunlar ortaya konulurken sıkıntılar yaşandı. Fahri Ormanlı’nın toplantı salonunu bu toplantı birbirimize tahammül toplantısıdır diye astığı çok sayıdaki ilanlar, zaman zaman ses tonunun ölçüsünü kaçıran gazete sahiplerini sakinleştirdi.


Hemen hemen bütün sorunların programsız şekilde ele alındığı toplantıdan üç önemli sonuç elde edildi.Birincisi bundan sonraki toplantının Kurucumuz ve Genel Yayın Koordinatörümüz Ozan Derviş’in daveti ve ev sahipliğinde, Beykozlu diğer Yerel Gazetelerinde çağırılarak Beykoz’da yapılması teklifi kabul edildi.

İkincisi bu toplantı öncesinde gündemi belirlemek için bir ön çalışma grubu tespit edildi ve bu grup Beykoz’daki toplantıya kadar çeşitli aralıklar ile bir araya gelip çalışmalar yapacak.
Üçüncü ve en önemli gelişme, Basın Sektöründe otuz yıllık hizmetin ardından görsel ve dijital ortamda ciddi bir yayıncılık yapan Türkiye Haber’den Ahmet Kaplan’ın şahsi finansı ve çalışmalarıyla oluşturulacak birliğin adına bir haber sitesi yapılıp, bir nevi haber bankacılığı adımı atıldı.


Uzun süren toplantıda verilen ikramların ardından, Yerel Gazetecilik adına çok yararlı olacağı kesin olan, olumlu bir birlikteliğin ilk kıvılcımlarının mutluluğu, Grup Duvar’ın müzikleri ve Genco Mert’in Şiirleri ile birleşince herkesin yorgunluğunu geride bıraktı.

Not: Toplantı adresini siteden alacak yayıncıların bilgisine
25 Mart 2007 Pazar günü saat 14:00
Beykozlu Ordu-Mesudiyeliler Derneği Lokali
Özgür Caddesi No:31 Kat:2 Remzi Özer İş Merkezi Tel:0216.425 88 01
Kavacık-Beykoz








07-02-2007 4465 3 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

fahri ormanlı 10-02-2007

başkan

Sayın ; Sevgili kalem emekçileri ve gönüllü çalışanları .4.2.2007 bazar günü üsküdar leylim kafede. İstanbul Yerel Gazeteciler Birliği Derneği üyelerinin isteği üzerine gerçekleştirdiğimi 2007 yılının bu ilk toplantısının sponsorluğunu kiymetli meslektaşlarımız çınar gazetesi ve istanbul gazetesi çalışanlarına ve imtiyaz sahiplerine şahsım ve meslektaşlarım adına teşekkür ederim .Bu toplantıda türkiyemizde kuracağımız dwb dünya yerel yayıncılar birliği teşkilatlanmamızın ilk temellerinin buyuk sancılarla kurucu üyelerinin seçim aşamaları ve adayları
belirlenmektedir. İkinci toplantımız uzun yıllardır yayıncılık mesleğinin sıkıntısını çekmekte olan beykoz'da yayın hayatını tarafsız ve aksatmadan yaşatan beykoz doğuş haber gazetesi sahibi ozan derviş meslektaşımızın sponsorluğunda beykoz'lu ordu mesudiyeliler derneginde 25 mart 2007 pazar günü saat 14 te kavacık adresinde gerçekleştirilecektir toplantı düzeni seçilmiş çalişma komusyonu tarafından sağlanacaktır sevgili yayıncı kalemdaşlarımız ve yayıncı doslarımız yayıncılıkta dünyanın FİFA'sı sayılan DWB WORLD REGIONAL PUBLISHERS ASSOCIATION geç kalınmış çalışmanın temel taşları nufus bakımından 136 ülkeden daha büyük olan istanbul'da hayata geçirilmeye başlanmıştır bu yüzden yayıncılık mesleginde emek veren güvenirliğini ve mesleki rüştünü ispatlamış her kişi ve kuruma görev var adını BİRBİRİMİZE TAHAMMÜL ETME TOPLANTILARI DEDİĞİMİZ ve MESLEĞİNE SAHİP ÇIKMAĞANA SAHİP ÇIKMA DEDİĞİMİZ bu çok sesli kuruluş çalışmalarımıza yayıncılık üzerine fikri ve porejeleri olan meslektaşlarımızı bekliyoruz ve tüm gazeteci yazar yayıncı dostlarını seviyoruz. saygılarımla FAHRİ ORMANLI DWB kurucu başkanı.

pravda gazetesi 12-02-2007

halkı yanlış bilgilendirmenin adı gazetecilik olamaz

Dünya Yerel Yayıncılar Birligi hangi kriterler ışıgında , hangi süreçleri takip ederek ve aynı zamanda hangi bilimsel ve ilmi çalışmalara dayanarak SN. Fahri Ormanlıya bu markayı vermiş bilmiyorum.fahri ormanlının da hangi çalışmalarla hangi ilmi sayılabilecek eserleriyle bu payeyi hakettigini bilmiyorum ama bildigim bir şey varsa da Leylim Cafede çınar gazetesi sahibi Emine Tugba Karaduman Hanımefendinin evsahipligini yaptıgı toplantıda , gerçekleştirilen buluşmanın gayesini maddelendirirsek şöyle ifadelendirebilecegimdir.

Md.1:Yerel Yayıncılar arasındaki birlik ve beraberligi saglamak.

Md.2:Yerel Yayıncılar arasında ortak 1 fon oluşturarak zorluk yaşayan meslektaşlarımıza destek olmak.

Md.3:Meslege yeni başlayan meslektaşlara yerel medya egitim sempozyumları düzenlemek ve bu süreçte kaynaşmayı saglamak ve bilgilerimizi pekiştirmek.

Md.4.Yerel Yayıncıların itibarını hak ettigi yere taşımak.

Md.5:ceza yasası ve basın yasasının bize getirecegi ve bizden götürecegi artı ve eksiler.


oluşturulan uzlaşma grubu çalışmalarını tamamlayarak 25 martta hazırlayacagı rapor ile metodolojik olarak bu gayelere nasıl ulaşılacagını ve sonuçta ortak 1 perspektif geliştirerek sorunlara çözüm olma mekanizmasını oluşturmak zihniyeti taşımaktadır..

gözden kaçmaması gereken bir diger gelişmede Sn. Fahri Ormanlının dedigi gibi amaç ;dünya yerel yayıncılar birliginin teşkilatlanmasını saglamak değil; asıl amaç yukarıda saydıgım 5 maddeden ve bu maddelere uzlaşma grubunun rapor hazırlama safhasında katacagı degerlerden ibarettir.

unutulmaması gereken 1 diger nokta ise; bu toplantının yerel basın birligi tarafından organize edilmedigidir.benim onayımı almayan benim kararıma başvurmadan benim adıma açıklama yapmaya çalışan hiç bir kurum benim birligim olamaz.bu birligin başkanı bile toplantıya katılmazken birileri çıkıpta organizasyonu tekeline almaya çalışmasın.organizasyon birlik ve beraberlik ruhu taşıyan bu sürece ortak olmak isteyen meslektaşların katkısıyla olmuştur.

hiç kimse sakın ola bu birlik beraberlik toplantısını kendisine mal etmeye çalışarak kazanımlarda bulunmaya çalışmasın.
sonuç:
1)04/02/2007 pazar günü üsküdar leylim cafede yapılan toplantı yerel gazeteciler birligi dernegi tarafından gerçekleştirilmemiştir.bu toplantı yerel yayıncılar arasında birlik ve beraberlik saglama girişiminin ön adımı idi.
2)dünya yerel yayıncılar birligi teşkilatlanması konusunun toplantı ile uzaktan yakından hiç ama hiç ilgisi bulunmamaktadır.
tüm meslektaşlarıma ve kalem dostlarıma teşekkürlerimi sunar meslekte başarılar dilerim

doğuş haber 12-02-2007

açıklama

sayın yorumcu
üsküdar'dak toplantıya katılıp katılmadığınızı bilemiyoruz,fakat konuya oldukça hakim olduğunuz yorumunuzdan belli, üsküdardaki toplantı sizinde belirttiğiniz gibi YEREL YAYINCILAR ARASINDA BİRLİK VE BERABERLİK SAĞLAMA GİRİŞİMİ adına yapıldı. toplanan yerel yayıncıların %90'ı bu tespitinize katılıyor kanısındayız, Doğuş Haber Gazetesi olarak ilk kez katıldığımız bu toplantı sürecine katkı koymak için ikinci toplantının Beykoz'da Gazetemizin ev sahipliğinde yapılmasını teklif ettik ve katılımcılar tarafından kabul edildi. bu anlamda konunun çok geçmişine gitmekten ziyade Beykoz'da yapılacak toplantıya önümüzdeki süreçte sağlam ve uzun ömürlü bir birliğin kurulması adına hazırlık yapılarak gelinmesinden yana olduğumuzu bildiir size tüm yayıncı meslektaşlarımıza ve çalışanlarına iyi çalışmalar dileriz.
doğuşhaber gazetesi

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 495
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 471
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 473
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 402
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 429
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 390
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 468
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785