BEYKOZLULAR RİVA YOLUNU TRAFİĞE KAPATTI

17-10-2017 4758 Yorum yok. Yorum Ekle

Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatı ile Ali Bahadır Mahallesi üzerinden geçen viyadüğün açılması sonrası, Ali Bahadır Mahallesi giriş ve çıkışlarının kapatılması ile ters istikamete girmek zorunda olan sürücülerin yaşadığı ölümcül kazaların sonunda, aynı yerde bir gün önce Ali Bahadır Mahallesi Muhtarı Hasan Yılmaz’ın oğlu Emre Yılmaz’ın da hayatını kaybetmesiyle, başta Ali Bahadır Mahallesi ve çevre Mahallelerden sabrı kaçan halk tarafından yol uzun süre trafiğe kapatıldı.


Ön hazırlığı yapılmadan yapılan yol kapatma eyleminde, yaşanan acının yeni olması itibarıyla oldukça gergin anlar yaşandı. Yolun kapanması ile ilgili sıkıntısını fiziki hareketlerle gösteren bir sürücü halkın şiddetli tepkisine sebep olurken, Polis sürücüyü havaya silah atarak korumaya kalması ile ortalık bir anda karıştı.


Gergin bekleyiş sürecinde toplanan halkı çevre Mahallelerin Muhtarları ve çözüm odaklı sakin düşünebilenler yatıştırmaya çalışırken, Ali Bahadır Mahallesi eski Muhtarı ve CHP Beykoz Belediye Meclis Üyesi Cavit Gül, CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan ve sıkıntıyı duyarak olay yerine gelen 2. Dönem Beykoz Belediye Başkanı Şevket Arıkan’da bu sürece katkı koyanlardan görebildiklerimiz arasında oldu.


Eylem sürecinde bölgede sadece Beykoz Yerel Basınından sadece Doğuş Haber Gazetesi ve Genel Yayın Koordinatörü Ozan Derviş bulunurken, Derviş toplanan halkın talebi üzerine, konuyu ulusal haber kanallarına haber vererek olay yerine gelmeye davet etti. Kapanan yolda kalan vatandaşlardan haber kanallarında tanıdıkları olanların haber vermesi, Riva’da bulunan TFF Tesislerinden gelen televizyoncuların olayı tesadüfen görmesi ile çekimler yapması sonrası birçok televizyon kanalı olay yerine geldi.


Acılı baba Ali Bahadır Mahallesi Muhtarı Hasan Yılmaz, mahallelilerin yolu kapatılması ile ilgili mağduriyetin giderilmesi için ilgili komşu mahallelerin muhtarlarıyla birlikte yaptıkları tüm müracaatlarına uzun süre savsaklandıktan sonra yeni cevap geldiğini ve ödeneksizlikten dolayı şu an yapmayacaklarını bildirdiklerini söyledi. Buraya bir yetkili gelip artık bu iş ile biz ilgileniyoruz demedikten sonra buradan ayrılmayacağız sözleriyle. İlçe Kaymakamı olay yerine davet edildi.


Geçen uzun süre sonrasında ulusal kanalların olay yerine gelmesiyle bir nebze sesini duyurduklarına inanan kalabalığın yatışması üzerine olay yerinden ayrıldık.


Bölgeden aldığımız habere göre olay yerine gelen İlçe Kaymakamı ve Emniyet Müdürü konunun takipçisi olacaklarının sözünü vermesiyle yol kapama eylemi son bulmuş.


Konu üzerine küçük bir tespitimiz ise, bu yolun henüz kara yollarına teslimi yapılmadan kullanıldığı ve bu sebepten yapılması gereken işlerin geciktiği söylenmekte, aynı durum yıllarca can kaybı yaşanan Elmalı Kavşağında olduğu ve yolun uzun süre müteahhit firmadan kara yollarına teslimi yapılmadan işlediği ve onlarca can aldığı bilinmekteyken, aynı durumun Riva Yolu Ali Bahadır girişinde de olduğu iddiaları konuşulmakta. Yine bölge halkının isteği ise acil kalıcı çözüm üretilene kadar “FİZİKİ VE TEKNOLOJİK (karşılıklı sinyalizasyon ışıklandırması” ile geçici çözümün olası kazaları ortadan kaldıracağı yönünde. 

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Ali Bahadır Mahallesi,Kaza,Hasan Yılmaz,Emre Yılmaz,Cavit Gül,Mahir Taştan,Şevket Arıkan

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


17-10-2017 4758 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 569
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1070
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 530
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 440
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 493
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 434
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 628
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 491
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1110
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 973
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 837