BEYKOZ’DA ADD ÇIKARTMASI

02-12-2008 6422 1 yorum. Yorum Ekle

Atatürkçü Düşünce Derneği Beykoz Şubesi, Türkiye genelinde yaşanan kurumsal sıkıntılarına rağmen Beykozluların zevkle takip ettiği kahvaltıda söyleşilerine devem ederken, Gazeteci Yazar Erol Mütercimler’i “ Cumhuriyet ve Atatürk” konulu söyleşisinde Beykozlular ile buluşturdu.


Atatürkçü Düşünce Derneği Beykoz Şubesi, Türkiye genelinde yaşanan kurumsal sıkıntılarına rağmen Beykozluların zevkle takip ettiği kahvaltıda söyleşilerine devem ederken, Gazeteci Yazar Erol Mütercimler’i “ Cumhuriyet ve Atatürk” konulu söyleşisinde Beykozlular ile buluşturdu.



Cumhuriyeti ve Atatürk’ü özünde benimseyen birçok aydın düşüncenin bulunduğu kahvaltıya katılanları genel olarak fotoğraf karelerimizde aktaracağımız için isim isim geçmedik. Davetliler konusunda Şile ADD Şube Başkanı ve Beykoz’da ikamet etmiş veya görev yapmış şimdi başka ilçede oturan 1-2 masalık davetli dışında salona sığmayan katılımcıların hepsi Beykozluydu.


ADD Beykoz Şube Başkanı Füsun Sökmez yaptığı konuşmada, ADD Beykoz Şubesinin günümüze kadarki çalışma sürecini kısaca açtıktan sonra, davetlerini kırmayan konuşmacılara, eğitimcilere, konuklarına ve üyelerine teşekkür etti.
Turkuaz Restaurant’ta yapılan kahvaltılı toplantıya olan ilginin büyüklüğünden restaurant’ta yer kalmadı. Çalışan ve emekli olan öğretmenlerinde bulunduğu söyleşide öğretmenler için kısa bir kutlama yapıldı. Cumok Temsilcisi Namik Kemal Boya davetlilere hitaben yaptığı konuşmasında, Cumhuriyete yakışan yerel yöneticiler seçilmesi çağrısında bulundu.


Ve Araştırmacı Gazeteci Yazar Erol Mütercimler bilinen üslubuyla geçti mikrofonun karşısına, yazar aynı zamanda bir öğretim görevlisi olması sebebiyle aynı zamanda bir söyleşi dersi görünümündeki konuşmasına başladı. Konu hakkında ciddi araştırmaları bulunan Mütercimler, Cumhuriyet ve Atatürkçülük üzerine araştırmalarının detaylarına girerek dinleyenleri bilgilendirdi.



Mütercimler’in Atatürk ve Cumhuriyet üzerine araştırmaları Türkiye ve Dünya genelinde en ince noktalarına kadar irdelendiği için, yazarın ADD Beykoz Şubesindeki söyleşisinin detaylarına girmeyeceğiz. Konuşmacı kendisini izleyenlere öyle keyifli saatler yaşattı ki, bilgi birikimi ve araştırmaları sayesinde dinleyicileri öyle etkiledi ki, kendisini dinleyenlerin öğrendiği bilgileri çevresine anlatamayacağı, ancak heyecanlarını dostlarını, bir başka Atatürk ve Cumhuriyet konulu söyleşiye götürerek bilgilendirebilecekleri hissi uyandı. Yazar konuşmasının en can alıcı bölümünde Cumhuriyetin lokomotifin kadınlar olduğunu ve olmaya da devam edeceğini vurguladı.



Daha sonra her iki konuşmacıya da ADD Beykoz Şubesinin plaketleri verildikten sonra, ADD Beykoz Şube Başkanı Füsun Sökmez, yakın zamanda kutlanılan öğretmenler günü münasebeti ile söyleşiye katılan öğretmenlere özellikle teşekkür ederek Atatürk’ün Nutuk’unu verdi. Sökmez, kahvaltılı söyleşiye Beykoz’un efsaneleşen öğretmenlerinden R.Şahin Köktürk’ün kendisi gibi öğretmen olan eşi Lale Köktürk ve aile bireyleri ile birlikte gelmesinden dolayı ayrıca teşekkür etti.


Yazarın söyleşisini izleyenlerden bazılarının fikirlerini aldığımızda, ortaya genel bir sonuç çıktı. Sohbet ettiklerimizin tamamı, konuyu ana hatları ile bildiklerini fakat ayrıntılarına girme fırsatı bulamadıkları için ayrıntılar konusunda hep kafalarında soru işaretleri olduğunu, söyleşiden sonra bu soru işaretlerinden kurtulmanın rahatlığını yaşadıklarını vurguladılar.














02-12-2008 6422 1 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

mehmet sakal 02-12-2008

tebrikler

ADD Beykoz Şubesine yaptığı bu güzel etkinlikten dolayı teşekkür ve tebriklerimi sunarım.

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 957
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 796
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 648
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 588
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 568
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 563
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 549
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 512
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 498
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1163
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 893