BİR BİLENE SORDUK

29-11-2007 8167 5 yorum. Yorum Ekle

CHP Beykoz İlçe Başkanlığının önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği delege seçimiyle ilgili, delegasyonun ilçe yönetimi tarafından yapılacağı duyumlarımız üzerine, siyasal, sosyal ve sendikal kimliği ile Beykoz’u iyi bildiğine inandığımız Beykoz Vakfı Başkanı Şaban TÖREN’e konu üzerine birkaç sorumuz oldu.

Doğuş Haber:
Şaban Bey, söyleşimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bize CHP’nin
Beykoz’daki durumunu kısa öz ve anlaşılır cümlelerle açarmısınız.

Şaban Tören:
Partimizin Beykoz’daki durumunu üye yapısından yola çıkarak şöyle değerlendirebiliriz. CHP Beykoz’dan 25 bin oy almıştır. Sandıklarda görevli sıkıntısı yaşamıştır. Bunu geçmişteki İlçe Başkanına bağlamak doğru değildir. Beykoz ilçe örgütünde sıkıştırılmış veya daraltılmış bir üye yapısıyla Beykoz siyasetinde etkin olmaya kalkarsanız, bunda başarı bekleyemezsiniz. Partimizin 1500’e yakın üyesi var, yarıya yakını akraba veya hemşeri üyeliği, böyle üye oluşumuyla Beykoz’da oyların artması mümkün değildir.
Beykoz’da yeniden bir ilçe ve üye yapılanması gerekmektedir. Bu günkü yönetimin Partinin Beykoz’da kitleselleşmesini sağlayacağına inanmıyorum. Bu günkü kadrolar elinden geleni yapmıştır, fakat başarıları bu kadardır ve yeterli olmamıştır. Önemli olan aktif sosyal demokratları hareketli tutmaktır. Beykoz işçi ağırlıklı bir bölgedir ve emekçilerden uzaklaşılmamalıdır, uzaklaştığınızda oyların düşmesi kaçınılmazdır.
Bunu örneklersem, 1989 seçimlerinde 40 bin seçmenin 19 bin oyunu alacaksın, son seçimde 160 bin seçmenin 25 bin oyunu alacaksın, bu şekildeki değerlendirmeye baktığımızda da ilçe örgütünün, ne kadar heyecansız ve örgütsüz olduğu görülmektedir.
Fakat günahı ile sevabı ile bir dönem geride kalmıştır. Artık CHP Beykoz İlçe Örgütü yeniden yapılanıp atağa geçmelidir.
Doğuş Haber:
Metin Çanak’ın Başkanlığından sonra, CHP Beykoz İlçe Başkanlığına, geçtiğimiz yerel seçimlerde SHP adına sokağa çıkarak seçim propagandaları yapan, şimdiki CHP Belediye Meclis Üyelerinin o dönem seçilmesine engel olmaya kalkan bir Mahmut Yavuz’un CHP Beykoz İlçe Başkanlığına atanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz.

Şaban Tören:
Doğrudur Mahmut Yavuz SHP’ye o dönem çalışmıştır. CHP Meclis Üyesi adaylarına oy verdirmemiştir. Sonrasında arkadaşlar kendisini Partiye üye yapmışlardır. Bu gelişmelerden Genel Başkan ve Genel Merkez Yöneticilerinin haberi yoktur. Mahmut Yavuz’un İlçe Başkanlığı CHP Parti kanadında biraz sert karşılanmıştır. Olan olmuştur, Mahmut Yavuz şu an Partinin atama İlçe Başkanıdır. Bu konuda çokta bir şey söylemeye de gerek yoktur.
Doğuş Haber:
Beykoz’da siyasetle ilgilenenler, şu an CHP Beykoz İlçesinin hazırlandığı genel kurulu konuşmaktalar. Dolayısı ile olacak genel kurul öncesi delegasyonun nasıl seçileceği konusunda çelişkili görüşler konuşulmakta. Sizce çelişki uyandırarak genel kurula hazırlanmak doğrumudur. Delegasyon seçilmesi nasıl olmalıdır.

Şaban Tören:
Beykoz’da CHP’ nin yapılış şekli problemli gözükse de 1500 üyesi vardır. Her şeye rağmen bu 1500 üyeyi toplayarak hep birlikte hareket edip genel heyecanı yükseltmek gerekli.
Yani dün olduğu gibi partinin var olmuş delegelerini yok sayarak bir İlçe Başkanlığı oluşturduğunuzda, siz o üyelerin tamamının İlçe Başkanı olmuyorsunuz, bir gurubun, bir hizip’in İlçe Başkanı oluyorsunuz. Beykoz kamuoyunda bu tür yöntemle İlçe Başkanı olduğunuzda, kendinize bile hesap vermek zorunda kalıyorsunuz.
Onun için insanların bu tip antidemokratik, hukuksuz yapılan delege seçimlerinde “İlçe Başkanlığı” parti içinde veya parti dışında insanların içine sinmiyor ve sinmemesi de gayet normaldir. Beykoz birbirini tanıyan, giderek büyüyen farklı bir yer, ama şu unutulmamalı. Beykoz’da seçmenin çoğunluğuna ulaşmak, bir hemşeri hizbinden partiyi kurtarmaktan geçer. Beykoz’da farklı yörelerden insanlar vardır. Beykoz seçmeninin % 80’i emek ağırlıklıdır. Biz bu emeği ile geçinin insanları parti saflarına çekemediğimiz sürece, üye sayımızı 10 binlere çıkartamadığımız sürece, ne yaklaşan yerel seçimlerde sonuç almak mümkün, ne de partili insanların heyecanını doruğa çıkartmak mümkün.
Bu hesaplar yapılırken delege seçimlerinde yöntem ise, mahallelerde üye toplantısı yapıp, oradaki üyelerin gönüllü ve isteklileri arasında yapılacak oylama ile delegeleri mahalle mahalle tespit etmektir. Özellikle köy delegesi seçerken delegenin köyde oturuyor olmasına dikkat edilmelidir. O heyecanı yaşamaya başlamış veya yaşayan delegeler ile de ilçe yönetimini oluşturmak, Beykoz’da CHP’ye kan vereceği gibi, yaklaşan yerel seçimler öncesi CHP üye sayısının yükseklere çıkmasını sağlayacaktır.
Bu da Beykoz’da bir güç olacaktır, doğrusuda budur, böyle yapılmadığı için, Beykoz’da yeteri kadar heyecanı yükseltemiyoruz. Emekçilerden ve kırsal alandan oy alamamamızın en büyük eksikliği örgütsüzlüğümüzdür.
Doğuş Haber:
Beykoz Vakfı Başkanı Şaban Tören’e verdiği bilgiler için teşekkür ediyoruz. CHP Beykoz Genel Kurulu öncesi siyasetçilerimizin görüşlerine Web sayfamızda yer vermeye devam edeceğiz.



29-11-2007 8167 5 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Murat Atik 29-11-2007

Daha Çok Sesli Olmalı

Önemli bir konuyu ele almışsınız, yalnız bu konu sadece Şaben Tören görüşleriyle kalmamalı, bu soruları en az birkaç siyasetçiye daha sormalısınız. İçerisinde çok tanınmış ve karşıt bir siyasetçide olursa, ortaya fikir zenginliği çıkar. Aksi olursa bu haber Şaban Tören ve Doğuş Haber tekilinde kalmış olur.
İyi Çalışmalar

cEMİL 01-12-2007

Tutam

Ozan bey,
Gündeme taşıdığınız konu gerçekten çok iyi. Tebrikler. Ama, keşke CHP'den kovulmuş ve şaibelerle anılan Şaban Tören gibi birini bu konuda gündeme taşımasaydınız. CHP gibi ülkenin çimentosu olmuş bir partinin böyle bir isimle anılması hem sizin adınıza, hem de Beykoz CHP adına talihsizliktir. Saygılarımla,

Ozan Derviş 01-12-2007

Bilgilendirme

Cemil bey,
haberimize ilginiz için teşekkür ederiz, yorumunuzda şahsıma özel bağlayıcı sözlerinizi kabul etmek mümkün değil, biz haberimizi yaptık, konunun diğer boyutları haber yapmamız açısından gündeme geldiğinde onuda yaparız, geçmiş haberlerimiz bunun örnekleri ile doludur. İlgi ve alakanıza bir kez daha teşekkür ederim. Saygılarımla
Ozan Derviş

Şaban Tören 01-12-2007

CHP içindeki AKP uzantılarına duyurulur.

CHP Beykoz ilçesinde 10 yıldır yönetimi elinde tutan başarısız bir arkadaş gurubunun söylentisi ile benim CHP üyeliğimin düşürülmesi ile ilgili söylentiler CHP içinde AKP nin truva atları tarafından malum gazeteyi kullanarak kamu oyunda politika yaptıklarını zannediyorlar . Benim CHP üyeliğim devam etmektedir.Genel merkez il ve ilçe üye listesi arşivinde vardır.Benim ismimi gündeme getirip siyaset yapılacağını sananlar yanılıyorlar.Saygılarımla.

özgür 02-12-2007

ortalıkta dolaşan isimlerinvarlığı bile chp beykozun durumunu anlatıyor

chp beykoz ilçe örgütünü konu alan bu yazı dizisinde adı geçen isimlere şöyle bakıldığında, partinin içler acısı durumunu görmemek imkansız.
başkan mahmut yavuz. bir dönem önce shp de chp aleyhine calıştı. şaban tören son zamanlarda beykozun değişen toplumsal yapısına ayak uyduran halktan yana değilde villacılardan yana görüntü sergileyen eski solcu birisi. ve ayten hanım. ulus taki yazılarını okuyoruz. o yazılarda gösteriyorki chp nin sol da durmadığı kesin. baylar bayanlar kolay gelsin. dert halka hizmet değil. dert pasta yemek.
bisküvilerden de iyi pasta yapılıyor biraz da ondan yiyin...

Toplam 5 yorum bulundu. 1-5 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 500
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 474
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 477
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 403
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 431
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 391
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 482
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 456
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1070
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 925
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 786