Tarihi Gerçekler ve Ermenilerle İlişkilerimiz

10-04-2006 6910 1 yorum. Yorum Ekle

Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen "Tarihi Gerçekler ve Ermenilerle İlişkilerimiz"konulu bilgilendirme toplantısı Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Milli Mücadele ve İstiklal Savaşından ad ve ilham alan Türkiye Kuvayi Milliye Derneğinin 5 Mart 1951 yılında kurulduğu ve manevi Başkanının Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün olduğunu, derneğin amacının Kuvayi Milliye Ruhunu ve ruhun kaynağı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerini yaymak, yaşatmak, yurt, millet ve bayrak sevgisini yüceltici çabalar içerisinde bulunmak olarak açıklandı.



Öğrencilerin tarih yoluyla moral ve motivasyonlarini sağlamak, gençlerimizi hayata ve geleceğe hazırlama sürecine sivil toplum örgütü olarak katkı koymayı düşünen dernek yönetimi, gençlerin yakın tarihi öğrenmeleri amacıyla toplantıyı düzenlediklerini açıkladılar.



Gazilerimizin ve öğrencilerimizin salonu doldurduğu toplantıda konunun uzmanları olan, İst.Üni.Edebiyat Fak.Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri Prof.Dr.Ali Arslan, Doç.Dr.Halil Bal,
Araştırmacı Yazar Ali Eşref Uzundere, Asılsız Ermeni İddialarıyla mücadele Federasyonu Yön.Krl.Üyesi ve Uluslar Arası İlişkiler Uzmanı Gökmen Kılıçoğlu, konuşmalarını belgelerle ve slayt gösteriyle kanıtlayarak salondakileri bilgilendirdiler.



Ermeni konusunun çok hassas ve önemli bir konu olması sebebiyle, bu tür toplantılarda, şöyle veya böyle konuşuldu aktarımının yanlış anlaşılmalara sebep olma riski taşıdığı için,Türkiye Kuvayi Milliye Derneği İstanbul Şubesinin yaptığı gibi sivil toplum kuruluşlarımızın bu tür bilgilendirme toplantılarını sık sık yapmaları gerekmekte. Kaldıki konunun uzmanları bile ellerindeki dökümanların az olduğunu arşiv bilgilerinin yetersiz olduğunu ısrarla vurguladığı ortamda, birde eksik bilgi donanımı ile insanları yanıltanların ve kafalarının karışmasını sağlayanların var olduğu ortamda, ermeni meselesini her Türk ferdinin doğru kaynaklardan araştırması veya yine doğru kaynaklardan bilgilenmesi gerekmekte.
Belediye salonunda yapılan konuşmalarda ortaya çıkan net ifadenin, arşivlerimizin çözülmesi konusunda çeşitli problemlerin olduğu ve buna paralel olarakta bu konuda yapılan çalışmaların, ülke dışına yabancı dil ile yayın yapan yayın organımızın olması ve onlar tarafından duyurulması gerekli olduğu bu yapılmazsa, bilgilendirmeleri sadece bizler biliriz,oysa bunları tüm dünyanın öğrenip net bilgilenmesi gerekmekte olduğu gerçeği ortaya çıktı.



Gazilerimiz ve öğrenciler uzun süren konuşmaları dikkatle dinlerken konuşmaların sonunda katılımcılar konuşmacılarla soru cevap alışverişinde bulundular, okunan şiirler ve toplantıya konuşmacı olarak katılan uzmanlara günün hatırasına plaket verilerek toplantı sona erdi.



Türkiye Kuvayi Milliye Müchitler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı A.Kadir Ayazoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerini, böylesine hassas bir konunun gerçek uzmanları tarafından üyelerini ve öğrencilere aktarılmasını sağladıkları için tebrik ediyoruz.



10-04-2006 6910 1 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Zafer Dalka 13-05-2006

Teşekkür

Türkiye Kuvva-i Milliye Mücahitler Derneği'nin düzenlemiş olduğu Tarihi gerçekler ve Ermenilerle ilişkilerimiz konulu panele CHP Beykoz İlçe Örgütü'nü temsilen katılmış bulunmaktayım. Panelistlere ve dernek yöneticilerine böylesi önemli bir konuda gençlerimizin aydınlanmasına vesile olduklarından dolayı sonsuz teşekkürler.

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 476
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 492
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787