Beykozlu Giresunlular Derneği’nde Hayrullah Usta Dönemi

18-09-2020 2916 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykozlu Giresunlular Derneği Yönetim Kurulu, Dernek Başkanı Ali Bilir’in işlerindeki yoğunluğa bağlı olarak görevini bırakması sonrası Hayrullah Usta’yı yeni Dernek Başkanları olarak seçti.


Pandemi sürecinde alınan kararlara bağlı olarak genel kurula gidemeyen Beykoz Giresunlular Derneği’nde Dernek Başkanı Ali Bilir, işlerindeki yoğunluk nedeniyle görevinden ayrılmak istediğini Yönetim Kuruluna belirterek oy birliği ile genel kurul kararı almışlardı.


Koronavirüse bağlı olarak alınan kararlar doğrultusunda yapılamayan genel kurul nedeniyle Derneğin uzun süredir Yönetim Kurulu Üyeliğini yapan, eski Beykoz Belediye Meclis Üyesi Hayrullah Usta, Yönetim Kurulu arasında yapılan oylama ile derneğin yeni başkanı seçildi.


Pandemi sonrası yapılacak Genel Kurula kadar Dernek Başkanlığını üstlenen Hayrullah Usta ve Yönetim Kurulu Üyeleri Beykoz Belediyesi Karlıtepe Restoran’da sosyal mesafe kuralına uyarak ilçe yerel basını ile bir araya geldi.


Sabah kahvaltısı sonrası işlerinin yoğunluğu nedeniyle kendi isteğiyle görevinden ayrılan Dernek Başkanı Ali Bilir’in konuşması ile toplantı başladı. Bilir, toplantıya katıldıkları için Beykoz yerel basınına teşekkür ederek süreci özetledi. Konuşmasının sonunda yeni Başkan Hayrullah Usta’nın yönetim kurulu üyesi olduğu belirtirken her zaman Hayrullah Usta’nın yanında olduğunun altını çizdi.


Eski Dernek Başkanı Ali Bilir’in ardından Beykozlu Giresunlular Derneği Başkanı Hayrullah Usta’da günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.(konuşma metninin tamamı haberimizin son bölümünde)

Dernek Başkanı Hayrullah Usta’nın ardından toplantıya katılan Yönetim Kurulu Üyelerinden Mavi Karadeniz TV Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Kuş, Beykoz Final Okulları Sahibi Coşkun Türk, Saadet Partisi Beykoz İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kuğu, Beykoz Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Mehmet Akif Kılıç ve Mali Müşavir Şükrü Yavuz’da birer selamlama konuşması yaptı.

Konuşmaların ardından toplantı serbest sohbet şeklinde devam etti.

Beykozlu Giresunlular Derneği Başkanı Hayrullah Usta’nın toplantıdaki konuşması:

Sayın Basın Mensupları ve değerli Yönetim Kurulu üyelerim hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Öncelikle kahvaltımıza ve davetimize göstermiş olduğunuz ilgiden ve katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi geçen günlerde Giresun’umuz başta Dereli, Doğankent, Tirebolu, Yağlıdere ilçelerimiz olmak üzere büyük bir sel felaketi yaşamıştır. Can kayıplarımız ve mal kayıplarımız olmuştur. Başta şehit olan askerlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Yakınlarına baş sağlığı dileriz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Umuyoruz ki devletimiz ve milletimiz bu yaraları tez zamanda sarar. Bir daha bu gibi felaketlerin ülkemizde olmamasını temenni ediyoruz.

 

Bildiğiniz gibi 1987’de kurulan Beykoz’un en eski derneklerinden olan, Beykozlu Giresunlular Derneği olarak uzun yıllardır Beykoz’da faaliyetteyiz. Beykoz’un sıkıntıları ve sorunlarının çözümü noktasında hemşerilerimizle birlikte katkı sunmaya gayret ediyoruz. Nisan ayında yapılacak olan olağan kongremiz pandemi sebebi ile ertelendi. Ali Bilir başkanımız işlerinin yoğunluğundan dolayı kongrede tekrar aday olmayacaktı, ben de Yönetim Kurulu’nun ve hemşerilerimizin uzlaşısı sonucunda kongrede tek aday olarak yer alacaktım. Ancak bu süreç uzadıkça uzadı.

 

Ali başkanımızın da işlerinin yoğunluğundan dolayı görevlerini ve işlerini yeterince yerine getirememesi derneğimiz açısından iyi bir durum olmazdı. Dolayısıyla görevi aksatmamak adına yönetim kurulu toplanarak kendi içerisinde beni başkan seçti. Ben zaten bildiğiniz üzere 2012 yılından beri Hasan Başkan, Fuat Başkan ve Ali Başkan dönemlerinde yönetim kurulu üyeliği yapmaktayım. Elimden gelen bütün gayretleri de sarf etmekteyim. Asla siyasi bir ayrıştırma ya da fark gözetmeksizin tamamen STK ve Beykoz ruhu ile hareket ettim ve bundan sonra da etmeye devam edeceğim. Bundan sonra yapılacak olan ilk kongrede aday olacağımı belirtirim.

 Bu süre içerisinde hepiniz ile birlikte çalışacağız. Beykoz’un en eski derneklerinden olan ve önüne ilk defa Beykoz ifadesini koyan dernek bizim derneğimiz olmuştur. Geçmişte yaptıkları ortadadır, birçok noktada Beykoz’a ciddi katkı sağlamıştır ve çözüm sunmuştur. Ve aynı şekilde yine STK hayatı içerisinde ve sosyal hayat içerisinde yine en yüksek şekilde var olmaya devam edeceğiz.

 

Amacımız mikro milliyetçilik yapmak değil Beykoz’a katma değer üretecek olan ve fayda sağlayacak olan her oluşum içerisinde olmak, buraya fikir sunmak, çözüm sunmak, proje sunmaktır. Asla kimse ile kavga etmek gibi, yarışmak gibi bir niyetimiz yoktur. Bunun böyle bilinmesini arzu ederiz. Şimdiye kadar başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yapmış olan ve ahirete göçmüş dernek başkanlarımıza ve yöneticilerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Yaşayanlara da sağlık selamet diliyorum. Hepsine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte Beykoz’da yine hemşerimizle birlikte ciddi projeler üretmeye ve etkinlikler yapmaya aynı şekilde devam edeceğiz. Heyecanımız var ve bu heyecanımızı sonuna kadar kullanacağız.

Biz Beykozlu Giresunlular derneği olarak ilçe, köy, mahalle derneklerimiz ve mahalle muhtarlarımız ile birlikte, siyasi partilerde görev yapan hemşerilerimiz ile ve Beykoz’un çeşitli kademelerinde ve meslekler gruplarında görev yapan hemşerimiz ile birlikte, seçilmiş meclis üyesi, belediye başkanları ve milletvekilleri ile birlikte nerede hangi hemşerimiz var ise onların hayatlarını kolaylaştırmak, sıkıntılı ve mutlu günlerinde yanlarında olmak ve geleneklerimiz ve göreneklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak için yapılacak olan tüm kültürel faaliyetlerimiz dahil olmak üzere hep birlikte el ele, kol kola Beykoz’da dernekçiliğimizi yapacağız.

Biraz da yapacağımız işlerden bahsedelim. Bilindiği üzere geleneksel olarak Beykoz’da çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Başta 31.ncisini düzenleyeceğimiz Beykoz Kaymak Donduran Yayla Şenlikleri’ni yapıyoruz ve 18.incisini düzenleyeceğimiz Beykoz’da İftar Çadırını kuruyoruz. Her yıl dernek kurulduğundan beri Türkiye’de tek olan Afyon Karahisar İşcehisar’daki il şehitliğimize hemşerimizle birlikte ziyaret programları düzenliyoruz. Bunlar sürekli olarak yaptığımız etkinliklerimiz.

Şimdi bunların yanında geleneksel hale getireceğimiz, Giresun fındığını tanıtma amacıyla Ekim aylarında Beykoz’da fındık festivali yapacağız. Kirazın anavatanı Giresundur, derneğimizde her yıl Haziran ayında geleneksel olarak kiraz festivali düzenleyeceğiz. Beykoz’da yaşayan ve Giresun’a gitmeyen veya gidemeyen gençleri her yıl Giresun’a götürüp tarihi ve kültürel yerlerini gezdireceğiz. Derneğimizde pandemi sürecini atlattık sonra periyodik olarak çeşitli paneller ve etkinlikler düzenleyeceğiz. Derneğimizin adı altında Beykozlu Giresunlular Danışma Meclisi kurarak Beykoz’umuza ve derneğimize projeler ürettireceğiz.

Bu duygularla yola çıkıyoruz. Katıldığınız için dernek adına saygılarımızı sunuyoruz. Sağlıklı günler dilerim. 



Fotoğraf Galerisi


18-09-2020 2916 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 584
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1076
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 541
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 444
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 503
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 441
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 648
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 498
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1119
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 979
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 846