Beykoz’da Koronavirüsle Mücadele Hız Kesmeden Sürüyor

04-11-2020 4519 Yorum yok. Yorum Ekle

Koronavirüs vakalarının İstanbul ile birlikte artışa geçtiği Beykoz’da virüsle mücadele çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Maske, mesafe ve hijyen kurallarının kilit rol oynadığı salgınla mücadelede, dezenfeksiyon, genel temizlik ve sosyal hizmetler ilçe genelinde yürütülen çalışmaların merkezinde yer alıyor.


Kamu Alanları Dezenfekte Ediliyor

Koronavirüs vakaları ülkemizde henüz görülmeden ilçede etkin bilgilendirme hemen ardın da dezenfeksiyon çalışmalarına başlayan Beykoz Belediyesi, özellikle virüs bulaşma riskinin yüksek olduğu halka açık alanlarda yoğun bir program yürütüyor.   


Beykoz Belediyesi ekipleri virüsün ortak kullanılan alanlar yoluyla yayılmaması için hastaneler ve aile sağlığı merkezlerini hafta içi her gün, belediye ana hizmet binası, kaymakamlık, ilçe emniyet müdürlüğü ve karakollar ile diğer kamu kurumlarını periyodik olarak özel solüsyonlarla dezenfekte ediyor.


İlçe sakinlerinin hizmet almak için sıklıkla gittiği muhtarlıklar, eczaneler, dernekler, kahvehaneler,  Kur’an kursları, lokaller, fırınlar, berberler, kuaförler ve güzellik merkezleri de başvuru doğrultusunda dezenfekte ediliyor.


Vatandaşların sosyal ihtiyaçları için buluştuğu parklar da ihmal edilmiyor.


Bilgilendirme Afişleri Asılıyor  

Koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında 45 mahalle muhtarlığını dezenfekte eden ekipler muhtarlık binalarına maske, mesafe ve temizlik kurallarının önemini vurgulayan bilgilendirme afişleri de astı.  


İlçe genelindeki otobüs durakları da dezenfekte edilerek koronavirüsten korunma yollarına dikkat çeken broşürler yerleştirildi.


Araç Dezenfekte İstasyonu 7 Gün Açık

Beykoz Belediyesi Araç Dezenfekte İstasyonu haftanın 7 günü, 9:00-16:00 saatleri arasında ambulans taksi, minibüs, emniyet ve kamu kurumu araçlarına hizmet veriyor.


İlçedeki koronavirüs mücadele çalışmaları kapsamında pozitif vaka bulunan binaların ortak kullanım alanları da vatandaşların talebiyle ilaçlanıyor.


Okular Dezenfekte Ediliyor, Tuvaletleri Temizleniyor      

Beykoz Belediyesi yüz yüze eğitimden önce okullarda başlattığı dezenfeksiyon çalışmalarını ilk ve anaokulları başta olmak üzere talep eden tüm okullarda devam ediyor.  


Ayrıca okullarda eğitim-öğretimin güvenle sürdürülebilmesi için 77 okulun tuvaletleri de mobil ekipler tarafından periyodik olarak temizleniyor.


Hijyen kurallarına uymanın kritik önem taşıdığı süreçte öğrencilere sağlıklı bir ortam sağlanırken sabundan havlu kağıda gerekli tüm temizlik malzemeleri de monte ediliyor.

Camilerde Koronavirüs Mesaisi  

Beykozluların sağlıklı ve huzurla ibadet edebilmesi salgın öncesinde 137 camiye yönelik temizlik hizmeti başlatan Beykoz Belediyesi ilçe sakinlerinin ibadet için buluştuğu camilerin dezenfeksiyon ve temizliğini de düzenli olarak yapıyor.

Ayrıca merkezi 47 caminin tuvaletinde sürekli sabit temizlik personeli görev yaparken, geri kalan 90 camide haftalık iç mekân ve tuvalet temizliği yapılıyor.

Evlere Sıcak Yemek Hizmeti

Beykoz’da ayrıca, 14 gün boyunca evde karantinada kalması gereken koronavirüs hastalarına ücretsiz evde sıcak yemek hizmeti de sağlanıyor.

Beykoz Belediyesi’nin mutfağında pişen 3 çeşit yemek her gün hijyen koşullarına uygun olarak paketlenip evlere servis ediliyor.

Evde sıcak yemek ile gıda-hijyen kolisi hizmetinden ihtiyaç sahibi olsun olmasın talepte bulunan tüm ilçe sakinleri yararlanabiliyor.

Sıcak yemek istemeyen ilçe sakinlerine ise karantina boyunca yetecek gıda ve hijyen paketleri ulaştırılıyor.

Haber Kaynağı: Beykoz Belediyesi İletişim Koordinatörlüğü




04-11-2020 4519 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 467
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 421
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 412
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785