ORDU BASINI BAŞKANLIĞA YENİDEN SEFAİ UZUNYURT’U SEÇTİ

17-01-2022 1365 Yorum yok. Yorum Ekle

Türkiye’deki en etkili basın örgütleri arasında yer alan Ordu Basın Kuruluşları Derneği 7.Olağan Kongresi, İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hamarat, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancığlu’nun da aralarında bulunduğu yaklaşık 400 kişinin katılımıyla İstanbul’a gerçekleşti. Tek liste ile gidilen seçimlerde Sefai Uzunyurt yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

 

Kısa adı OBKD olan Ordu Basın Kuruluşları Derneği’nin İstanbul Sarıyer Karadeniz Vakfı tesislerinde yapılan 7.Olağan Kongresi’nde Sefai Uzunyurt güven tazeleyip, yeniden başkan seçildi. İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hamarat, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancığlu, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, DSP İstanbul İl Başkanı Çiğdem Mercan, Şahlanış Partisi Genel Başkanı Mehmet Yıldız, Ordu Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanı Cihat Albayrak’ın da aralarında bulunduğu, çok sayıda siyasi parti il ve ilçe yöneticisi, basın temsilcileri, sanatçı, akademisyen, iş insanı, muhtar, belediye meclis üyesi STK başkanları ve farklı meslek mensuplarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 400 kişinin katılımıyla İstanbul’a gerçekleşti.

 

Ordu’dan kongreye katılmak için Ordu Giresun Havaalanı’na gelen belediye başkanları ve basın mensupları, olumsuz hava koşulları nedeniyle uçak seferleri iptal edilince, çaresiz kalıp üzüntülerini iletmek zorunda kaldılar.  İstanbul’dan Ordu Yöresi Çatı STK kurumları ORDEF Başkanı Sabri Çelebi, Ordu Vakfı Başkanı Zekeriya Erdim, Ordu Platformu Başkanı Hilmi Karayiğit, 19 ilçenin federasyon, dernek ve vakıf başkanları, Ordu adıyla İstanbul’un 39 ilçesinde kurulan Ordu dernekleri, köy derneklerinin başkanları kongreye yoğun katılım göstererek, yerel basına verdikleri desteği bir kez daha gösterdiler.

 

Divan başkanlığını Ordu Mesudiye Gazetesi Köşe Yazarı Av. Ali Çelik, divan üyeliklerini Altaş TV İstanbul Temsilcisi Murat Doğan, Kanal34 TV Genel Yayın Yönetmeni Ada Güleryüz’ün yaptığı kongrede söz alan konuşmacılar, Yerel basının önemine değinerek, yerel basının halkın gerçekçi, en can alıcı sorunlarını dile getirdiğini belirterek, destek vereceklerini ifade ettiler.

 

OBKD Başkanı Sefai Uzunyurt, yaptığı konuşmada yerel basının sorunlarına değinerek, “Yazılı basın, yani gazeteler devri bitti, artık sosyal medya devri başladı, gazete çıkarmaya gerek yok” diye Türk halkını gazetelerden uzaklaştırmaya ve gazete okunmaması algısını oluşturmaya çalışıyorlar. Oysa her yıl dünyada gazete tirajları yüzde 4 artıyor.  Gelişmiş ülkelerden Japonya da günde 81 milyon gazete satılıyor. Türkiye’de ise bir günde satılabilen gazete miktarı ortalama 2 milyon. “Gazeteye gerek yok” denmesinin sonucu olarak, 50 yaşın üzerindeki her 100 kişiden 75’imiz sosyal medya kullanıyor, ama evine bir gazete bile almıyor.

 

Yerel televizyonların sorunlarına da değinen Uzunyurt, “ATV, Fox, Star, Kanal D gibi reklam pastasının neredeyse yüzde 90’ını ellerinde bulunduran Holding televizyonları da; Bizim TV52, Altaş TV, Kanal34 TV televizyonlarımız ve Türkiye’nin farklı illerinde yayın yapan yerel televizyonlar, Ulusal Kanal, Halk TV, Kanal 5, TV100 gibi  çok başarılı yayın yapan ama reklam alamayan ulusal televizyonlar da  Türksat’a ayni parayı ödüyor” diyerek, bu haksızlığa son verilmesini isteyerek, kongreye katılan dernek üyeleri ve konuklara teşekkür etti.

 

Başkan Uzunyurt'un daveti üzerine sahneye gelen yönetim kurulu üyesi basın mensupları, tek tek kendilerini tanıtarak, açıklamalarda bulundular. 

 

OBKD bünyesinde; Marka 52 gazetesi, Türkiye Manşet gazetesi, Kanal34 televizyonu, Ordu Mesudiye Gazetesi, Doğuş Haber Gazetesi, İstanbul  Ünye Haber Gazetesi, TV52 televizyonu, 52 Basın Yayın Dergisi, Altaş TV, Son Haber Gazetesi, TV Mor, Kanal34 Radyo, Ordu Basın Gazetesi, Tividya Televizyonu, İlke Televizyonu, Yörem52 Dergisi, Alp Medya, Haber Ünye Gazetesi, Memleketim Tokat Gazetesi, Ordu Havadis Gazetesi, Radyo Star, Brüksel TV, ORMES TV yer alarak, Ordu ve Türkiye basın tarihine katkı sunmaya devam ediyorlar.

 

Tek listeyle yapılan seçim sonucu yeniden başkan seçilen Sefai Uzunyurt yaptığı konuşmada, Ordu basınının güçlenmesi için çaba sarfedeceklerini, Ordu, Karadeniz ve Türkiye yerel basınıyla dayanışma içinde olacaklarını belirterek, “Yeni yönetim olarak bizlere güven duyan üyelerimize, katılan konuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Kongre toplu fotoğraf çekimi ve yemek yenilerek son buldu.

  

Yönetim kurulu:

Sefai Uzunyurt -Başkan

Hüseyin Güler- Son Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi

Adil Koçalan- Kanal34 TV Yönetim Kurulu Başkanı,

Fatih Özdemir- TV52 Genel Müdürü

Raif Çevirme- Türkiye Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi

Hüseyin Keskin – İstanbul Ünye Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi,

Muhammet Küçüköksüz - Marka52 Gazetesi İmtiyaz Sahibi,

Murat Doğan- Altaş TV İstanbul Temsilcisi

Ozan Derviş- Beykoz Doğuş Gazetesi İmtiyaz Sahibi

Sezer Turan- 52 Basın Yayın Yönetim Kurulu Başkanı

Namık Kemal Tuncer – Ordu Mesudiye Gazetesi

Bayram Sekendiz – Ordu Basın Gazetesi İmtiyaz Sahibi

Yunus Aybakan – İlke TV Yönetim Kurulu Başkanı

Hamza Alp – Ünye Çınar Gazetesi İmtiyaz Sahibi


Denetim kurulu:

Ali Çelik- Başkan

Salih Türk

Ahmet Özdamar

Ercan Gevrek

Salih İşçi

Cihan Güney

 

Danışma Kurulu:

Oktay Ekşi- Basın Konseyi kurucu Başkanı

Adem Gürses- Turkuaz Medya İcra Kurulu Üyesi

Ekrem Kızıl- Takvim Gazetesi Yazarı

Şaban Arslan- Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü

İsa Akçay- TV52 İmtiyaz Sahibi

Doğan Deniz – Altaş TV Genel Müdürü

Cihat Albayrak – OBB Basın Daire Başkanı

Şule Perinçek- Ulusal Kanal Programcısı

Erdoğan Erişen- 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı


Haber Kaynağı: OBKD Başkanı Sefai Uzunyurt





17-01-2022 1365 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 484
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 459
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 464
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 393
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 409
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 381
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 403
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1068
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 923
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785