BEYKOZ MUHTARLAR DERNEĞİ KÜLTÜR GEZİSİ

12-11-2017 4829 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Muhtarlar Derneği Yönetimi olarak, dört günlük kültür gezisi kapsamında Beykoz’da görev yapmış eski Kaymakamlarımızdan Aydın Ergün’ü Antalya Aksu’da, Cengiz Gökçe’yi Antalya Alanya’da, Şükrü Görücü’yü Denizli Merkez’de ziyaret edip hasret giderirken gezi güzergâhlarındaki tarihi ve turistik yerleri gezme fırsatı bulduk.


2-3-4-5 Kasım tarihlerini kapsayan gezi programına Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ve Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’te davet edilirken, Belediye Başkanı mazeret belirterek bizlere katılamadı. Beykoz Kaymakamı tüm program boyunca Beykozlu Muhtarlar kafilemizi yalnız bırakmadı.


Beykoz Belediye Başkanlığı’nın tahsis ettiği otobüs ile çıkılan kültür turunda, geziye katılan herkes tüm masrafları bizzat karşılarken, eski dönem ve yeni dönem muhtarlardan müsait olanların katılımının dışında birkaç daire müdürümüz de bizlerle birlikteydi.


Kafile 2 Kasım günü saat 21.00’de Belediye garajından hareket ederken, keyifli bir yolculuk sonrası 3 Kasım günü saat 09.30’da Antalya Aksu Kaymakamı Aydın Ergün ve eşi Necla Ergün’ün ev sahipliğinde hazırlanan ve Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ve Başkan Yardımcıları, Aksu Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Cihangir Yılmaz ve 35 Muhtarın katıldığı kahvaltı ortamında bizlerle birlikteydi.


Eski Kaymakamımız Aydın Ergün ve eşi Necla Ergün bizleri, sevgiyle karşılarken, kahvaltı boyunca geziye katılan tüm Beykozlular ile birebir hasret sohbetleri yaptılar.


Kahvaltı esnasında Aksu Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Cihangir, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ve Aksu Kaymakamı Aydın Ergün duygu ve düşüncelerini bizlerle paylaştı.


Her birisi de ayrı ayrı cümleler ile sevmek, sevilmek hizmet ve vefa konularını işleyerek geziyi düzenleyen Beykoz Muhtarlar Derneğine, bizlerle birlikte tüm katılımcılara ve kendilerini ağırlayan ev sahiplerine teşekkür ettiler.


Protokol konuşmalarının son noktasını Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Aksu Kaymakamlığı tarafından oluşturulacak bir kafileyi de Beykoz’da ağırlamaktan memnun olacağını belirterek davetini yaparak koydu.


Aksu Kaymakamı ve eşi, gün boyu kafileye kendilerini Beykoz’da hissetmelerini sağlayacak samimiyette ev sahipliği yaparak, Aksu İlçesinin tarihi ve turistik yerlerini gezdirerek gün boyu bizlere, ikramlarda bulundular.


Aksu Kaymakamlığı Özel Kalem Müdürü’nün oldukça içten ve samimi rehberliğinde yapılan kültür gezisinin bitiminden sonra biz, Beykoz Kafilesi olarak Aksu’dan Alanya’ya doğru yola çıktık.


Alanya’da ise Aksu’da yaşanan sevgi selinin bir başka örneği, Cengiz Gökçe Kaymakamımızın bizleri karşılaması ile yaşandı. Fist Class Otel’e rezervasyonları sağlayan Gökçe, kafilemizi karşılayıp otele yerleşmemizden sonra bir müddet dinlenmeye çekildik.


4 Kasım günü yine eski Kaymakamımız Cengiz Gökçe ile birlikte Alanya’daki tarihi ve turistik yerleri gezilip ünlü Dim Çayında çay keyfi yaşandıktan sonra otele geçtik.


First Class Hotel Yönetimi, Beykoz Kafilesi için yemekli ve müzikli özel bir akşam düzenlemesiyle kafilemiz eski Kaymakamımız Cengiz Gökçe ve Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı’nın da olduğu samimi bir ortamda güzel bir gece geçirdi.


5 Kasım günü sabah kahvaltısından sonra Alanya’ya ve Cengiz Gökçe’ye veda eden kafilemiz, Alanya’daki müzikli geceye geleceğini belirtmesi ve katılamaması üzerine kafilemizi Denizli’ye davet eden Şile Kaymakamlığı yaptığı dönemde Beykoz’a birçok kez Vekâleten Kaymakamlık yapan, Denizli Merkez Kaymakamı Şükrü Görücü’yü ziyaret etmek için Denizli’ye geçtik.


Denizli Öğretmenler Evinde hazırlanan öğle yemeğinde kafilemizi, Denizli Kaymakamı Şükrü Görücü ve Denizli Honaz Kaymakamı Zafer Öz ile birlikte karşıladılar. Yolun uzun olması sebebiyle yemek sonrası Dernek Başkanı ve Kaymakamların kısa konuşmalarından sonra, Denizli Kaymakamı Şükrü Görücü’nün görmenizde fayda var ısrarı ve ziyaretin her türlü alt yapısını hazırlamış olması sebebiyle Pamukkale’yi de ziyaret ederek, dönüş yoluna düştük.


Dönüş yolculuğunda otobüste bulunan herkes otobüsün ses düzeninden gezi duygularını aktarmasıyla yaşanan duygulu anlar okunan fıkra ve türküler ile yeniden neşeye dönüştü.


Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu yaptığı konuşmada öncelikle dört günlük gezi boyunca kendilerini hiç yalnız bırakmayan Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı’ya, kafileye otobüs temin eden Beykoz Belediye Başkanı ve Yardımcılarına, geziye katılan Muhtar ve eşleriyle daire müdürlerine, son olarak keyifli yolculuğun otobüs kaptanlarına teşekkür etti.


Beykoz Kaymakamımız Ahmet Katırcı ’da yaptığı konuşmada, bu tür kültür gezilerini önemsediğini, teklif geldiğinde de severek katıldığını vurgulayarak gezinin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Kafilemiz güzel bir yolculuğun ardından Beykoz’a ulaştı.   

Not: Haberde kullanılan fotoğrafların orjinallerini ve çok daha fazlasını 200 fotoğraflık albümümüzde bulabilirsiniz.


 

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Antalya,Alanya,Aksu,Ahmet Katırcı,Cengiz Gökçe,Aydın Ergün,Hüsnü Kolcu,Beykoz Muhtarlar Derneği,Beykoz Muhtarlar Derneği Kültür Gezisi,Beykoz Kaymakamlığı

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


12-11-2017 4829 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 484
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 464
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 393
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 409
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 381
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 403
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785