Beykoz Mesudiye’ye Taşındı

16-07-2016 5744 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Meclisi kararı ile kardeş şehir ilan edilen, Ordu İli Mesudiye İlçesinde, Beykoz Belediyesi finansörlüğünde gerçekleştirilen Sosyal Yaşam Alanı Projesi “Mesudiye Belediyesi Beykoz Tepesi “ adıyla görkemli bir tören ile açıldı.

Dönemin Beykozlu Ordu-Mesudiyeliler Derneğinin Özkan Ayduğan Başkanlığındaki Yönetiminin Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül ile olan istişarelerinden sonra, Beykoz Belediyesi ile kardeş şehir olma düşüncesinin Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e açılmasıyla başlayan ilk adımın ardından,  Mesudiye de gerçekleştirilecek projenin şekillenmesi ve bir yandan da Mesudiye İlçesinde yapılacak destek yatırımının Beykoz Belediye Meclisinden geçmesi sonucu start verilmiş oldu.

İlk aşamada Mesudiye’de bulunan Melet Irmağı kenarına yapılacak sosyal yaşam alanı projesi ön çalışmaları, belirtilen yere DSİ Müdürlüğünün daha büyük bir proje planlıyor olması(projesi çalışmaları başladı) Beykoz Belediyesi’nin ilçeye yapacağı sosyal alan çalışması Mesudiye Belediyesi ile mutabakata varılarak başka bir yere çekildi.

Açılış günü oldukça isabetli bir gelişme olarak görülen yeni proje ile Mesudiye İlçesine acil ihtiyaçlarından olan sosyal yaşam alanı kazandırılarak Beykoz Tepesi adı verildi. Yapılan tesiste yürüyüş alanları, son derece kullanışlı Restoran, çocuk oyun grupları, alanın geneline kale görüntüsü kazandırılması güzelliğinin yanı sıra, aynı anda birçok grubun oturabileceği çok sayıda oturma grupları da hizmete açıldı.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve Yardımcısı Suphi Uçak, Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan ve Yardımcısı Av. Yüksel Baki, Beykoz Belediye Meclisi Üyeleri, Nevzat Oral, Av. Erdal Demir, Engin Yıldız, Cavit Gül, Hakkı Emanet, Gül Biçer Kerem Ersin, Bayram Çevik, Sinan Çıtlak ve Ahmet Soylu’dan oluşan kafile Ordu’nun bir başka ilçesi Topçam’a kadar geldiğinde kendilerini Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül karşıladı. Çelikbilek ve Gürkan, Topçam İlçesinden Mesudiye İlçesine kadar İsa Gül’ün makam aracı ile geldiler.  

İstanbul’dan Ordu Mesudiye’ye gelen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve ekibi, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül ve beraberindeki heyet ile Topçam’da buluştuktan sonra Mesudiye ilçesine gelene kadar birçok köyün etkinliğine katılarak onlara sürpriz yaptılar.

Heyet Mesudiye ilçesine saat 20.00 sularında girdiğinde kendilerine ayırılan otelde dinlenmeye çekilirken, saat 22.00’de bir gün sonra açılışı yapılacak Beykoz Tepesi için, istirahate çekildi.

Saatler 22.00’yi gösterdiğinde her iki belediye başkanı ve beraberindekiler açılış öncesi tören alanını inceledikten sonra, yeni yapılan sosyal tesiste akşam yemeği yediler.

Açılış günü Mesudiye Belediyesinde buluşan İstanbullu konuklar Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül’ü makamında ziyaret ettiler. Ziyaret sonrası belediye önündeki oturma gruplarında Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu beklenirken, İstanbullu konuklar Mesudiyelilerin yoğun ilgisiyle karşılaştılar. 4 Eylül 2016 tarihinde Mesudiye’den Start alacak Uluslararası Yarı Maraton Koşusunun Koordinatörü Gazetemizin Yazarı Tekin Toklucu Beykoz ve Mesudiye Belediye Başkanlarına ve Milletvekili Metin Gündoğdu’na son durum hakkında bilgiler aktardı.

Milletvekili Metin Gündoğdu’nun da heyete katılmasıyla davul-zurna eşliğinde tören alanına gidildi. Mesudiye Belediyesi ve Beykoz Belediyesi çalışanlarının süslemeleriyle mükemmel bir görüntüye kazanan alanda tören başlardı.

İlk konuşmayı, çalışmalara start verildiğinde Beykozlu Ordu-Mesudiyeliler Derneği Başkanı olan sonrasında tüzük tadilatı ile ismi Beykozlu Ordulular Derneği olan Beykozlu Ordulular Derneği Başkanı Özkan Ayduğan yaptı. Ayduğan tesisin kazanılmasına büyük desteği olan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e ve dönemin Belediye Meclis Üyelerine, törene katılan tüm konuklara teşekkür ederek, ilçeye kazandırılan tesisin korunmasının önemli olduğunu ve bunda da tüm Mesudiyelilerin sorumluluğunun olduğuna vurgu yaptı.

Ak Parti Mesudiye İlçe Başkanı Cengiz Koçyiğit, Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu yaptıkları konuşmalarda ilçeye kazandırılan tesise ve kazanılmasına katkı koyan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ve ekibine teşekkür ettiler.

Konuşmalar içerisinde en duygu yüklüsünü Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan ve Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek yaptı. Gürkan konuşmasında, ilçede gördükleri misafirperverlikten övgüyle bahsederken, birçok Mesudiyeli tanıdığının olduğunu, buna rağmen Mesudiye’yi ilk kez gördüğünü ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise konuşmasında Mesudiye gibi birçok ilçe ile kardeş olduklarını, kendilerine gelen bu tür teklifleri inceleyerek olanakları nispetinde yerine getirdiklerini dile getirerek, Mesudiye için gelen teklifi de yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığına vurgu yaptı.

Halk Dansları gösterisi ve Protokol konuşmaları sonrasında, tüm katılımcıların alkışlarıyla Mesudiye Belediyesi “Beykoz Tepesi “ açılışı gerçekleşti.

Açılış sonrası tüm konuklara tesis içerisinde açılan restaurant ta ikramlarda bulunulması sonrasında tören sona erdi.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e Beykoz Belediye Meclisinin Mesudiyeli Üyeleri, Mesudiye’den evli olan meclis üyeleri yakın rehberlik yaparken, Çelikbilek’te kendisini davet eden köylerin davetlerine dönüş saatinin elverdiği ölçüde katılmaya çalıştı. Çelikbilek açılış sonrası ilk ziyareti Beykoz-Paşabahçe'nin tanınmış Müteahhitlerinden olan Mesudiye Karagöl Yaylaları Yaşatma Derneği Başkanı Cemal Yılmazı'a Tavara Mahallesinde ki evinde kısa süreli ziyaret gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz seçimlerde Belediye özelliğini kaybederek Mesudiye Belediyesi bünyesine katılan Yeşilce Köyü ziyaret edildi, ziyarete Yeşilce eski Belediye Başkanı Fevzi Ünal’da katılırken, ziyaret sonrasında, Beykoz Belediye Meclisi Üyesi Av. Erdal Demir’in köyü olan Gülpınar Köyünün şenliği ziyaret edildi. Burada her iki Belediye Başkanı, Gülpınar Köyü Dernek Başkanı Gültekin Aydın ve Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan ile Ak Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver selamlama konuşmaları yaptılar.

Gülpınar Köyü ziyaretinin devamında, tüm konutlar yine aynı köyde ikametgahı bulunan Beykoz Belediye Meclis Üyesi Av. Erdal Demir’in özel konuğu oldular. Demir ailesin de bir diğer siyasi kimliği bulunan Av. Hidayet Demir ve ailenin tüm bireyleri konuklarını oldukça samimi ortamda karşılayarak ikramlarda bulundular.

Mesudiye Belediyesi ve Beykoz Belediyesi kafilesi Gülpınar köyünde vedalaşırken Beykoz Belediyesi otobüsü Gülpınar Köyünden Çambaşı Yaylasını ziyaret etmek üzere ayrıldı. Çelikbilek ve Gürkan’ı Çambaşı Yaylasına kadar Meclis Üyesi Av. Erdal Demir götürdü. Kafile daha sonra İstanbul yolculuğuna başlamış oldu. 

Not: Haberde Kullanılan Fotoğrafların Tamamı ve Daha Fazla Fotogalerimizdedir.


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


16-07-2016 5744 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 499
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 473
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 477
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 403
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 431
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 391
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 477
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 456
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1070
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 925
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 786