Muharrem Kaşıtoğlu’dan Karış Karış İstanbul

03-03-2020 2634 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz’un kültür sanat elçisi gibi çalıştığını bildiğimiz, siyasi ve sivil toplum kuruluşu çalışmalarından yekinen tanınan Yazar Muharrem Kaşıtoğlu’nun Beykoz Masalı kitabı ile başlayan yolcuğunun yeni istasyonu Beyoğlu oldu.


İstanbul’un kadim ilçelerini anlatma ve sevdirme amacıyla Beykoz Masalı kitabı ile başlayan yolculukta yeni istasyon Beyoğlu oldu. Kaşıtoğlu’nun, fabl tarzında yazdığı ilk çocuk kitabı olan Beykoz Masalı’nda kahramanlar martılar olmuştu. Ardından gelen Üsküdar Masalı kitabında ilçenin de ruhuna uygun olarak bu sefer güvercinler başroldeydi. Sonraki kitabında Asya yakasından Avrupa yakasına geçen yazar, Fatih Masalı kitabında yine ilçenin ruhuna uygun olan kedileri mihmandar yapmıştı. Fatih Masalı’nın ardından yine İstanbul’un kadim ilçelerinden Eyüpsultan’ı anlattığı Eyüpsultan Masalı’nda kitap kurtlarına serçeler arkadaş olmuş ve macera dolu unutulmaz bir yolculuğa rehberlik etmişlerdi.


Kaşıtoğlu piyasaya çıkan serinin beşinci kitabında okurlara unutulmaz bir Beyoğlu macerası sunuyor. İki sevimli köpeğin macera dolu yolculuğunda, İstiklâl Caddesi’nde gezinti yapacak, Kılıç Ali Paşa Camii’ni ziyaret edecek, Galata Kulesi’nden İstanbul’u seyre dalacaksınız. Rahmi Koç Müzesi’ni keşfedecek, tarihî Pera Palas Oteli’nin konuğu olacaksınız. Tramvay ile unutulmaz bir seyahat ederken Beyoğlu’nun ne kadar güzel bir ilçe olduğunu düşünmeden edemeyeceksiniz. Beyoğlu Masalı’nı okurken daha pek çok güzelliği görme fırsatı bulacak ve iki köpeğin heyecan dolu macerasına tanık olacaksınız. Ateş isimli köpek ile yolu kesişen minik Karabaş’ın hüzünlü hikâyesi ile duygulanacaksınız.

Muharrem Kaşıtoğlu; “Çocuklar ve hatta biz yetişkinler yaşadığımız ilçeleri ve kentleri tanımıyor ve pek de merak etmiyoruz. Fakat yaşadığımız bu kadim ilçelerin sokakları bile başlı başına bir hikâye. İstanbul ve ilçeleri birer hazine. Bu kente olan sevgim sınırsız. Öyle ki; iki yüksek lisans derecesi yaptım ve ikisi de İstanbul şehri ile ilgili bölümlerdi. Edindiğim bilgileri aktarmanın en keyifli yolu benim için kitap yazmak. Masallarla İstanbul içerikli bu kitap serisi çocuklar tarafından çok ama çok sevildi. Bu masallar adı geçen ilçeyi anlatmakla kalmıyor, hayvan sevgisinden, tarih ve çevre bilincine kadar pek çok konuya da değiniyor. Çocukların çok sevdiği fabl tarzıyla (hayvanları konuşturma sanatı) kaleme aldığım bu kitaplar, benim bu kadim şehre İstanbul’a olan borcumu bir nebze de olsa ödeme çabam. Beyoğlu Masalı da diğerleri gibi doyumsuz bir hikâye. Okurların ve özellikle minik kitap kurtlarının çok seveceğinden eminim. Umarım elden ele yayılır. Şimdilerde çok sevdiğim bir başka eşsiz ilçe Beşiktaş’ın masalını yazıyorum ve adı Beşiktaş Masalı olacak. Ardından ne gelir bilinmez... Biz yazdık ve yazmaya devam ediyoruz. Bundan sonra söz okurlarda. Okumanın öneminin daha da fark edilir olduğu bir toplumda herkese kitaplı günler dilerim.”




03-03-2020 2634 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 589
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1078
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 544
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 446
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 504
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 453
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 651
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 500
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1121
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 984
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 847