Başkan Murat Aydın Beykoz Yerel Basınına Bilgi Verdi

15-03-2020 4200 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Başkan Yardımcısı Engin Köklü ve İletişim Koordinatörü Enes Buladı ile birlikte Riva Elmas Burnu Şantiye Alanında, Beykoz Yerel Basınına, Riva Meydanı ve Elmasburnu Plaj Alanındaki çalışmalar başta olmak üzere ilçe genelindeki çalışmaları hakkında kısa bilgiler aktarırken, basın mensuplarının da sorularını cevaplandırdı.


Yerel Yönetimler konusunda tecrübesini kanıtlamış bir Belediye Başkanı olarak basın mensuplarının karşısına oldukça rahat ve bir o kadar da kendinden emin çıkan Belediye Başkanı Murat Aydın sorulan sorulara cevap verdi.


Riva Elmasburnu Şantiye Alanında yapılan kahvaltı sonrası alanda yapılan çalışmalar basın mensupları ile yerinde gezildikten sonra, toplantıya geçildi. Riva Elmasburnu plajının çalıştırılması Milli Parklardan Beykoz Belediyesi’ne geçmesi sonrası başlayan hizmet çalışmaları yaz sezonuna yetiştirilmeye çalışılmakta.


Başkan Yardımcısı Engin Köklü basın mensuplarına verdiği teknik bilgide, alanda bir buçuk ay önce tespit edilen toprak kayması sebebiyle yapılan özel kazıklı çalışmayla kaymanın önüne geçilip, plajı çok fonksiyonel olarak sezona yetiştirileceği bildirdi.


Daha sonra Belediye Başkanı Murat Aydın ise Beykoz’a genel olarak büyük bir katma değer katacak Riva Merkez ve Elmasburnu projesini maketler üzerinden tanıttıktan sonra sahada yaptıkları çalışmalardan aldıkları bilgiler doğrultusunda Elmasburnu plajının hafta içerisinde belirlenen bazı günlerinin kadınlara özel olacağını bildirirken, çalışmalar bittiğinde tesisin vatandaşların konforu göz önüne alınarak hizmet verileceğini belirtti.


Giriş ücretlerinin de Milli Parklar’ın genel statüsüne göre olacağını, merkezde bulunan Riva Plajının’da yapılan düzenleme ile çok fonksiyonel hizmet vereceğini bildiren Belediye Başkanı Murat Aydın, basın mensuplarından gelen çeşitli sorular sonrasında genel verdiği cevaplarda,


-Kavacık Opet yanındaki hukuksal problemli binanın kendilerine ait kullanım alanlarında hizmet vermeye başlayacaklarını, 1 Eylül’den itibaren de ikinci nikah salonunun bu binada hizmet vereceğini,

-Sahildeki Beytaş Tesisi’nin Türkiye ve İstanbul’un gözde mekanı olabilmesi için projeyi değiştirdiklerini, bu amaçla çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Başkan Aydın, Beytaş Sahil Tesisleri tamamlandığında 24 saat 365 gün hizmet verileceğini, Beykoz’da alkollü hizmet veren birçok işletmenin olduğunu ve Belediye Tesislerinde alkolün olmayacağını ve bu tesislerde Beykoz'da yetişmiş hayvanların sütünden üretilen gıda ürünleri çeşitleri servis edileceği,  

-Beykoz Stadının yüklenici firmasının teslimi ile ilgili sıkıntılar olduğunu, sürecin devam ettiğini, Beykoz’da birçok alanda spor hizmetleri vermeye çalıştıklarını, Spor Hizmetlerine Sağlık Projesi açısından baktıklarını, hastalık, bağımlılık başta olmak üzere sağlıklı spor yapabilmenin toplumumuza büyük faydası olacağı anlayışı ile spor alanında hizmet verdiklerini,


-Beykoz Çayırının Millet Bahçesi olması için müracaatlarının olduğunu, Beykoz Çayırı’nın kamuya telkin edilmiş bir alan olarak kullanıldığını İBB’nin Beykoz Çayının bakımını yapmakla bir hizmet üstlenmesine rağmen alanın sahibi olmadığını belirterek, bu alan Millet Bahçesi olduğunda yeni bir şekillenmeyle burada ihtiyaca yönelik spor tesisleri yapılacağını,

-Kavacık’ta gerçekleştirilecek Millet kıraathanesi modeli Beykoz girişteki Kulüp binasında da gerçekleşeceğini, sponsor destekli yapılacağı için biraz zamanın uzadığını, Millet kıraathanelerinin bu yıl içerisinde açılacağını (Beykoz Kulüp binasının millet kıraathanesi olacağı bir basın mensubunun sorması üzerine Belediye Başkanı itiraz etmeden her iki yer ile ilgili genel cevap vermiştir.)

-Kent Ormanındaki çalışmalar içerisinde yüzme havuzu ve spor salonu çalışmaları ile beraberindeki çalışmalar bu yıl içerisinde biteceğini,


-Randevu trafiğini çalışma programlarına göre ayarladıklarını, Belediyede olduğu saatler içerisinde herkes ile randevusu olmasa bile mutlaka görüştüğünü, kendisini belediyeye hapsetmek istemediğini, acil durumlarda telefon ile görüşüp konunun acilliğine göre ya arayan kişinin yanına gittiğini ya da yanına davet ederek saha da bire bir görüştüğünü, hiç iş yapmadan tüm mesaisini randevulara ayırsa yılda on bin kişi ile beş yılda 50 bin kişi ile görüşebileceğini, şu anda içeride ve dışarıda eksiksiz 150 bin Beykozlu ile görüştüğünü,

-Sokaklarda ciddi problem yaratan elektrik hatları ile çöp konteynırlarının yer altındaki temizliklerinin daha detaylı yapılması ve hatta bazılarının yerinde gereksinme durumuna göre değiştirme bile yapılabileceğini,

-Beykoz Ses Gazetesi'nden Tayyar As'ın sorduğu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beykoz'a geldiğinde geçmişte futbol oynadığı arkadaşı vasıtasıyla Beykoz Spor'u geçmişteki günlere yakışır şekilde ayağa kaldırın sorusu üzerine toplantıda üst üste soruların sorulması sonrası konuya geri dönülemedi.


Doğuş Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş’in sorduğu;

1-Yapı kayıt belgesi olan binalara Beykoz Belediyesi tamir-tadilat izni vermiyor. Kanunen vermesi gerekmiyor mu, Boğaziçi İmar Müdürlüğü’nün verdiği söyleniyor.

2-Çavuşbaşı bölgesinde Havza yönetmeliği ve mevcut sit derece durumu nedeniyle imar planı yapılamıyor. (Havza kısa mesafede 300-100m arasında kalan alan birinci derece doğal sit alanında kalıyor.)

3-Beykoz’daki binaların çoğu depreme dayanıksız, mühendislik hizmeti görmemiş (statik hesapları yapılmamış) binalar. Bunların dönüşümü ve yenilenmesi için Belediyenin eylem planı var mı?


4-Bazı binaların emlak vergilerine %100 zam yapıldığı söyleniyor. İkinci sınıf olarak yıllardır vergi alınan binalar bu yıl lüks sınıfına sokulmuş. Bunun sebebi nedir?

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş’in Sorduğu sorulara Belediye Başkanı Murat Aydın’ın verdiği cevaplar.

1-Yapı kayıt belgesi alan binalara şu an tamir tadilat ruhsatı ile ilgili yasal düzenleme yapılmadı. Hazırlık aşamasında. İlçe Belediyesi’de Boğaziçi İmar Müdürlüğü’de bu durumda izin veremez.

Ruhsatlı binalar var, imar durumları uygun onların tamir tadilat izinlerinde problem yok. Sadece yapı kayıt belgesi alanlar için yasal düzenleme henüz bitirilmedi.


Doğal sit alanları ile de planlama çalışması zaten yapıyoruz. İmar barışı için İstanbul’un en çok müracaat alan ilçesi 35 bin ile Beykoz oldu.

Kaçak yapılanmanın önüne geçmek için sit derecelendirmesi de dikkate alınarak imar çalışması yapılacak, Çavuşbaşı’nın 5 mahallesinde sit derecelendirmesi tamamlandı imzaya sunuldu. Çalışmalar hakkında İlçe Siyasi Partileri’nin temsilcilerine bilgi verildi ve kendilerinden sürece olan önerileri istendi. Halen de çalışmalar ile ilgili her zaman kendilerine bilgi vermekteyiz.  

Unutulmamalıdır ki doğal sit alanlarında yetki hiç belediyelerde olmadı. Çevre Bakanlığı yetkisini bizim ile birlikte kullanmakta, bu geçmişte de böyleydi bugünde böyle.

2-Çavuşbaşında havza konusunda ki çalışma halen devam etmekte.


3-Doğrudur bu güçlendirme çalışmaları mühendislik hizmeti alınmadan yapılmaz. Bu tamamen Çevre Bakanlığı’nın uhdesinde olan bir çalışma. İlgili kurumlara yetki veya sorumluluk verilir. Yasal çalışma bittikten sonra, Sosyal donatı alanında kalmayan yerlere güçlendirme izni verilebilir. Ve Bir projelendirme ile yapılabilir. Bunu vatandaşlar kendileri yapacaklar. Bizde gerekirse bu konuda yardımcı olmaya çalışacağız. Konu öncelikle vatandaşın takip edeceği bir konu. Tabi ki yasal düzenlemeden sonra.

Eskiden Başbakana, şimdi ise Cumhurbaşkanına bağlı olan kurulların verdiği imar ile ilgili kararların ruhsatını eskiden Boğaziçi İmar Müdürlüğü veriyordu. Şimdi ise bu ruhsatı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mı yoksa Boğaziçi İmar Müdürlüğü mü versin çalışmaları yapılmakta.

4-Emlak vergisi konusunda ise İstanbul’da değeri 5 milyon üzerinde yapı sayısı olan ilçe Beykoz, en az emlak vergisi ödeyen ilçe de Beykoz burada bir çelişki yok mu.


İlçemizde birçok lüks konutun beyanlarında çelişki var. Örneğin 800 metre kare yer, beyanda 500 metrekare. Gideceğiz yasayı önlerine koyup, mevcut durumları hangisine uyuyorsa ona göre işlem yapılacak. Belirttiğiniz gibi ikinci olup da birinci sınıfa alınan yok. Bu konuda ciddi bir tespit yapıp beyanlar ile yasa isteğini karşılaştırıp, yasanın istediğini uygulayacağız. Allah ilçemizdeki zenginlerimizin ve lüks emlak vergisi ödeyenlerin sayısını artırsın. Onlarda alıp belediye envanterimize geçirdiğimiz emlak vergileriyle de yine Beykoz’un geneline hizmet edeceğiz. Bu sebepten yasanın tanıdığı haklarımızı da korumak zorundayız.

Oldukça samimi havada geçen basın toplantısında, Riva Mahallesi ve Elmasburnu Plaj Projesi tanıtılırken, sorulan sorulara da cevaplar alınmasıyla basın toplantısı sona erdi.

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Belediyesi,Murat Aydın,Beykoz Yerel Basını


Fotoğraf Galerisi


15-03-2020 4200 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 573
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1071
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 531
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 442
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 494
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 435
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 633
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 492
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1111
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 974
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 838