Eyvah Kitap Kafe’de Barış Yarkadaş ile “Umut Yeşerdi”

02-02-2020 2655 Yorum yok. Yorum Ekle

Eyvah Kitap Kafe’nin bu ayki konuğu Umut Yeşerdi kitabıyla CHP eski İstanbul Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş oldu.


Türk siyasetinin ve basın dünyasının etkin isimlerinden olan, Milletvekili olduğu dönemde Beykoz’a birçok kez gelen Yarkadaş, bu kez de kültür sanat etkinliğinde Beykozluların karşısına çıktı.

Eyvah Kitap Kafe İşletmecisi Ahmet Yüce’nin organizesinde düzenlenen etkinliğe CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, CHP Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Süha Pekkip, Recayi Çelik, Şefik Yavuz Yılmaz, 31 Mart 2019 CHP Beykoz Belediye Başkan Adayı ve Çubuklu Spor Kulübü Başkanı Coşkun Tosun, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen CHP Beykoz İlçe Kongresinin Başkan Adaylarından ve İncirköy Spor Kulübü Başkanı Mahir Taştan, Beykoz Artvinliler Derneği Başkanı Mehmet Uzun, CHP Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkan Adayları Av. Feyza Altun, Eylem Sabırhoşgör, birçok kitap ve edebiyatsever katılım gösterdi.


Etkinliğin tam başlama saati olan 14.30’a sağdık kalan Gazeteci Barış Yarkadaş “Genelde etkinlikler tam saatinde başlamaz. Biz tam saatimizde başlayıp örnek olalım. Bizim eski ustalarımızın deyimiyle devrimci disipline uymamız lazım.” diyerek sözlerine başladı.


Gazeteci Barış Yarkadaş “Böyle bir güzel pazar gününde Eyvah Kitap Kafe’ye geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Eyvah Kitap Kafe ismi hakikaten boşa konulmamış, Eyvah Eyvah denecek günlerdeyiz. Bundan tam 400 sene önce Shakespeare, Hamlet adlı oyununu Danimarka’da çürüyen bir şeyler var diye bitirir. Hakikaten baktığınız da bugünde Türkiye’de çürüyen bir şeylerin olduğunu, tamda eyvah eyvah diyeceğimiz günlerden geçtiğimizi görüyoruz. Elazığ depreminin ardından ortaya çıkan tabloya bir bakarmısınız. Az önce internette dolaşırken, buraya gelirken, acaba Elazığ’da son durum nedir diye şöyle bir sosyal medyayı kurcaladım ve hakikaten karşıma çıkan tablodan utandım. Elazığ’da o binaların güçlü yapılmasını, depreme dayanıklı yapılmasını bırakın bir kenara şuan Elazığlılar ne yazık ki, hala çadırlarda yaşıyorlar, o çadırlar tamamen su içerisinde kalmış, dün yağan yağmurdan dolayı. Şimdi böyle bir yer, böyle bir anlayış, böyle bir iktidar Türkiye’yi yönetemez, yönetmeyi de hak etmiyor zaten.”


“Depremin olduğu ilk gece ben bir televizyonda canlı yayındaydım ve bana gelen mesajları aktardığımda şunları söyledim; bir Elazığ’da şuan tüm elektrikler kesildi, iki telefonlar çalışmıyor. O gece enkazdan çıkarılan yurttaşlarımız, tamam ilk gecedir çadırda yatırıldılar, peki kardeşim olayın üstünden neredeyse 12 gün geçti, Elazığ depremi üzerinden, hala üç tane konteyner gönderemeyen, o insanları bir ev sıcaklığında yaşatamayan bir hükümet var. Efendim Bakanlar 10 gündür orada, Bakanlar 50 gün orada olsa ne olacak. Ne yaptı orada ki Bakanlar. Yurttaşlar çadırda yaşıyor mu, o çadırlar yağmurun altında, suda kaldı mı, şuanda insanlar suların içerisinde yaşamak zorunda bırakıldı mı bırakıldılar, işte çürüyen bir şeyler var derken Shakespeare aslında tamda bugünleri özetlemiş.”


“Nedir bu çürüyen şeyler; biz ilkokuldayken, ortaokuldayken Kızılay’ın küçük sarı zarfları olurdu, bir lira iki lira harçlığımız ne varsa onlardan koyardık, az para koyduğumuz içinde utanırdık. Keşke daha fazla paramız olsaydı da Kızılay’a daha çok para verebilseydik. Bugün bakıyorsunuz Kızılay, o güzel yardım kuruluşu, hepimizin harçlıklarıyla ayakta duran bu kuruluş, eski adıyla Hilâl-i Ahmer ne yazık ki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adeta bir bankası, daha deyim yerindeyse offshore’u haline gelmiş.” şeklinde konuşmasına devam etti.


Konuşmasının sonunda katılımcılara bu güzel pazar gününü ayırdıkları için tekrar teşekkür eden Yarkadaş, kitap imzalatmak isteyenlerin kitaplarını imzalayarak, kendileriyle sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Not: Haberde kullanılan fotoğrafların tamamının orijinalleri fotoğraf galerimizde mevcuttur.


Anahtar Kelimeler : Beykoz,Barış Yarkadaş,Umut Yeşerdi,Beykoz Eyvah Kitap Kafe


Fotoğraf Galerisi


02-02-2020 2655 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 467
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 418
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 412
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785