ÇİĞDEMLİLER SOKAKTA

03-04-2008 9646 16 yorum. Yorum Ekle

Çiğdem mahallesi Etiler sokak sakinleri, sokaklarında kurulan baz istasyonuna olan tepkilerini sokağa çıkararak çok sesli hale getirdiler.


Beykoz Belediye Başkanlığı önünde toplanan mahalle sakinleri, baz istasyonuna olan tepkilerini belirtmek üzere sloganlar attıktan sonra, Belediye Başkanıyla görüşmek istediler. Belediye Başkanı’nın makamında olmaması sebebiyle, mahalle sakinlerinden birkaç kişiyi Belediye Başkan Yardımcısı Metin Torun makamında kabul etti. Belediye önünde biriken mahalle sakinlerinden Nurten Kavil, Başkanlık oto parkından belediye önü büyük alana geçerken basmağa takılarak ayağını kırması büyük üzüntü yarattı.

Mahalle sakinleri, mahallelerindeki baz istasyonun sağlık açısından zararlı olduğunu belirterek Belediyeye yapmış oldukları müracaatın üzerinden bir hayli zaman geçmesine karşın, herhangi bir yaptırım olmadığı için bunun nedenlerini ve şuan ki çalışmalarının hangi aşamada olduğunu sormaya geldiklerini söylediler.

Beykoz Belediye Başkan’ı makamında olmadığı için, heyete basın mensuplarını odasında kabul eden; Belediye Başkan Yardımcısı Metin Torun basın mensuplarının görüntü almasına izin vermeyerek yaptığı açıklamada, binanın ruhsatsız bir bina olduğunu, içerisine baz istasyonu kurulan bacanın da kaçak yapıldığını tespit ettiklerini ve Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığına, İski Genel Müdürlüğüne, İstanbul 6 Numaralı Kültür Ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne, Ayedaş A.Ş Müdürlüğüne kaçak yapılanma ile ilgili bilgi yazısı yazılıp yaptırımlarının beklendiğini söyleyerek konunun Belediyeden ziyade mahalle halkının huzurunu ilgilendirdiği için Kaymakamlığın yetkisi dahilinde olduğunu belirterek heyeti İlçe Kaymakamına yönlendirdi.

Aynı heyet İlçe Kaymakamı Aydın Ergün’ü makamında ziyaret etti. Vatandaşları dinleyen İlçe Kaymakam’ı yaptığı açıklamada, binanın ruhsatsız olması sebebiyle, Belediye Başkan Yardımcısının gerekli yazışmaları yaptığının yazışmalardan belli olduğunu, konun diğer boyutunda ise baz istasyonu kurmanın yasal yükümlülükleri yerine getirildiyse yapılacak bir şeyin olmadığını, buna rağmen baz istasyonundan şikayet varsa, şikayetçilerin radyasyon ölçümü talep etme haklarının olduğunu, ölçüm sonrasında radyasyon ölçümü normal çıkarsa hiçbir sorunun olmadığını, yüksek çıkarsa firmaya ayar yaptırılacağını, her iki halde de istasyon yıkılmasının söz konusu olmayacağını belirtti. Aydın Ergün bu açıklamalarının, yasa çerçevesinde olduğunu, bunun dışında bir şey yapmanın mümkün olmadığını belirtti.


Öfkeli vaziyette Hükümet Binası önünden ayrılan mahalle sakinleri, Belediye Başkan Yardımcısı’ndan aldıkları kurumlara yazılan dilekçe örneklerinin sonuçlarını takip edeceklerini belirterek baz istasyonu kurulu olan evin önünde kısa bir süre slogan attıktan sonra dağıldılar.








03-04-2008 9646 16 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Muhammed KALAYCI 03-04-2008

Biz aileyi uyardık...

Bu iş buralara gelmemeliydi. Bizler yıllarca yan yana, huzur ve dayanışma içerisinde yaşayan insanlar olarak, katakulleyle kamuflaj içerisinde yapılan bu mahalle ayıbını farkettiğimizde kendisiyle konuşarak bu işi büyümeden halletmesini RİCA ettik. Ama kendisi defaatle yapılan bu uyarılara kulak asmadı ve iş buralara geldi... Bende işlerim nedeniyle bu protestoya katılamama üzüldüm... Hala zaman varken bu antenin kaldırılmasını tekrar tekrar RİCA ediyorum... Belliki Çiğdem mahalleliler bu işin peşini bırakmayacak... Toplumsal tepkinin önünde kimse duramaz....

Gazeteci Bir Dost 03-04-2008

Bu Böyle Gitmez

Önce ilçe emniyet müdürüm Hakan Boydak beye ve ekibine çiğdem mahalle sakinlerini bu haklı davalarında destekleyip demokratik hakları olan protasto niteliğindeki gösterilerine yardımcı olduktan sonra dağılmalarına izin verdikleri için çiğdem halkı adına çok teşekkür ederim.Sevgili emniyet müdürümünde her zaman arzu ettiğine inandığım halkın sağ duyusu çiğdem mahalle sakinlerinde inanıyorum vardır.Çiğdem halkı çok sabırlıdır.Bu insanları ancak bir yere kadar durdura biliriz.yaşamış olduğumuz bu olay peynir ekmek vs. sıradan bir olay değildir.Hayati bir olaydır.Sevgili müdürüm anneler alıyor çocuklar korkuyor babalar tedirgin daha kaç yıl yaşarız korkusu ile yaşayacağına bir defa ölürüz diyen çiğdem halkı.Hadi gelin siz olun tutun bu çiğdemlileri.Zaten bu güne kadar inanın bizler tutuyoruz bu insanları tutmayada devam edeceğiz.Ev,evikapı,kapı dolaşıp neler yapılacağını şiddetle bir yere varılmayacağını anlatsakta insanlar sizi bir yere kadar dinliyor.Kısacası emniyet müdürüm korkuyorum haklıyken haksız duruma düşeceğiz.Korkuyorum emniyet müdürüm huzurunuza suçlu olarak geleceğiz sizi çok seviyorum Allah için karşınızda suçlu olarak gelmek istemem.Bu yüzden diyorumki haydi çiğdem halkı yine emnyet müdürümün dediği gibi sağ duyuya devam.Allah yar ve yardımcımız olsun.Ozan bey sizi Tebrik Ediyorum.Olayları yakinen takip edip sitenizde kendinize has üslüp ile yapıp çiğdem halkını aydınlatıyorsunuz.Yüreğinize sağlık.Son söz TEŞEKKÜRLER EMNİYET MÜDÜRÜM TEŞEKKÜRLER OZAN BEY.SAYGILARIMLA.

Hakan 03-04-2008

BAZ ISTASYONLARI ZARARSIZ DIYENLERE DUYRULUR.

çııÖÖçşBaz istasyonu nedir ?
Baz istasyonları, GSM. iletişimin kapsama alanını genişletmek için bina çatılarına kurulan, genellikle beyaz renkli ve kutu şeklinde, 4 metre boyunda, iki çubuk antenle bir çanak antenden oluşan ve mikrodalga yayan cihazlardır.
Mikrodalga, Dalga boyu 0.1-100 cm., frekansı 0.3-300 gigahertz (Ghz) (10’ Hz=1 Ghz) olan elektromanyetik dalgalardır.
Çubuk antenler mikrodalgaları toplayıp çanak antenlere verir ve bu dalgalar çanak anten aracılığıyla 16 farklı frekanstan ve UHF (ultra-high frequency) üzerinden yayınlanır.

Baz istasyonlarının çevreye zararları
Vücudumuzdaki manyetik alanlar, doğal çevremizdeki yerkürenin manyetik alanı ile uyum içerisindedir. Baz istasyonlarının çevresinde elektromanyetik alan oluşmaktadır ve oluşan bu elektromanyetik alanın insan vücudundaki ve doğal çevredeki elektromanyetik alandan fazla olması sebebiyle mevcut uyum bozulur. Bu da, elektromanyetik kirlilik adı verilen bir tür çevre kirliliğine neden olur.

Baz istasyonlarının sağlığa zararları
Baz istasyonları tarafından da yayınlanabilen mikrodalgaların dokulara iki temel etkisi bulunmaktadır:
Mikrodalga dokuları ısıtır. (termal etki)
Mikrodalga hücrelerin kimyasını bozar (termal olmayan ya da kimyasal etki)
Mikrodalgaların özellikle ikinci etkisi,yani hücrelerin kimyasını bozarak oluşturduğu etki insan sağlığı açısından önem taşımaktadır. Yapılan araştırmalarda hücrelerin -kimyasal etkiye maruz kalması ile şu sonuçların meydana gelebileceği saptanmıştır:
Hücrelerde büyük moleküllerin (proteinler vb.) deforme oluşu.
Hücre zarlarının birbirine yapışması.
Hücre zarlarında delikler açılması (elektro-porasyon)
Ca-ATPaz ve Na-K-ATPaz enzimlerinin bozulması sonucu hücre dışına Ca”, Na’ ve K’ kaçışı.
Sinir zarlarının bozuluşu: Sinir zarlarının bozulması ile REM uykusu adı verilen rüya görmenin azalışı, EEG değişimleri, uykusuzluk, sinirlilik, unutkanlık, depresyon, başağrısı, başdönmesi, Alzheimer, Parkinson, Multipl Skleroz gibi dejeneratif beyin hastalıkları meydana gelir.
Hücre enzimlerinde bozulmalar.
DNA tahribi

çigdemli yasin 04-04-2008

allah hesabını sorar

Bizler bu mahallede yaşıyoruz aynı onlar gibi ama onlar 40 50 senelk dostalrını bi para için hemde o dostlarının canları pahasına silip attılar kimse k.bakmasın biz bu davann peşini bırakmııcaz sonunda ne olursa olsun o baz ordan inick bn yaşamışım babam yaşamış ama bnm 6 yaşındaki kardeşm daha çok yaşıcak allh bilir ama yaşıcak bn cigeri beş para etmz kişiler için kardesimn cnını tehlikeye atamm ya alsınlar bazlarını çekip gitsinler yada sonuçlarına katlanırlar bnden bukadar (BİZDEN DEGİL ALLHTAN KORKUN NE DİYİM!!!)

taner 04-04-2008

ayıp başkanım

slm bu kadarını başkanımdan ve başkan yardımcılarımdan beklemiyorum biz sizlere beykozu emanet ettik oturdugunuz masalar sandalyeler aldıgınız maaşı birazda olsa hak edin insanlar burda avaz avaz bagırıyor başkanım seslerini duymamanız imkansız gözlerini para hırsı bürümüş bu insanlara dur diyerek vatandaşa yardımcı olmazsanız siz kim olacak yardımcı orda olma görevinizi sizden önce gelenlerde unutmuştu sizde unuttunuz sayın başkanım bu sitemim size degil sadece bütün belediyedeki bu konudaki yetkililere benim son bir yılda 4 akraban kanserden vefaat etti cevrenize bakarsanız bu sayı hemen hemen her ailede var bizler geldik gidiyoruz cocuklarımızın gelecegi icin bu baz istasyonu konusunda sizi sag duyuya cagrıyorum

gülşen 04-04-2008

bravo size bize hepimize

eeeee daha neolcak baz istasyonlarını kendi binasına para için dikip utanmadan cevresindeki tüm komşularını tehlikeyle karşı karşıya bırakan bir doktor olursa ben yaptıgı muayeneden şüphe duyarım bu istasyonun kanser yaptıgını bile bile çatısına diktiriyor mahalledeki komşuların saglıgını tehlikeye atıp sabah ise muayenesine gidip bir tarafta saglık verip diger tarafta can alıyor bıravo size bize hepimize bravoooooooo

sezer 04-04-2008

utançççççç

ya para için komşularını satan bir adam doktor olsa ne olur başkan olsa ne olur cahilin en tehlikelisi okumuş olanıdır ne yapıcagı belli olmaz asla zan altında da kalmaz beyni o kadar doludurki önünde duran koca cukuru görmez bilmezki başına birşey gelse polisten önce komşusu koşar gelir cenazesini birgün o para için saglıklarını sattıgı komşularının kaldıracagını bilemez rabbim ona kapısında arabanın bile komşusunun hakkı oldugunu emrederken necati bey e soruyorum kalbiniz rahatmı

necmettin türkeli 05-04-2008

DİKKAT BAZ İSTASYONU VAR. HAMİLEKADINLAR VE KÜÇÜK ÇOCUKLAR GİREMEZ.

DİKKAT BAZ İSTASYONU VAR. HAMİLEKADINLAR VE KÜÇÜK ÇOCUKLAR GİREMEZ.
Doğal gaz hattı döşendiğinde hemen o sokağa bir tabela asarlar Mutlaka okumuşsunuzdur DİKKAT bu mahallede kazı yapmayınız.doğal gaz hattı vardır.Evet doğrusuda budur. Peki hemen yanı başınızdaki 40 yıllık komşunuz sizin hayatınızı hiçe sayarak aldığı üç kuruş parayla sizi ölüme terkediyorsa ne yaparsınız. Oturur pısırık pısırık ne yapalım kadermi dersiniz.Yoksa ortaya çıkar ne yapıyorsun diş teknisyeni syın adem bilge komşulrrının ve insanların hayatını hiçmi düşünmüyorsun deyip ikazmı edersiniz.İşte çiğdem halkı bu olaya sağ duyuyla yaklaştı. bu halk onun aldığı 80 milyar parayı kıskandığı için AYAĞINI KIRMIYOR.Para için sokağa dökülmüyor.sonra 80 milyar aldığını kendi öz babası mahalede bağıra bağıra söylüyor.Para pul bizi ilgilendirmiyor. insanca yaşamak istiyoruz.BİRDE SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ MUHARREM ERGÜL ne hikmetse çiğdemliler ayaklandığı zaman makamında olmuyor.Ama aynı gün bir kaç saat sonra aynı meydanda emnıyet teskılatı programına ve ISO 9001:2000 BAYRAGINI GONDERE CEKMEYE GELIYOR.Asla korunmasız gezmedıgını bıldıgımız sayın belediye baskanı ne garıptır, o gun korumasını almadan kaybolmus sayın baskan sız kendınızı kandırıyorsunuz bu halkın tokadı o kadar agır olucak ki bir İSO 9001:2000 Bayragı kadar Deger vermedıgınız cıgdem halkı sızı sandıkda kaybedıp bır daha cıkmamak uzere Sandıga gomucekdır.Sayın belediye baskanı cıgdemlıler sızden hıc olmazsa bu sokaga yanı etıler sokagına bır tabela yaptırıp hamıle kadınları ve cocukları bu mahalleye gırmemelerını engelleyelım tabelayada aynen sole yazdıralım DİKKAT ? BAZ ISTASYONU VAR HAMILE KADINLAR VE KUCUK COCUKLAR GIREMEZ.Dogus habere bu aydınlatıcı bılgılerı ıceren yorumları sitesinde yayınladıgı ıcın cıgdem halkı olarak yurekden ve cani gönülden kutluyor.Basarılarının Daim olmasını Dılıyorum.HELAL OLSUN SANA DOGUS HABER.

ÖLMEK İSTEMİYORUZ. 05-04-2008

YAŞAMAK BİZİM HAKKIMIZ.

Biz daha çok küçüğüz büyükler belki çocukluklarını yaşamıştır ama biz daha yeni çocukluk yaşamadan ölmek istemiyoruz.Bizi düşünüyorsanız bu baz istasyonunu kaldırınnnn.

Niyazı tiryaki 06-04-2008

Topal osmanın torunları uyanın

Topal Osmanın Torunları Göreleli Ve Giresunlu Uşaklar Ölüyorsunuz . Uzun Zamandır Çiğdem Mahallesıne Musallat Olan Baz İstasyonunu Göreleli ve giresunlu hemşerilerim işin bir şaka olduğunu zannederek kavle almıyorlar. Ne oluyor sıze eyy topal osmanın torunları adam tek başına çiğdem mahallesıne kafa tutuyor 80 milyar para için sizleri tek tek öldürüyor . Hatırlasanıza son zamanlarda çiğdem mahallesınde kanserden kaç kişi öldü ben saymayı unuttum . bu virüs öyle bir virüs ki etkisini hemen göstermyor yıllar sonra ortaya çıkıyor şimdi size soruyorum benım çiğdemli hemşerilerim bu baz istasyonlarını çiğdem mahallesıne kurduran insanlar öyle sıradan insanlar değil topluma mal olmuş örnek insanlar. bunlardan bir tanesı çiğdem mahallesı etiler sokakta oturan diş teknisyeni ADEM BİLGE bir tanesıde çiğdem sağlık sosyal yardım derneği bşk.NURİ YEŞİLBAŞ evet yanlış okumadınız sakın şaşırmayın.adem bilge bınasının üzerine baca içine saklanmış etkısı yuksek baz istasyonu kurmuş.gelin görün biz her gün ordayız bir çayımızı için sağlık sosyal yardım derneğinin kurucusu ve başkanı asil beyfendi NURU YEŞİLBAŞ da sizleri az zehirlemedi hala zehirliyormu bilmiyorum.şimdi dikkat edin diş teknisyeni ADEM BİLGE dernek bşk NURU YEŞİLBAŞ herkes bu kişileri çok iyi tanıyor değilmi şimdi soruyorum bu adamların Allah aşkına parayamı ihtiyaçları var soruyorum sızlere topal osmanın torunları çiğdem mahallemızın güzel insanları bu adamlara ne yapıyorsunuz demek için geç kalmadınızmı bu adam ların parayamı ihtiyaçları var.ADEM BİLGE sağlıkçı diş teknisyeni NURİ YEŞİLBAŞ (hacı nuri)sağlık derneği başkanı bence bunların ikiside sağlıkçı olamazz olsa olsa bunlar çiğdem mahallesinin ölüm makinaları olurlar.TOPAL OSMANIN TORUNLARI UYANIN çiğdem mahllesı tek tek şehit veriyor cenaze namazı kılmaktan halk perişhan oldu.son sözüm olsun YETİŞ YAAA MUHAMMED ÜMMETİN ELDEN GİDİYOR--YETİŞ EYY TOPAL OSMAN HEMŞERİLERİN TEK TEK ÖLÜYOR.yayıncılık hayatınızda başarılar diliyorum ALLAH doğrunun yanındadır.saygılarımla

Toplam 16 yorum bulundu. 1-10 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 514
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 639
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 512
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 453
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 428
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 428
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 411
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 479
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 464
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1135
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 860