2006 YILI FAALİYET RAPORUNDA ASAYİŞ BERKEMAL

09-04-2007 4321 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Başkanlığı 2006 Yılı Faaliyet Raporu, İktidar Partisinin Meclis Üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Yazılacak çok şey olmasına karşılık, matematikteki sayısal üstünlük kavramının, Beykoz Belediye Meclisi Gruplarında net yaşandığı için bu konuda yazacaklarımız boşta kalacak. Halk arasındaki tekerleme gibi imamın bildiğini okuduğu gerçeği misali, Beykoz Belediye Meclisinde de üye sayısı fazla olan partinin oylarıyla 2006 Faaliyet Raporu kabul edildi.

Meclis oturumu öncesi parti gruplarında sert tartışmaların geçtiği söylenmesine ka
şılık, onunda içi boş bir dedikodu olduğu ve üstlenilen rolün gereği olduğu kabul ediliyor. Kaldı ki matematiksel üstünlüğü bu kadar fazla olan bir partide raporun geçmemesi tehlikesi akıldan geçecek en son nokta, bunun düşünülmesi o partinin dibe vurması demek olacağını kurmaylar pek ala bilmekte. Kaldı ki geçmişte bunun örnekleri çok yaşanmış, sayı olarak eşit olan mecliste bile böyle sıkıntılar yaşanmayıp ön görüşmelerde her şey kılıfına uygun hale getirildiği görülmüştü.

Geride kalan 3 sene içerisinde halkın gördüğü, ana muhalefet partisi meclis üyeleri geçmişteki meclis çalışmalarının aksine, kabuklarına çekilmediler. Önerileri kabul görmeyeceğini bilmelerine karşılık yılmadan çalıştılar, meclisteki sıkıntıyı halk ile zaman zaman paylaştılar. Ve bunu da seçildiklerinde söyledikleri “iktidar partisinin Beykoz için yapacağı her güzel çalışmaya koşulsuz destek vereceğiz” sözünden kaynaklandığını her zaman dile getirdiler. Bu net söylevlerinin paralelinde çalışan muhalefet partisi meclis üyeleri, karşı taraftan da, Beykoz’un yararına olan önerilerine destek geleceği ümidini hep korudular, zira göstermelikte olsa istisna önerileri ortak oylarla kabul gördüğü de oldu.

Bu bakımdan 2006 faaliyet raporu ile ilgili yazmaya çizmeye gerek yok, iktidar partisi adına Belediye Başkanı çıktı, yaptıklarını her zaman anlattığı gibi belli bir kalıp içerisinde yeniden anlattı.

Muhalefet partisi de, hiç geri kalmayacak şekilde devamlı halk ile paylaştıkları sıkıntıları bu sefer nedendir bilinmez biraz yumuşak olarak yeniden dile getirdiler. Ve olanlar oldu büyük rakam küçük rakamdan üstün olduğunu gösterdi ve rapor kabul gördü.

Aslında iktidar partisinin basın sözcüsü, muhalefet partisi meclis grubunun ortaya koyduğu gibi bazı konulara açıklık getirmesi gerekli, buna birkaç tane örnek verirsek eğer;
X-Araç kiralamanın rakamsal bilançosu nedir?
X-Araçlar için yıllık ödenen yedek parça bedeli nedir?
X-Belediyenin gerçek resmi borcu ne kadardır?
X-Beykoz Meclisinde alınan kararların kaç tanesi, Büyükşehir Meclisinde kabul gördü?
X-Çanakkale gezilerinin rakamsal bilançosu kalem kalem nedir?
X-Festival konusundaki net olarak bağlayıcı tavır nedir?
X-İmar çalışmaları ve mülkiyet problemlerinde, mahalle olarak değil de Beykoz bütününde gelinen nokta nedir?
Bunlar sıralanabilecek birçok sorunun örnekleri, bunlara verilecek samimi cevaplar konuya bakış açısının samimiyetini ortaya koyacaktır.
2006 Yılının Faaliyet Raporunun oylandığı önemli meclis oturumundaki ciddiyetsizlik gerçektende diz boyundaydı. Zira sayabildiğimiz kadarı ile Belediye Başkanı da dahil 9 meclis üyesi cep telefonlarını, ama doğru ama yanlış acil görüşme yapmak istiyorlarmış gibi ellerine alarak meclis dışına çıkıp sonra yerlerine geldiler.

Yıl içerisinde çok daha önemsiz toplantılarda telefon konusunda topluluğu uyaran örnek kişiler, böylesine önemli bir oturumda ciddiyetsiz davranmaları kendileri izleyenler tarafından yadırgandılar.
Beykoz Belediye Meclisinde ismi en çok gündemde olan ve yakın zamanda encümen üyeliğinden istifa eden meclis üyesinin oylamadan sonra, muhalefet partisi üyelerine sataşması, meclis başkanı tarafından da sözlü olarak uyarılmasına ve ortalığın gerilmesine sebep oldu. Oturumu balkondan izleyen muhalefet partisi ilçe başkanının, partisinin üyelerine gereksiz ve yersiz sataşmaya tepkisi çok sert oldu. İlçe Başkanının haklı serzenişinin ölçüsünün büyümesi araya girenlerce önlendi

Oturum bitiminden sonra çay ocağı önünde ayak üstü birkaç dakikalık değerlendirmelerde, ana muhalefet ilçe başkanı önünden geçtikten birkaç saniye sonra, Beykozlu olmayan bir meclis üyesi kendi partisinin Beykozlu meclic üyesine birkaç saniye önce önünden geçen ilçe başkanı için “bu bu kim bu ya” diyerek bahsetmesi ve yanındaki Beykozlu meclis üyesinin arkadaşının alaycı davranışına cevap vermeden tebessüm etmesi, bir meclis üyesine yakışmayacak davranışlar olarak gözlendi.
Kaldı ki 3 yıldır iktidar partisinin ilçe başkanını tanımayan ve Beykozlu olmayan meclis üyesinin Beykoz’a ne vereceği gerçeği de yeniden kendiliğinden ortaya çıktı.






09-04-2007 4321 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 484
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 464
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 394
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 409
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 381
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 403
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785