Vatan Partisi Üretim Devrimi Kurultayı’nı Cumhuriyetköy’de Düzenledi

08-11-2021 1343 Yorum yok. Yorum Ekle

Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı, Genel Başkan Doğu Perinçek’in katılımıyla Üretim Devrimi Kurultayı’nı Beykoz’da gerçekleştirdi.


Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanı Hakan Ekiz ve İlçe Yönetimi’nin ev sahipliğinde Cumhuriyetköy’de bulunan Beykoz Köy Pazarı’nda gerçekleşen Üretim Devrimi Kurultayı’na Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Vatan Partisi MYK Üyesi Şule Perinçek, Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam ve vatandaşlar katılım gösterdi. 8 Kasım gününün Azerbaycan’ın Zafer Günü olması sebebiyle Beykoz Köy Pazarı’nın tamamı Türk ve Azerbaycan Bayrakları ile donatıldı.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan kurultayın açılış konuşmasını Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanı Hakan Ekiz yaptı. Ekiz, Genel Başkan Doğu Perinçek ve katılımcılarını selamlayarak, sözlerine başladı.


İlçe Başkanı Hakan Ekiz “1980’lerden başlayan 24 Ocak kararları, serbest piyasa ekonomisi, liberal ekonomiler, döviz kurlarının serbest bırakılması, Avrupa Birliği uyum yasaları, ABD dayatmaları sonucunda Türkiye üretimden koparıldı.  Artık bu kötü gidişata, bu yanlış gidişata bir dur demenin ve Türkiye’nin tekrardan kuruluş ilkeleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün kuruluş devrim ilkelerinin zamanına geri döndürme ihtiyacı fazlaca hissediliyor.  Bunu biz İstanbul’un bir köyü olmasına rağmen Beykoz’da yakıcı bir şekilde hissediyoruz.  Bütün Türkiye’de köylüler üretimden kopartılıp, büyükşehirlere gelmek zorunda bırakıldı. Bunun sonucunda da köylerden gelen insanlarda büyükşehirde onların gelişiyle artan kalabalıktan rahatsızlık duyan insanlarda mutsuz oldu.” şeklinde konuşmasına devam etti.


Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanı Hakan Ekiz’in konuşmasının ardından Cumhuriyetköy Muhtarı Ali Durmuş “Ülkenin ve dünyanın sıkıntılı olduğu şu günlerde sıkıntının nedeni üretimin noksanlığı ve yokluğu. Dolayısıyla üretim felsefesinden yola çıkarak kurultayımızı burada yapma kararı veren sayın Genel Başkanıma huzurunuzda tekrar teşekkür ediyorum. Kısaca şunları söylemek istiyorum, ismi güzel Cumhuriyetköy, Atatürk’ün isim babalığı yaptığı Cumhuriyetköy’de böyle bir son bahar günü toplandık üretimi konuşacağız, olmazsa olmaz olan üretim. Üretim yapmayan toplumlar ne olur, borç alır, borç alınca ne olur, emir alır, emir alınca kültürü benliği sahada devleti gider varlığı yok olur. Tamamen egemen güçlerin hegemonyasına girer.” diyerek Beykoz Cumhuriyet Kadın Çiftçileri Kalkındırma Kooperatifi’nin kuruluşu hakkında bilgi verdi.


Cumhuriyetköy Muhtarı Ali Durmuş’un ardından, Riva Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Beykoz Şube Başkanı Esra İspalarlı “Çocukluğumu hatırladığımda, Eskişehir’de doğup büyüdüm, annelerimiz ve komşularımız toprak mahsulleri ofisinden unları, pirinçleri, bakliyatı çuvallarla alıp, komşularının arasında paylaşımla bunu tüketirlerdi. Madde bağımlılığı konusunda bir anneler hareketine başladık. Neler yapılabilir, okulların durumu nedir, gençlerimizi bu facia beladan kurtarmak için neler yapabiliriz diye düşünürken, okul günlerimizde ki kantinleri hatırladık. Okul kantinleri de annelerin kooperatiflerinin denetimi işletmesi altında olduğunu hatırladık. Bütün bunları unuttuk. Ortak üretmeyi unuttuk. Bir ev de genç kız, delikanlı evleneceği zaman bütün komşular bir araya gelip çeyizleri evde dikerler, hazırlık yaparlardı büyük bir heyecanla. Bu durum şunu gösteriyor, bütün dünyada ve Türkiye’de ülkeleri saran endüstriyel ürünler ve endüstriyel tüketime gidiş, bu üretimi geriletti.” şeklinde konuşmasını sürdürdü.  


Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanı Hakan Ekiz, Cumhuriyetköy Muhtarı Ali Durmuş, Riva Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Beykoz Şube Başkanı Esra İspalarlı’nın ardından Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek konuşmalarını gerçekleştirdi.


Perinçek “Bugün Türkiye’mizin önüne baktığımız zaman ve yaşadığımız sürece baktığımız zaman, önce şunu saptamak durumundayız. Türkiye aynı 1914’ten başlayan hatta 1910’lardan başlayan süreçte olduğu gibi büyük zorluklarla karşı karşıya. Hem dış tehditler güvenlikte karşılaştığımız, vatanımızın bağımsızlığı, bütünlüğü ile ilgili karşılaştığımız zorluklar, hem de geçimimizi sağlamada ekmeğimizi evimize getirmede çocuğumuzun eğitimini sağlığını ailemizin yerine getirmede karşılaştığı zorluklar hepimiz bu hayatın içerisindeyiz.” şeklinde konuşmasına devam etti.


Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in konuşmasının ardından soru cevap bölümüne geçildi. Vatandaşlar, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e sorularını yöneltti.


Soru cevap bölümünün ardından bir başka etkinlikten gelen Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam’da bir selamlama konuşması yaptı. Sağlam “Biz her zaman Beykoz Belediyesi olarak tarım ile ilgili yapılan çalışmalara destek verdiğimizi her ortamda ifade ediyoruz. 2019 seçimlerinde Belediye Başkanımızın vaatleri arasında olan, tarım ile ilgili, kent tarımını ortaya koymakla ilgili bir çalışma düzenlemiştik. Ve seçimlerden sonra da Belediye olarak Tarım Müdürlüğü’nü kurduk. Beykoz Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nü kurduk. İstanbul’un en büyük beşinci ilçesi. 313 kilometrekare bir ilçe, toplam 45 mahallesi var, bunun 25’in de tarım yapılan bir doğaya sahip. Bizde ilk işlerimizden bir tanesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nü kurduk ve üzerinde de ilk olarak tarım çalıştayı yaptık. 2020 Ocak ayında tarım çalıştayı ile beraber, tarım ile ilgili çalışmalarımızı başlatmış olduk. Bölge İstanbul’un en zor bölgelerinden bir tanesi. Bildiğiniz üzere SİT alanının olduğu bir ilçe. Tamamı SİT alanı olan bir ilçe. Normal şartlarda sera yapılmasının bile yasak olduğu bir ilçe aslında. Tabi biz Tarım Müdürlüğünü kurmakla beraber, neleri yapabilirizi tarım çalıştayında ortaya koyduğumuz konuları derledik ve topladık, ortaya çıkan sonuçlarla beraber, bu Köy Pazarı’da oranın bir ürünüdür aslında. Köylülerimizin ürettikleri ürünleri, hiç para almadan tezgahları onlara, başvuru yaptıkları takdirde teslim ediyoruz, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nde ki arkadaşlarımız öncesinde çiftçilerimizin tarım yaptıkları yerleri ziyaret ederek, tüm ürünleri kontrolden geçiriyorlar ve daha sonra burada da bir kontrol süreci ile tezgahlarımız açılıyor.” dedi.

 

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam’ın konuşmasının ardından Vatan Partisi’ne katılan yeni üyelere rozet takma töreni sonrası ilçe yerel basınından sadece Doğuş Haber’in katıldığı etkinlik son buldu.

  


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


08-11-2021 1343 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 499
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 473
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 476
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 403
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 430
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 391
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 477
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 456
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1070
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 925
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 786