BÖYLE OLUR BEYKOZ-ARTVİN DOSTLUĞU

17-10-2016 7254 Yorum yok. Yorum Ekle

2015 yılı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Beykoz’a gelen Artvin Borçka Mehmet Akif Orta Okulu öğrencileri, gösterilerin yapıldığı salonda dönemin Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan tarafından sahneye çıkarılmayışı küçük kardeşlerimizi gözyaşlarına boğmuştu.

 

Küçük kardeşlerimizin manevi olarak çöktüğü dakikalarına şahitlik ettiğimiz için yüreğimizden bir parça kopmuştu.  O günden sonra çeşitli ortamlarda ki serzenişlerimiz de bir fırsat bulsak ta bu kardeşlerimizi ziyaret edip, yapılan olumsuzluk sahibine aittir, ne olur sizler Beykoz’a küsmeyin diyebilsek düşüncemiz, Artvin sevdalısı genç bir Beykozlu tarafından hayata geçirilmesiyle düştük Artvin yollarına.

Zaman zaman buluşup yaşam deneyimlerinden istifade ettiğim sevgili Zekai Emeç ve Adem Öztürk ağabeylere bana eşlik eder misiniz teklifim;  Abilerimden gelen, herkes kendi kişisel masraflarını karşılarsa kabul ederiz şartı ile kabul gördü.

Planlamamızda Beykoz’da Artvin deyince akla gelen iki üç isimden birisi olan gazetemizin değerli yazarımız Taner Mert’de bu proje içerisinde vardı. Gezi harekâtı gününün planlamasının uyuşmaması nedeniyle Taner Bey eşi Ayşegül Hanım ile birlikte bir gün sonra bize Artvin-Borçka da katıldı. Yani iki yazarımız ve bir Gönül Dostumuz ile turumuz başladı.

Amacı bir sene önce planlanan gezimizin uygulama planının daha da gelişmesiyle, Artvin Hopa Atatürk Ortaokulu, Hopa Spor Kulübü, Borçka Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Borçka Belediye Başkanı, Ardanuç Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ardanuç Kaymakamı, Ardanuç Belediye Başkanı, Ardanuç Engelliler Derneği olarak ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.

Borçka’da yaşanan sel felaketi sonrası, geçmiş olsun ve bir ihtiyacınız var mı düşüncesiyle Atatürk Orta Okulu Müdürü Fatin Turan’ı arayan Beykoz Artvinliler Derneği Başkanı Mehmet Uzun’un ihtiyaç listesini Beykoz Belediye Başkanlığına ulaştırıp birlikte çözüme kavuşturmasından sonra okula göndermesi duyumumuz Hopa Atatürk Orta Okulu nu ziyaret etmemizi gerektirdi.

Hopa’ya gitmişken Profesyonel Futbol liginden amatör Kümeye kadar düştükten sonra Nedim Koyuncu Başkan’ın göreve gelmesi ve Bal Ligine yükselmeleri ile mevcut başarılarının bilgisini alınca Nedim Başkan’ın çalışma düzenini bizzat görmek isteyerek, Hopa Spor Kulübünün misafiri olduk.

Ve gezimizin gerçek sebebi olan Borçka Mehmet Akif Ersoy Ortaokuluna gitmek üzere Borçka’ya geldik. Taner Bey ve Değerli Eşi Ayşegül Hanım ile buluştuktan sonra Okul Müdürü Sadık Ataman’ı ziyaret ederek, Beykoz’da ağlatılan öğrencilerin odaya gelmesiyle heyecanımız doruklara çıktı.

Öğrencilerin anlattıkları ile odada bulunan herkes gözyaşlarına boğuldu. Birde yaşı kemale ermiş okul Müdürünün ilkokul öğretmeninin eğitim yılı başlaması sebebiyle öğrencisini ziyaret etmesinin duygusallığı heyecanımızı doruklara çıkarttı. Okul Müdürüne ve öğrencilere geliş sebebimizi anlattığımızda ise ortaya anlatılamayan yaşanası anlar oluştu.

Sonra Okul Müdürü ve bizler hep birlikte Beykoz Belediyesi ile Kardeş Belediye olan Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan’ı makamında ziyaret edip, geliş hikâyemizi bir kez daha anlattık. Belediye Başkanı Aslan Atan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e selam göndererek bizlere hassasiyetimizden dolayı teşekkür etti.

Borçka sonrası mükemmel doğa manzarası eşliğinde Ardanuç’a geldik, kurumsallığın dışında daha sıcak ve içten misafirperverliğin en güzelini Ardanuç’ta başta Taner Beyin çekirdek aile bireylerinden ve devamında ziyaret ettiğimiz kurumlardan gördük. Ve tabi Taner Bey ve akrabaları yaşadığımız güzelliklerin mimarı oldular. Israrımız üzerine çeşitli çalışmalarımızdan dolayı otelde kalma konusunda ısrarcı olduk. Otel dayatmamıza önce kızan sonra mazeretimiz dolayısı ile anlayış gösteren, otelde de kendisinin misafiri olmamız koşulu ile kalmamızı kabul eden Taner Bey ve akrabalarına ne kadar teşekkür etsek azdır.

Tabelasında her ne kadar üç yıldızlı diyorsa da mübalasız söylüyorum Gevhernik oteline verdiği beş yıldızlık hizmet ve tüm yorgunluğumuzu unutturduğu için teşekkür ederek Ardanuç ziyaretlerimizi başlattık.

Beykoz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Osman Altan’ın her sene İstanbul’a getirdiği ve gezdirdiği okulların geçtiğimiz yıl ziyaretçisi Ardanuç İmam Hatip Lisesi olmuştu. Kendileriyle Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezinde Beykoz Artvinliler Derneği gecesinde tanışmamız, Ardanuç’ta ziyaretimizin ana etkeni oldu.

Ardanuç Anadolu İmam Hatip Müdürü Yusuf Orhan’ı okulunda ziyaret edişimizde, gördüğümüz ilgi ve alaka karşısında yeniden bir şaşkınlık yaşadık. Okul Müdürü başta kendilerini İstanbul’da en iyi şekilde ağırlayan Osman Altan Hocamız olmak üzere bizlerin ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında bizi aldı götürdü başka alemlere, Müdürümüz ile okulun eğitim ve aile birliği kadrosunun hazırladığı ikramlar ve çam sakızı çoban armağanı olarak niteledikleri hediyelerle mahçup olarak İlçe Kaymakamı Abdil Koç’u makamında ziyaret ettik.

Kaymakamlık makamında sanki yıllardır tanıdığımız ve hemen hemen her gün görüştüğümüz birisinin durduğunu sandık, öğrendik ki Ardanuç Kaymakamı Beykoz hakkında ve özellikle gazetemiz hakkında o kadar güzel bilgi sahibi olmuş ki zamanın ilerlememesi isteğiyle hayranlıkla dinledik.

Sıra Ardanuç’un sevgilisi olan çok farklı siyasi oluşumların oyunu alarak iki dönemdir Belediye Başkanı olan Yıldırım Demir’i ziyaretimizdeydi, Belediye Başkanı sanki bizi müstakil evinde ağırlıyor gibi candan ve içtendi. Gezi hikâyemiz çoktan onunda kulağına gitmiş ve o da bütün içtenliği ile teşekkürlerini ve selamlarını sundu.

Taner Mert’in engelliler dünyası ile olan yakın ilişkisi, bizimde olmazsa olmazımız olan engelli tutkumuz bizleri Ardanuç Engelliler Derneğine götürdü, aman Allahlım bir ilgi bir ilgi anlatmak mümkün değil. Başkan Gönül İstanbullu Taner Bey ile tanışmasını ve Taner Beyin bu dernek için yaptıklarını anlattığında hiç şaşırmadık, çünkü bu bizim Taner Bey idi. Taner Bey ve Değerli Eşi Ayşegül Hanım’a olan plaket takdimlerinden sonra, Taner bey bir engellimize verdikleri sözü yerine getirerek güzel bir telefonu sahibine ulaştırmak üzere dernek başkanına teslim etti.

Ardanuç Engelliler Derneğinin davetlisi olarak bizlere doğa harikası bir yaylada yemeğe katıldıktan sonra başta Taner Bey ve eşi Ayşegül Hanım olmak üzere tüm dostlarımıza veda ederek Ardanuç’tan ayrıldık.

Karadeniz gezimiz süresince iki gece evinde kaldığımız sevgili ağabeyim Adem Öztürk’e, diğer ağabeyim Zekai Emeç’in 50 yıllık arkadaşı olan Rize’de Galeri Muzaffer ünvanlı ile tanınan Beko Bayisi Muzaffer beyin bize olan yakın ilgisi sebebiyle ayrıca teşekkür etmeliyim.

Bu yolculuğa çıkmamıza vesile olan genç Artvin sevdalısı dostumuza(ismini özellikle ricası olduğu için aktarmadık) sonrasında gittiğimiz her yerde Artvin’in ulusal kahramanı gibi anılan İsmet Acar’ a, zamanını ayırıp benimle bu uzun yolculuğa çıkan Değerli Dostlarım Zekai ve Adem Ağabeylerim ile bize sonradan katılan diğer Değerli Dostlarım Taner Bey ve Eşi Ayşegül Hanım’a gönül dolusu teşekkür ederken, en büyük teşekkürü bizi Artvin’de unutamayacağımız anılar ile misafir eden dostlarımıza ediyorum.

Önemli Not: Artvin de geçirdiğimiz doyumsuz günlere ait fotoğraflarımızdan derlediğimiz haber fotoğraflarımız ve daha fazlası ilgi duyan okuyucularımız için Fotogalerimizde...  

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Artvin,Artvin Hopa Atatürk Ortaokulu,Hopa Spor Kulübü,Borçka Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu,Ardanuç Anadolu İmam Hatip Lisesi,Ardanuç Kaymakamlığı,Ardanuç Belediye Başkanlığı,Ardanuç Engelliler Derneği,orçka Belediye Başkanlığı,Doğuş Haber,Ozan Derviş,Taner Mert,Adem Öztürk,Zekai Emeç,Ayşegül Mert

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


17-10-2016 7254 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 602
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1090
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 552
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 452
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 514
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 465
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 663
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 510
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1129
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 993
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 853