YEREL GAZETECİLER BİRLİK YOLUNDA

26-03-2007 6870 3 yorum. Yorum Ekle

İstanbul'daki Yerel Gazete Sahipleri Üsküdar Leylim Cafe’de yapılan 1. toplantının ardından, Gazetemizin ev sahipliğinde BEYKOZLU ORDU-MESUDİYELİLER DERNEĞİ lokalinde bir araya geldi.

Kurumsal kimliğe kavuşmanın alt yapısını çok sesli olarak tartışan Yerel Gazete Sahipleri, Dünya Yerel Yayıncılar Birliği Kurucu Üyesi Fahri Ormanlı’nın girişimleriyle gerçekleştirdiği 1. toplantıda kurulan, Geçici Çalışma Komisyonu Başkanı, Üsküdar Çınar Gazetesi Kurucusu ve Editörü Yaşar Kaba ve Komisyon üyelerinin alt yapısını oluşturduğu Beykoz toplantısı da, oldukça hareketli geçti.



Divan Başkanlığınıı Doğuş Haber Gazetesinden Ozan Derviş’in, Divan Yardımcılıklarını Engelliler Gazetesinden Fatih Kurt, Bayrampaşa Gazetesinden Yılmaz Birinci ve İstanbul Marmara Gazetesinden Ayhan Ok’un gerçekleştirdiği toplantıda, çalışma komisyonunun hazırlamış olduğu gündem işlendi. Gündemde bulunan maddeler kurumsal kimlik kazanma adına çok genişletilerek ele alındı. Gündemin toplantının devamlılığı açısından iki önemli maddesi oldukça heyecanlı işlendi.
Gelecek toplantının gündem maddelerini oluşturacak dilek ve temenni bölümünde Gazete Sahiplerinin ilginç fikirleri divan tarafından kayda geçti.





Gündemin en önemli maddesi olan, geçici komisyon yerine kurumsal kimlik kazana kadarki süreçte, bu oluşumu ayda bir toplantıya çağırıp, toplantı öncesinde gündemi belirleyecek ve toplantıyı idare edecek, kurumsal kimliğe kadarda görevde kalacak, yeni komisyonun oluşumu ve başkanının seçimi de oldukça itina ile yapıldı.
Önceki komisyonda görev alıp çalışmalara katılanlar yeniden komisyonda kalırken, 2. toplantıya katılanlardan komisyona girmek isteyenler kendi arzuları ile adlarını yazdırdılar. Komisyon üyeliğine 14 kişi müracaat ederken, bu komisyona başkanlık için 3 aday yarıştı. Yapılan oylamada İstanbul
Marmara Gazetesi Sahibi Ayhan Ok Komisyonun yeni Başkanı oldu.



Yerel Gazete Sahiplerinin kurumsal kimlik kazanma çalışmalarının hızlı yürüyebilmesi açısından toplantıyı detaylara girmeden ana hatlarıyla değerlendirdik. Toplantı süreçleri devam edip kurumsal kimliğe kavuşulduğunda Gazetemiz olarak tüm süreci içerisine alan geniş kapsamlı bir bilgilendirme yapacağız. Toplantı sonrasında Flaş Haber Gazetesi Sahibi Ali Rıza Yıldız, Beykoz Tolon Restaurant’ta katılımcılara balık ziyafeti çekti. Dünya Yerel Yayıncılar Birliği tarafından, Tarihi Beykoz Çayırında geleneksel olarak yapılan ”kalemler kırılmasın fikirler vurulmasın” sloganı ile yapılan, uçurtma yarışlarına yayına girdiğimiz tarihten itibaren katılmamız sebebiyle Gazetemize Teşekkür Plaketi verildi.


Doğuş Haber Gazetesinin davetiyle Beykoz’da ikincisi yapılan toplantıda lokallerini kullandıran ve davetlilere ikramda bulunan BEYKOZLU ORDU-MESURİYELİLER DERNEĞİ Başkanı Muammer Özer şahsında tüm Yönetim Kuruluna teşekkür ediyoruz.
Davetli olmalarına karşılık, Beykoz’daki yoğun gündem sebebiyle toplantıya iştirak edemeyen Beykoz’un diğer basın kuruluşları talep etmeleri halinde kendilerine gerekli doküman ve fotoğraf desteği verilecektir.
Yerel Basının Sorunlarının tartışıldığı, kurumsallaşmaya giden yol haritasının çizildiği ve gazetemizin ev sahipliği yaptığı toplantı sebebiyle 25 Mart 2007 tarihinde Beykoz’da yapılan birçok etkinliğe gidemedik. Bu kurumların adlarını tek tek saymak istemiyoruz, kendileri ile birebir görüşüp özür dileyip bilgi ve fotoğraf desteği isteyecek olmamıza karşılık kamuyu önünde hepsinden özür diliyoruz.




26-03-2007 6870 3 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Davut Minka 26-03-2007

Yerel Basın Birlik Yolunda

Yerel Basının birlik olma çabası çok iyi, yalnız kendi aralarında elma ile armutları ayıklamadan yola çıkarlarsa sonuç hiçte iç açıcı olmayacaktır. Yinede başarılar dilerim.

Erdem ILIKSU 26-03-2007

başarılar

Sevgili Ozan Bey
Sizin başkanlığınızda toplanan yerel basının ülkemiz insanları için ne derece önemli olduğunu her zaman iddia edenlerdenim. Size gezetenize ve tüm yerel basına başarılar.

Yılmaz Birinci 27-03-2007

Tebrik

Saygıdeğer meslektaşım, değerli Ozan Ağabeyim, pazar günü yürütmüş olduğunuz Divan Başkanlığını üstün sağduyulu tutumunuzla ve olgun tecrübenizle ve bizlerin belki yetersiz desteği ile fevkalade mükemmel bir şekilde yerine getirdiniz. Gerçekten de Leylim Cafe'deki toplantımızla mukayesi edilemeyecek farklılıktaydı, seni tebrik eder, başarılarının devamını diler, saygılar sunarım.
Yılmaz Birinci

Bayrampaşa Haber Gazetesi ve Haber İstanbul Gazeteleri İmtiyaz Sahibi

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 570
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1070
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 530
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 440
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 493
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 434
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 629
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 491
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1110
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 973
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 837