CHP BEYKOZ İLÇESİ KAYRUM’U KEMAL SENİN’DEN ANLAMLI İFTAR

04-10-2007 6851 Yorum yok. Yorum Ekle

İl Başkanlığı tarafından Beykoz İlçesi Kaylum’u olarak atanan Kemal Senin, birlik ve bütünlük adına tam bir Kaymu’a yakışır şekilde organize ettiği iftar davetinde perde arkasındaki kalan bilinmeyenlerde su yüzüne çıktı.

CHP Beykoz İlçe Teşkilatında her biri geçmiş yıllarda yaptıkları görevleri sayesinde, üyelerden birer adım öne çıkarak teşkilatın yöneticisi olmuş saygın insanların Kooz Restaurant’ta katıldıkları iftar sonrası aynı masada, İlçe Başkanlığına atama ve Kayyum konusu tartışma konusu oldu. İftar davetine, CHP Belediye Meclis Üyelerinden sadece Necdet Durmuş’un gelmesi oldukça dikkat çekti.

Gecenin ev sahibi CHP Beykoz İlçesi Kayyumu, konuklarına yaptığı açıklamada Kayyumluk görevi için İl Yönetiminin kendisini görevlendirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, amacının bu süreci en üst düzeyde toparlayıcı ve birleştirici bir misyonla tamamlamak olduğunu, bu iftar davetini de bu amaç doğrultusunda düzenlediğini, maalesef davet ettiğim kişilerden gelmeyenlerin olmasına üzüldüğüm kadar, davet etmediğim halde gelenlerin gelmesine de o kadar sevindiğini belirten Kemal Senin, açıklamasına devam etti.
Bana İl Başkanlığımız tarafından atama ile ilgili, bu günün tarihi 3 Eylül 2007 saat 20:00 itibarıyla hiçbir tebligat gelmediği için, anlatmaya çalıştığım amaç uğruna bu iftar düzenlenmiş ve rezervasyon yapılmıştır. Bizim sözümüz önemlidir, ilçedeki atama söylentileri bizim bu sözümüzden dönmemizi gerektirmezdi, bu sebepten programımıza devam ettik. Zira bana resmi tebligat yapılmamış olmasına karşın İlçe Başkanlığına atandığını duyum olarak öğrendiğimiz Mahmut Yavuz’da aramızdadır dedi. Son olarak Kemal Senin, Kayyumluk görevinin daha uzun olmasını ve ilçeyi genel kurula götürmesinin daha doğru bir davranış olabileceğini, fakat il yönetiminin kararına saygı duyduğunu belirtti.

Katılımcıların ve basının gecenin ev sahibine sorduğu tek soru vardı, size bildirilmeyen İlçe Başkanlığı ataması, nasıl ilçede bu kadar dillendirildi. Bu davranış biçimi CHP misyonuna yakışıyor mu.
Net olarak ortak bir dil gibi yansıyan soruyu, ısrarla söz isteyen yeni İlçe Başkanı olduğunu söyleyen Mahmut Yavuz cevapladı. Yavuz İl Başkanının kendisini telefonla aradığını ve İlçe Başkanlığı için görevlendirdiklerini söyledi, Yavuz kendi anlayışı doğrultusunda Kayyum’un görevini açıklayarak, Kayyum görevini yapmıştır ve Kayyumluk görevini İl Başkanlığına geri iade etmiştir açıklamasıyla, ortam iyice gerildi. Bu açıklamaya gecenin ev sahibi Kemal Senin cevap vererek, asla böyle bir şey yoktur, şu an bile benim Kayyumluk görevim devam etmektedir. Ve ben İl Başkanlığına Kayyumluk görevimi iade etmiş değilim açıklamasında bulundu.
CHP İl Yöneticisi Nafiz Ünlü söz alarak Mahmut Yavuz’un İlçe Başkanlığına atandığı doğrudur, Kayyuma’da tebligat yapılacaktır açıklaması gülüşmelere neden oldu.

İftar davetinde, ilçeyi iki defa seçime götürmüş, yaşanan ve yaşatılan sıkıntılar neticesinde istifa noktasına getirilmiş eski ilçe Başkanı Metin Çanak’a hiç kimsenin hesap sormaması Çanak’ın görev süresini başarıyla tamamladığı algılanmasına sebep oldu. Söz alan Çanak’ta Kayrum uygulamasında hukuksal eksikliklerin bulunduğunu, konunun yargı boyutunun olduğunu belirtmesine karşın, bunu hiçbir CHP’nin yapmayacağını, bu saatten sonra birlik olup yol alınması gerektiğini belirtmesi siyasi olgunluk olarak tanımlandı.

Tartışmaların uzaması üzerine söz alan, Ferit İnal Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Ziya Sökmez, biz buraya iftara geldik, bize bu güzel ortamı sunan Kemal Senin beye teşekkür ediyorum. Partimizin sorunlarının tartışma yeri burası olmamalı bu tartışmaları ilçe merkezimizde yapmamız gerekli açıklamasıyla iftar daveti son buldu.





04-10-2007 6851 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 484
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 464
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 394
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 409
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 381
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 403
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785