Sokaklardaki Canlar Sevgi ve Şefkatle Sarılacak

21-01-2020 4201 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi sokak hayvanlarının tedavi ve bakımlarının uzman ellerde sevgi ve şefkatle yapılacağı “Geçici Hayvan Bakım Evi”ni kuruyor.


İstanbul’un en fazla sokak hayvanı nüfusuna ev sahipliği yapan ilçesi Beykoz’da sokaklarda yaşayan sahipsiz ve muhtaç hayvanların tedavi, kısırlaştırma, aşılama ve bakımlarının yapılacağı modern bir merkez kuruluyor.


Polonezköy Mevkii’nde bulunan ve yıllar içinde ihtiyacı karşılayamaz hale gelen “Geçici Hayvan Bakım Evi”ni yenilemek için harekete geçen Beykoz Belediyesi, sokak hayvanlarının sağlık ihtiyaçlarına yönelik kapsamlı bir proje hazırladı.


Proje dolayısıyla İBB ile imzalana protokol çerçevesinde, ilçedeki sokak hayvanları tedavi ve bakımları için Beykoz Belediyesi mobil ekipleri tarafından alınarak Sarıyer “Kısırkaya Geçici Hayvan Bakım Evi” ne taşınıyor. 


Beykoz Belediyesi veteriner hekimleri tarafından burada küpeleme, aşılama, bakım ve tedavileri yapılan sokak hayvanları ardından ilçeye getiriliyor ve yaşadıkları alanlara bırakılıyor.


Sokak hayvanlarının mutlu ve sağlıklı yaşaması, tedavi aşı ve bakım hizmetlerinin hızlı ve güvenli sağlanması amacıyla kurulacak “Geçici Hayvan Bakım Evi”nde aynı anda 150 hayvan misafir edilebilecek.


11 dönüm arazi üzerinde kurulacak merkezde, 1 adet tam teşekküllü ameliyathane, 3 muayene odası, 1 yoğun bakım ünitesi, 1 kedilere özel bakım ve muayene salonu, 75 adet köpek bakım ünitesi, 1 soğuk hava deposu, 2 adet mama ve malzeme deposu yer alacak.


Hasta, yaşlı, yaralı ve bakımsız hayvanlar buradaki tedavilerinin ardından ilgili yasa uyarınca doğal ortamlarına bırakılacak.

Eğitim ve Sevgi Ziyaretleri 

Merkezde ayrıca ilçedeki öğrencilere hayvan sevgisi aşılamak üzere 1 adet “Eğitim ve Seminer Salonu” da yer alacak. Okullardan bakım evine getirilecek öğrencilere hayvan sevgisi ile hayvanlara yönelik verilen hizmetler anlatılacak.

Beykoz Belediyesi ilçedeki gönüllülere ve hayvan severlere de eğitimler verecek.

Geçici Hayvan Bakım Evi, sokağa atılan kedi ve köpekleri tedavi ve kısırlaştırma işlemlerinin ardından aşı ve kimlik kartlarıyla sahiplendirecek.

Haber Kaynağı: Beykoz Belediyesi İletişim Koordinatörlüğü

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Belediyesi,Beykoz Belediyesi Hayvan Barınağı



21-01-2020 4201 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

Eşit Mesafenin İnce Çizgisi

15-11-2025 Yorum yok. 830
Asım Özdemir

Huzur Toplantısı

07-11-2025 Yorum yok. 865
Neyir Erkan Şişman

Beykoz’u Neler Bekliyor?

30-10-2025 Yorum yok. 1455
Erdal Uzuner

EKONOMİMİZ NE DURUMDA

30-10-2025 Yorum yok. 994
Cüneyt Pulant

Biz Hepimiz Beykozluyuz

30-10-2025 Yorum yok. 1124
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

Yarın Cumhuriyet’i İlan Edeceğiz

30-10-2025 Yorum yok. 983
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

DOĞA ve İNSAN…

30-10-2025 Yorum yok. 1044
Hacı Arıcı

ÖLÜMDEN ÖNCE HAYATI YAŞAMAK

30-10-2025 Yorum yok. 1248
Yaprak Akın

Ekonomi, Rayiç, Vergi, Satış Zinciri !!!...

03-09-2025 Yorum yok. 3057
Asiye Çakır

İNSAN İNSANA…

30-05-2025 Yorum yok. 4788
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 5498