Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanı Hakan Ekiz “Beykoz Beykozlularındır ve öyle kalacaktır”

27-04-2020 2723 Yorum yok. Yorum Ekle

Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanı Hakan Ekiz, Çiğdem Mahallesi’nin 1/5000 ölçekli Nazım planları için verilen yürütmeyi durdurma kararının iptal edilmesiyle ilgili süreci basın açıklamasıyla değerlendirdi. Ekiz’in basın açıklamasını orijinal haliyle okuyucularımıza aktarıyoruz.

 

VATAN PARTİSİ BEYKOZ İLÇE BAŞKANLIĞI

 

ÇİĞDEM MAHALLESİ 1/5000 NAZIM PLANLARI KONUSUNDA BASIN AÇIKLAMASI

 

Değerli Beykozlular,

Öncelikle yaşadığımız olağanüstü salgın günlerinde tüm Beykozlulara sağlıklar dilerim. Mili birlik ve beraberlik ruhuyla birbirimize daha sıkı sarılarak atlatmamız gereken bu olumsuz süreci bir fırsata dönüştürüp, siyasi farklılıklarımızı bir kenara bırakarak öncelikle komşu, sonra bir Millet olarak dayanışma içinde olmak artık tarihsel bir zorunluluk olmuştur.

Bu süreçte, Çiğdem Mahallelilerin uzunca bir süredir devam ettirmekte oldukları,  1/5000 ölçekli Nazım Planlarına, itiraz, hak arayışı ve yargı süreçleri sonucunda, kazandıkları yürütmeyi durdurma kararına, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye tarafından yapılan itiraz sonucu yürütmeyi durdurma kararı iptal edilmiştir. Kentsel dönüşümün İstanbul için bir ihtiyaç olduğu tartışılmaz bir gerçektir, ancak kentsel dönüşüm ihtiyacının, halkın  beklenti ve yaşamsal gerçeklerine göre ele alınıp halkın mağdur edilmediği detaylı plan ve uygulamalarla çözülmesi gerekir. Bahse konu planlara halkın itiraz sebebi esas olarak buradaki planlarda, halen oturmakta oldukları konut alanlarına okul, park vb. gibi sosyal alanların planlanmış olması ve kendi yaşam alanlarının belirlenmemiş ve belirtilmemiş olmasıdır. Beykoz Çiğdem Mahallesinde, bu yapılar inşa edilirken,  dönemin yöneticilerinin ihmal ve basiretsizlikleri nedeniyle yapılması gereken planlamaların, şu anda yapılarak, hayata geçirilmek istenmesi birçok mağduriyet, haksızlık ve hukuksuzluğa neden olacağı değerlendirilmektedir. Geçmiş yönetimlerin zaaf ve basiretsizliklerinin sonuçlarının halka fatura edilmesi büyük bir haksızlık olacaktır.

Bu planların yapılması aşamasında halkın katılımı, rızası ve uzlaşması aranmaması nedeniyle mevcut fiili durum ortaya çıkmıştır. Ortaya çıkan bu durum dayatma, oldu bitti ve halkın ihtiyaçlarını yok sayarak çözülemez. Mahalle halkı ile uzlaşmak ve onların talep istek ve kaygılarını dikkate alarak planlamalar yapmak yönetenlerin asli görevidir.


Esas olarak Çiğdem Mahallesinde yaşanmakta olan durum, yakın zamanda kademe kademe bütün Beykoz Mahallelerinde ve bizim tabirimizle köylerinde de yaşanması kuvvetle muhtemel bir sorun olacağı görülmektedir. Beykoz ve tüm İstanbul’un tarımsal gıda ihtiyaçlarını karşılayan köylere mahalle statüsü verilmesi ve Beykoz’da faaliyet gösteren fabrikaların kapatılması, o günden bu yana Boğaz Ön görünümü kapsamında olmasa dahi hiçbir yapıya imar ve tadilat izni dahi verilmemesi, tapu ve kadastro sorunlarının çözülmemesi, Beykoz ile ilgili planların, Beykoz halkının bilgisi dışında ve halkın yararı dikkate alınmadan yapıldığı endişesine neden olmaktadır.

Sonuç olarak “Beykoz Beykozlularındır ve öyle kalacaktır”. Bu konuda bugün Çiğdem yarın başka mahalle ve köylerde benzer uygulama ve girişimler, halk yok sayılarak, halkın destek, bilgi ve rızası dışında yapılmaya çalışıldığında, Vatan Partisi Beykoz İlçe örgütü Beykoz Halkının yanında yer alacaktır.

Tüm halkımıza ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Vatan Partisi,Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı,Hakan Ekiz



27-04-2020 2723 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 467
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 418
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 412
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785