Cumhuriyet Kadınları’ndan Göllü’de “Zübeyde Hanım Hatıra Ormanı”

08-12-2020 4780 Yorum yok. Yorum Ekle

Cumhuriyet Kadınları Derneği Beykoz Şubesi öncülüğünde İstanbul’da ki 11 Cumhuriyet Kadınları Derneği Şubesi, Göllü Köyü’nde 2000 ağaç fidesi dikerek Zübeyde Hanım Hatıra Ormanı’nı oluşturdu.



Cumhuriyet Kadınları Derneği Beykoz Şube Başkanı Esra Ispalarlı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen ağaç dikim etkinliğine Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanı Hakan Ekiz, Göztepe Mahallesi Muhtarı Arzu Kuşdili,  Cumhuriyet Kadınları Derneği Ataşehir Şube Başkanı Sevgi Güğümcüoğlu, Avcılar Şube Başkanı Vildan Kanbur, Bakırköy Şube Başkanı Hümay Ürek, Beşiktaş Şube Başkanı Sevinç Dalyan, Fatih Şube Başkanı Ender Yerge Zeyrek, Kadıköy Şube Başkanı Sevgi Öztürk, Kartal Şube Başkanı Şükran Öncü, Maltepe Şube Başkanı Sibel Karaoğlu, Şişli Şube Başkanı Müge Köksalan veTuzla Şube Başkanı Cevher Kılıç,  Göllü Köyü’nde Kanlıca Orman İşletmesi Görevlilerinin yardımıyla dikilen 2000 ağaç fidesi ile Zübeyde Hanım Hatıra Ormanı oluşturuldu.


Beykoz ilçe yerel basınından sadece Doğuş Haber’in takip ettiği etkinlikte Basın Açıklamasında bulunan Cumhuriyet Kadınları Beykoz Şube Başkanı Esra Ispalarlı’nın konuşmasını orijinal haliyle haberimizde ve video bölümünde okuyucularımıza aktarıyoruz.   


CKD İSTANBUL ŞUBELERİ BASIN AÇIKLAMASI

Değerli halkımız ve değerli basın mensuplarımız

Cumhuriyet Kadınları Derneği 'nin İstanbul' daki 11 şubesi biraraya gelerek milli günlerimizde ve bayramlarımızın kutlamasında olduğu gibi, ulusal çıkarlarımızın gözetilmesinde, Atatürk ilke devrimlerinin işleyişini, vatanımızın birlik ve bütünlüğünü, bölünmezliğini ilgilendiren her gelişme ve uygulama karşısında toplum adına talepkar, eleştirel, özetle yapıcı uyarılarda bulunmayı ilke edinerek ortak eylem ve etkinliklerini başarı ile sürdüregelmiştir.


Bugün de, ulusça yaşadığımız salgın hastalığın sürgününde ve bu gündeme eşlik eden tehlikeli bölgesel gelişmelerin güncesinde aldığımız nefesin değerini bir kez daha anlıyoruz.

Ordumuz, güvenlik güçlerimiz yıllardır PKK terör örgütü ile mücadele ederek siper olurken, bulunduğumuz coğrafyada buna yeni cepheler de eklenmiştir. Terör örgütünün namlusu askerimize, polisimize, öğretmenlerimize, yurttaşlarımıza yönelirken, kanlı eylemlerine ağaçlarımızı ormanlarımızı yakmayı da eklemişlerdir.


ONLAR YAKMASINI BİLİR. BİZLER YAPARIZ!

Yitirdiğimiz şehitlerimizin, salgın nedeni ile kaybettiğimiz yurttaşlarımızın, dostlarımızın acısını içimizde duyarak 11 CKD şubemiz ve dostlarımızla birlikte nefes almak ve aldırmak için toplanmış bulunuyoruz. Başvurumuzla Beykoz'un cennet köylerinden biri olan Göllü'de 2000 ağacı kapsayacak  bu alanın "ZÜBEYDE HANIM HATIRA ORMANI" olarak tescillenmesini sağladık.

Ağaçlandırma, orman yakan teröristlere mesaj olacağı gibi, rant için yakanlara, ormanlık alanlara kaçak inşaat yapıcılara da bir ders olmalıdır. Özellikle İstanbul gibi, yapılaşmanın ormanlarımızı tehdit eden gitgide kırsal alanlara ilerlediği  bir metropolde orman, kent insanının aldığı nefes, belde halkının turizm kalkınmasına kaynak oluşturan doğal zenginlik, bitki çeşitliliğine ve hayvan yaşamına ev sahipliği, köylünün, arıcının, geçim kaynağı, geleneği, kültürü, yaşam biçimi kısaca yuvası.


Türk tarihinde hayatla özdeşleşen bir kudrete sahip olan ağaç, ölümsüzlük ve aileyi simgeler. Kurak bozkırın ortasında bir orman yaratan, "son arzum ve vasiyetim yeşillik ve ağaçtır" diyerek yaptıklarıyla her fırsatta ağacı korumayı öğütleyen Atamızı ve onun gibi bir çınarı yetiştiren Zübeyde Hanım'ı saygı ve sevgiyle anıyoruz.

Hatıra Ormanı talebimizde bize yardımcı olan İstanbul Maslak Orman Bölge Müdürlüğü'ne ve Kanlıca Orman İşletme Şefliği'ne teşekkürlerimizi sunarız.

CKD İSTANBUL ŞUBELERİ adına

Beykoz Şube Başkanı

Esra İspalarlı

Ataşehir Şube Başkanı Sevgi Güğümcüoğlu

Avcılar Şube Başkanı Vildan Kanbur

Bakırköy Şube Başkanı Hümay Ürek

Beşiktaş Şube Başkanı Sevinç Dalyan

Beykoz Şube Başkanı Esra Ispalarlı

Fatih Şube Başkanı Ender Yerge Zeyrek

Kadıköy Şube Başkanı Sevgi Öztürk

Kartal Şube Başkanı Şükran Öncü

Maltepe Şube Başkanı Sibel Karaoğlu

Şişli Şube Başkanı Müge Köksalan

Tuzla Şube Başkanı Cevher Kılıç 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


08-12-2020 4780 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 467
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 418
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 412
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785