CHP Beykoz İlçe Kadın Kolları'ndan 8 Mart Zirvesi

11-03-2020 5121 Yorum yok. Yorum Ekle

CHP Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlediği Panelde, Türkiye Devrimci İşçi Konfederasyonu DİSK Genel Başkanı ve son dönemde, Sendikal Dünyanın tüm dikkatlerini üzerine çeken ismi olan Arzu Çerkezoğlu’nu konuk etti.


CHP Beykoz Kadın Kolları Başkanı Eylem Uzuner’in bilgilendirme amaçlı yaptığı açılış konuşmasında, Yönetim Kurulu olarak Arzu Çerkezoğlu’nu ofisinde ziyaret ederek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle ilgili düşüncelerimizi aktardıklarında, hiç tereddüt etmeden düşüncelerini hayata geçirmelerine vesile olduğunu belirtti.


Kadın Kolları Başkanı Uzuner “Kendisine, diğer konuşmacılarımız DİSK Araştırma Daire Başkanı Nevzat Karataş, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün ve Program Moderatörü Füsun Sökmez ile tüm davetlilere teşekkür ediyorum.” dedi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte “Kadının Yaşam ve Çalışma Hayatındaki Engeller” konulu Panel için Modaratör ve Panelistleri sahneye davet etti.


CHP Beykoz ve İl Teşkilatının, ayrıca birçok Sosyal ve Kültürel Sivil Toplum Kuruluşunun dinamosu olan Doğuş Haber Gazetesi Köşe Yazarı olan Moderatör Füsun Sökmez konukların özelliklerine uygun olarak tanıtmasından sonra ilk sözü CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’e verdi.


Aydın Düzgün yaptığı kısa konuşmada, kendi penceresinden Kadın Dünyasına bakış açısını genelledikten sonra, konuyu Emekçi Kadınlarımıza getirerek kısa düşüncelerini paylaştı.


Aydın Düzgün’den sonra yine CHP Beykoz ve İl Yönetimlerinde birçok kez bulunan, halen CHP İl Başkan Yardımcılığını yapmakta olan ayrıca DİSK’in Beykoz uzantısının önemli ismi DİSK Araştırma Daire Başkanı Nevzat Karataş’a söz verildi.


Nevzat Karataş DİSK’in Sendikal açıdan Emekçi Kadınlara olan bakış açısını kısa özetleyerek, konu üzerine çok kapsamlı araştırmaları olmasına rağmen bütün bunların tamamı ve daha genişini Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu söyleyeceği için sözlerini kısa tuttuğunu belirterek konuşmasını bitirdi.


Panel Moderatörü Füsun Sökmez, son konuşmacı ve Panelist olan Arzu Çerkezoğlu’na sözü bir soru sorarak verdi. Sökmez, çok farklı sorumlulukları olan bir kadın olarak 22 sendikanın seçtiği bir Başkan olmak nasıl bir duygu olduğunu sordu.


DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu konuşmasına, bu güzel ortamı sağlayan CHP Beykoz Kadın Kolları Yönetimine ve bu sıcak ortamın oluşmasını sağlayan tüm katılımcıları teşekkür ediyorum diyerek başladı.


DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu kısa giriş konuşmasında “Öncelikle samimi bir ortamda bugün buradayız. Ben öncelikle bugün burada bizleri buluşturan CHP Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanımıza ve tüm Yönetimine gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bugün burada bulunan tüm değerli mücadele arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı, basın emekçilerimizi, ilçe başkanımızı, sendika başkanlarımızı, muhtarlarımızı ve alanlarda, sokaklarda, meydanlarda; eşitlik, özgürlük, adalet, barış ve kardeşlik mücadelesini her zaman birlikte omuz omuza verdiğimiz tüm mücadele arkadaşlarımızı ve sevgili Beykozluları Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu DİSK adına sevgiyle, saygıyla, coşkuyla ve 8 Mart’ın umuduyla selamlamak istiyorum. Bu ülkede DİSK gibi bir örgütün, bir mücadele örgütünün Genel Başkanı olmak çok büyük bir onur. Bu ülkede bir işçinin üstlenebileceği en onurlu görev bence DİSK Başkanlığı. Kemal Türkler’in ve Abdullah Baştürk’ün emanetini taşımak çok büyük bir sorumluluk ve gerçekten büyük bir onur. Dün mahkeme çıkışında da söyledim, şimdi Füsun Hanım’da sorunca aklıma geldi. Hiç kimse bizden gerçekten doğruları söylemekten vazgeçmemizi beklemesin çünkü bizim bu halka, işçi sınıfına bir sözümüz var, bu söz, burada DİSK tarihi kitabını da masanın üzerinde görüyorum, 53 yıl önce DİSK’i kuran büyüklerimizin verdiği bir söz. Biz o sözün bugün için onurunu taşıyan insanlarız, o söz işçi sınıfını, emekçileri, kadınları, gençleri, bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenleri, insanlık dışı çalışma ve yaşam koşullarına mahkûm etmeye çalışanlara karşı, bu ülkede milyonlarca işçiyi açlık sınırının bile altında bir asgari ücrete mahkûm edenlere karşı, bu ülkede hakkını, hukukunu arayan herkesin karşısına tomaları diken bir anlayışa karşı, bu ülkenin tüm yer altı ve yer üstü kaynaklarını, tüm güzelliklerimizi, değerlerimizi bir avuç sermayeye peşkeş çekmeye çalışanlara karşı işçi sınıfına, emekçi halkımıza verdiğimiz bir sözdür. Biz bu sözü bu mücadelenin bedelini yaşamıyla ödemiş olan Kemal Türkler’den ve 12 Eylül Askeri Mahkemelerinde idamla yargılanırken siz ancak benim ceketimi asarsınız diyen Abdullah Baştürk’den aldığımız bir sözdür. Bu onurla bu mücadeleyi yürütüyoruz, hani nasıl oldu diye sordu Füsun Hanım, bu örgüt bana çok önemli ve onurlu görevler verdi. DİSK’in ilk kadın Genel Sekreteri ardından da ilk kadın Genel Başkanı olma görevini verdi. Bu çok onurlu bir görev. Bizde örgütün iradesi, örgütün kararı son derce önemlidir. Örgüt bir karar vermişse, bir irade ortaya koymuşsa geleceğe dair, geçmişten aldığı tüm değerler ve birikimler üzerine kuşkusuz, biz hepimiz tüm DİSK’liler o iradenin arkasında çivi gibi dururuz. Örgüt ne görev verirse, başımız gözümüz üstüne deriz ve bedeli ne olursa olsun bu görevi yerine getirebilmek için 24 saat, gece gündüz ama hep birlikte, ortak akılla görevi yerine getirmeye çalışırız.” şeklinde konuştu.


Kısa giriş konuşmasının ardından DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu “Türkiye’de Kadın İşçi Gerçeği” başlıklı sunumuna geçerek etkinliğe katılan Beykozluları bilgilendirdi.


Konuşmanın sonunda, CHP Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Eylem Uzuner ve ekibi Çerkezoğlu’na çiçek takdiminde bulunarak Beykoz denince akla gelebilecek ilk ürün olan Egemen Hestia Cam ve Sanat Atölyesi ürünü Çeşm-i Bülbül’ü Egemen Cam Sahibi Elif Çelik ile birlikte Arzu Çerkezoğlu’na hediye etti.


Çiçek ve Çeşm-i Bülbül takdiminin ardından çekilen hatıra fotoğraflar ile etkinlik son buldu.



Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


11-03-2020 5121 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SEÇİME ÇEYREK KALA

27-02-2024 Yorum yok. 921
Neyir Erkan Şişman

Söz Kimde?

27-02-2024 Yorum yok. 656
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

KİRLİ SEPETİ…

27-02-2024 Yorum yok. 828
Yaprak Akın

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ

27-02-2024 Yorum yok. 674
Cüneyt Pulant

Beykoz’da Yerel Seçim

27-02-2024 Yorum yok. 507
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

BENİM ADIM EROS

27-02-2024 Yorum yok. 405
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 446
Erdal Uzuner

YEREL SEÇİME DOĞRU

27-01-2024 Yorum yok. 750
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1056
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 907
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 766