YANLIŞ VE DOĞRULAR AYIRT EDİLMELİ

22-08-2009 9847 17 yorum. Yorum Ekle

Türkiye Partisi Beykoz İlçe Başkanı Selahattin Güngör’ü 1/ 100.000’lik İmar Planları ile ilgili gazetemize yaptığı ziyarette, kendisini Köşe Yazarımız M. Talat Karasakaloğlu ve Genel Yayın Koordinatörümüz Ozan Derviş Karşıladı

Selahattin Güngör Türkiye Partisinin Beykoz İlçe Teşkilatlanmasının hızla devam ettiğini, teşkilatlanma adına birçok Beykozlu ile görüştüklerini, yoğun çalışmaları içerisinde görüşemedikleri gözden kaçırdıkları bir Beykoz değerinin kalmamasına özen gösterdiklerini belirterek, siyasi kimliğini saygınlığını ve bilgisini ülkemizde olduğu gibi yurtdışına kadar kanıtlamış olan Genel Başkanımız Sayın Abdullatif Şener’in çalışma ve dava arkadaşı olmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu bildirdikten sonra ziyaret konusuna geçildi.



Selahattin Güngör konu üzerine araştırma yaptığını ve 1/100.000’lik İmar Planı ile geldiğini belirterek, size vereceğim bilgi aynı zamanda okuyucularınıza da vermiş olayım dediği için, Türkiye Partisi Beykoz İlçe Başkanı Selahattin Güngör’ün 1/100.000’lik İmar Planı ile ilgili görüşlerini aktarıyoruz.



SELAHATTİN GÜNGÖR’ÜN 1/100.000 İMAR PLANI İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI
Sayın Yavuz Gürkan’a duyarlı ve sorumlu davranarak 1/100.000 İmar Planları ile ilgili Beykoz kamuoyuna yaptığı bilgilendirme için Türkiye Partisi Beykoz İlçesi olarak teşekkür ederiz.

Türkiye siyasetinde ve Beykoz’da yeni yapılanma içinde olan partimizin Beykoz İlçe Başkanlığının 1/100.000’lik planlarla ilgili yaptırdığımız araştırmaların neticelerini Beykozlulara duyurmak istiyoruz.

Genel bir plan olması nedeniyle çok önemli olan plan konusunda, imar karmaşası yaşayan ilçemizin siyasetçilerinin duyarsız kalmaları ilginçtir.
Bu planda 3. köprü gözükmemektedir Trabya-Beykoz hattından geçeceği kesinleşmiş gibi gözüken köprü ve çevre yolları Beykoz ve Beykozluları çok ilgilendirmektedir.

Seçim öncesi Büyükşehir ve Beykoz adayı olarak BEYKOZ’DA İSTİMLÂK yok diyenler, şimdi görevdeyken sözlerini nasıl tutacaklar.

Karayolları genel müdürü ve İBB Başkanı istimlâk maliyetinin en düşük olduğu güzergâh tercih edilmiştir demektedirler.

Seçim öncesi Beykoz’a raylı taşıma metro projesi başlatıldı diyenler bu planda bu sözlerinin gözükmediğini izah etmelidirler.

Plan’da yenilik olarak Kavacıkta Cep Otogarı gözükmektedir.

Yine seçim öncesi yerel basında da yer alan Yat Limanı-Marina gibi projelerde planda yoktur. Bununda Beykoz halkımıza içi boş bir seçim mesajı olduğu kanıtlanmıştır. Beykoz’a Mega Proje diye başlık atılan marina projesinin palavra olduğu ortaya çıkmıştır.

Bu planda Beykoz’da konut, ticaret, ulaşım, turizm odaklı hiçbir proje yer almamıştır.

Dereseki, Beykoz, Tokatköy ve üçgeninde kalan kısım ile Riva’da bir bölüm çevresel sürdürülebilirlik açısından kritik öneme sahip alan olarak konumlandırılmışlardır.

Alibahadır, Mahmut Şevketpaşa arası ekolojik tarım alanı olarak gözükmektedir. Diğer köylerimizin tamamı kırsal Yerleşim Alanı gözükmektedir.

Riva’da önemli bir bölüm arazi doğa odaklı turizme dayalı günü birlik turizm alanı olarak planlanmasına karşın, büyük bir marina projesi de vardır.

Planı Beykozluların bu yönde değerlendirerek Yerel Yönetimlere buna göre talepte bulunmaları önemlidir. 18 Ağustos 2009 tarihinde askıdan indirilen planlar önümüzdeki dönemlerde, başta 3. boğaz köprüsü olmak üzere birçok yeni gelişmelerin eklenmesi için tadil göreceği kesindir. Sayın Yavuz Gürkan’ın tesadüfen öğrendiğini belirtip Beykoz’u bilgilendirdiği sürenin dar olması sebebiyle dilekçe eksikliği yaşanması göz önüne alınarak yeni askı sürelerinin daha duyarlı değerlendirilmesinden yanayız.

Doğuş Haberin Partimize ve Şahsıma gösterdiği öneme ve nezakete teşekkür ederiz. Sayın Genel Başkanımız Abdüllatif Şener’in Beykozlulara selam ve sevgilerini iletirken, parti programımızda da yazdığı gibi VARIM DİYEN herkesin parti kadrolarımızda yeri bulunduğunu belirtiriz. Bu vesileyle Ramazan Ayının Hayırlara Vesile Olmasını Türkiye Partisi Beykoz İlçesi adına dilerim.


SELAHATTİN GÜNGÖR
TÜRKİYE PARTİSİ
BEYKOZ İLÇE BAŞKANI

Not: 21 Ağustos 2009 Saat.12.27'de giren haber, 22 Ağustos 2009 Saat.19.55'de yeniden güncellendi.











22-08-2009 9847 17 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

ilyas çakır 21-08-2009

4x4

Y.gürkanında hakkını tespit ederek planın detaylarınında açıklanması beykoz için önemli yönlerin belirtilmesi uygun düşmüş.hakikaten paşabahçeye mega proje marina yapılacak diyenler beykoza metro başladı diyenler gercekten cevaplamalılar neden planda yok.

haspi temlekan 21-08-2009

traş bitti kel göründü

Türkiye partisi daha tabela asmadan ilçe başkanının siyaset tarzı ilginç acaba siyasi geçmişi nedir.olayın sıcağı sıcağına sahiplenmesi bir artı puan diğer yıllanmış partilerden konuyla ilgili tık yok reklamını iyisi kötüsü olmaz partisi adına iyi bir iş çıkarmış

beykozlu 21-08-2009

uyan.....artık beykoz

yeni kurulan bir partinin ilce başkanı bu kadar duyarlıysa ey yıllardır siyaset yapan partiler hep işiniz cek cak larla gecti gününüz artık beykozun kanayan yarasına el atın bu insanlar rahat bir nefes alsın beykozu seven herkezi duyarlı olmaya davet artık rantı degil beykozu duşünme zamanın artk geciyor bir daha geri dönülmez yoldayız beykozluyum diyen bu olaylara el atmalı saygılarımla beykozlu

M.Talat KARASAKALOĞLU 21-08-2009

Beykozlular Bilinçlidir.

Ferhan Şensoyun İÇİNDEN TRANVAY GEÇEN ŞARKI isimli bir oyunu vardı bu oyunda hitler dönemi ve özal dönemi hicvedilen güzel bir orta oyunudur. şimdi ne alaka diyeceksiniz ama alaka var BEYKOZDA İÇİNDEN İKİ TANE ASMA KÖPRÜ GEÇEN BİR İLÇE konumuna sokulmak üzere F.S.M köprüsü ilçemize pek ekolojik zarar vermedi ancak 3.cü köprü Beykoz ve Beykozlulara kabus gibi günler yaşatacaktır. birileri çevre yollarının güzargahının rantı için ellerini oğuştururken Beykozlular yerlerinden yurtlarından olacaklar şimdi yerleşim bölgelerinin rivaya doğru kaydırılmasının planlarını anlayabiliyormuyuz? PEKİ İKİ ASMA KÖPRÜLÜ İLÇE OLARAK sevinelimmi üzülelimmi,ağlayalımmı gülelimmi????yöneticlerimiz buna bir cevap versinlerki Beykozluların hakları üzerlerinde kalmasın!!!!

serap 21-08-2009

Hayali projeler.

Yeni Türkiye Partisi İlçe başkanını bu çalışmasında ötürü kutluyorum. Ayrıca, AKP'nin seçmeni nasıl kandırıp, oyunu aldığı bahsettiği hayali projeler gün yüzüne çıktı.

MUHAMMED 21-08-2009

hikaye

Selahattin bey, size ve partinize hayırlar diliyorum. Doğru yapsalardı. Bu parti kurulmazdı. Metro yapılacakmışşşşşşşş, en son iş. daha önceleri var. Onlar kazanç hesabını iyi yaparlar. İstikamet RİVAAAAAA.. gerisi hikaye artk bundan sonra..

BEYKOZLU OLMAYA ÇALIŞAN 21-08-2009

BEYKOZ BEYKOZLULARIN OLMALI

PLAN KONUSU HER YURTTAŞIN ANLAYABİLECEĞİ BİR KONU DEĞİL,
YA KONU HAKKINDA EĞİTİMLİ OLMALI,
YA BİREYSEL ARAŞTIRMA YAPMALI YA DA KONUNUN MUHATTAPLARINDAN, TEKNİK KADROLARDAN DESTEK ALINMALI.
ANCAK; YÜKSEK OKUL MEZUNU BİLE OLSA BİR YURTTAŞ,BU AŞAMALARI ZORLAMIYORSA PLAN KONUSUNU ANLAMASI MÜMKÜN DEĞİL.
O ZAMAN MUHATTAPLAR KİMLERDİR BUNLARIN IYI AYIRT EDİLMESİ GEREKLİ, YANİ HÜKÜMET , İBB, İLÇE YEREL YÖNETİMİ VE HÜKÜMETİN İLÇEDEKİ MERKEZİ YÖNETİMİN TEMSİLCİSİ KONUNUN MUHATTAPLARIDIR VE İL GENEL VE BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ KONUNUN BAŞ AKTÖRLERİDİR.BÖYLE YALIN BİR GERÇEK ORTADAYKEN,
PARTİSİ TARAFINDAN TÜRLÜ HESAPLAR YAPILARAK BEYKOZ BELEDIYE BAŞKAN ADAYLIĞI KABUL EDİLMEYEN YAVUZ GÜRKAN VE MENSUBU OLDUĞU PARTİDEKİ OLUMSUZLUKLARDAN DEM TUTARAK HALKIN ÇOK GÜVENDİĞİ VE TAKTİR ETTİĞİ BİRİ OLMASINA RAĞMEN NE YAPACAĞI HİÇ BELLİ OLMAYAN TÜRKİYE PARTİSİ'NİN GENEL BAŞKANI ABDÜLLATİF ŞENER'İN BEYKOZ TEMSİLCİSİ SELAHATTİN GÜNGÖR'ÜN ÇABALARI NEREYE KADAR ?
YARATILAN SUNİ GÜNDEMLERLE BU DUYARLI INSANLARIN ÇALIŞMALARI ÖZERK ÇABA SARFEDİLEREK ÖTELENMEKTEİR.
SON GÜNLERDE ,BEYKOZ YEREL BASININ HABERLERİNDE DOLAŞAN HABERE GÖRE 19.700KÜSÜR YEŞİL KART MÜRACATLISININ OLDUĞU VE BUNA KARŞILIK 5 BİN TANESİNİN YEŞİL KART ALDIĞI DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDE GERİYE KALAN 12 BİN KİŞİNİN DEVLETİN EN ÜST MAKAMINI KANDIRMAK İÇİN ÇABA SARFETTIGI GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKMIYOR MU ? 1 9 BİN AİLE REİSİNİ OLABİLECEK AİLE FERTLERİYLE ÇARPTIGINIZDA ORTAYA ÇIKAN RAKAMIN KORKUNÇLUĞU BEYKOZ GERÇEĞİNİ ORTAYA KOYMUYOR MU?
BEYKOZLUNUN ŞAPKASINI ÖNÜNE KOYUP DÜŞÜNME ZAMANI GEÇMEK ÜZEREDİR HALA TATLI SÖZLERE YALAN VAADLERE GÖSTERMELIK HIZMETLERE KANAN TOPLUM OLDUGUMUZ SURECE YESIL KART MURACATIMIZIN AŞAĞLARA DÜŞMEYECEĞİ HATTA ARTACAĞI AŞİKARDIR.
ÇOK SIKINTILI OLDUĞUM İÇİN ,
YAZININ UZADIĞINI GEÇ FARKETTİM.EDİTÖRDEN ÖZÜR DİLER ,
SAYIN YAVUZ GÜRKAN VE SAYIN SELATTIN GÜNGÖR'Ü BİR KEZ DAHA TEBRIK EDERIM.

Ahmet Demir 21-08-2009

OBJEKTİF VE YORUMSUZ

BEYKOZ, BEYKOZLULARIN OLMALI YORUMCUYA CEVATIR.
Evet doğru söylüyorsunuz, Plan konusu herkesin anlayabileceği bir şey değildir. Ama iyi bir eğitim almış ilgili, bilgili, araştırmacı olan birisi için de o kadar da zor değildir.
Kuşkusuz bu konuda, bazı yerlerin anlaşılmasında teknik bilgiye sahip kişilerden destek alınmalıdır. Alındıktan sonra sıradan bir eğitim almış, orta düzeyde kafası çalışan birinin planın uygulanmasını ve analizini rahatlıkla yapabilir. Hele bu konuda basın açıklaması yapan; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölüm mezunu, Ana dilde İngilizce bilgisine sahip, T.C. Maliye Bakanlığına bağlı Hesap Uzmanları Kurulunda 10 yıl Hesap Uzmanı olarak görev yapmış, Türkiye’de çok büyük bir şiketler topluluğunun Genel Müdürlüğünü ve Ülke Direktörlüğünü yapmış, Yeminli Mali Müşavir olan, hep bilinen ve söylenen “Önce Mülkiye sonra Türkiye” tezini çürütüp, önce Beykoz diyen ve siyasete en altta başlayan “Eski Hesap Uzmanı-Yeminli Mali Müşavir olan Yavuz Gürkan gibi biri için hiç de zor değil.
Bu konuya muhatap olanlardan bahsetmiş olduğunuz; İl Genel Meclis Üyelerinin eğitim ve yeterlilik profiline açaba hiç baktınız mı? Yorumunuzda Belediye Başkan Adaylığı kabul edilmeyen; Yavuz Gürkan’la ilgili tespitiniz hiç de hoş değil. Sanki Belediye Başkan Adayı olmaya yeterli görülmediğini ifade etmeye çalışmanız çok yanlış. Tam tersi, özellik ve nitelikleri fazla olmasından dolayı bence aday gösterilmedi.
Şunu yapabilir misiniz; elde edebilme imkanınız varsa; Beykoz’da tüm siyasi partilerde geçen seçim döneminde Beykoz Belediye Başkan aday adayı olan tüm adayların özgeçmişlerine bir ulaşın. Her yönüyle bir karşılaştırın. Daha sonra kendinize göre bir not verin. Ondan sonra, Yavuz Gürkan’ın size göre notu kaç olduğunu bu sitede bizlerle paylaşmanızı bir Beykozlu olarak bekliyorum. Yavuz Gürkan, Beykoz’un yetiştirdiği bir değerdir. O’nunla bir Beykozlu olarak gurur duymalıyız. Ayrıca ben kendi adıma, araştırıyorum siz de araştırırsanız çok sevinirim. Türkiye’de geçen seçim döneminde “İlçe Belediye Başkan Aday Adayı olarak, kaç kişi, Yavuz Gürkan gibi özellik ve niteliğe sahip olup, başvuruda bulunmuştur. Yavuz Gürkan gibiler siyasette; Millet Vekili ve akabinde potasiyel, Maliye Bakanı olarak görünen kişilerdir. İlçe Belediye Başkan Aday Adayı değil.
Ben de sizler gibi iyi şeyler yapan birinin her zaman arkasında olan, sahiplenen ve sahip çıkan biri olarak, her zaman sezarın hakkını, sezara vermeden yana olmuşumdur. Saygılarımla,

Ahmet Demir 21-08-2009

OBJEKTİF VE YORUMSUZ (DEVAMI)

Yorumum uzun olunca yazmayı unuttuğum en önemli olan konu ise şudur; Yavuz Gürkan’ın tek olmadığı, O'nu destekleyen ve besleyen çok iyi bir ekibin arkasında olduğu, arge diye bilinen çalışmasında yer alan kişiler belki, İBB’de yok. Bu kişilerin hepsi de ayrıca Beykozludur. Saygılarımla,

BEYKOZLU OLMAYA ÇALIŞAN 22-08-2009

BEYKOZ BEYKOZLULARIN OLMALI

Sayın Ahmet Demir, Sayın Yavuz Gürkan ile ilgili anlattıklarınıza şaşmamak elde değil bunu Beykoz’da sizin gibi birçok kişi biliyor artık. Önemli olan bu insanları harekete geçirmektir. Yoksa siz, ben veya birileri Sayın Yavuz Gürkan’a methiyeler yazdırmakla bir yere varamayız. Sayın Gürkan’ın Belediye Başkan Aday Adaylığının kabul edilmediği tespitim doğrudur, bu işin altındaki entrikaları çok iyi biliyorum merak etmeyin. Takip ettiğim kadarı ile parti içi entrikalardan Sayın Gürkan’da rahatsızdı. Zaman zaman şansının sıfır’a düştüğünü, zaman zamanda zirveyi zorladığını en iyi kendisi biliyor. Halk içinde Sayın Gürkan’ın Adaylığına hiç itiraz yoktu. Sebebi bilinmeyen Köseler rüzgarına rağmen tüm partilerin aday adayları içerisine en yüksek pirim yapanlardan oldu. Aslında bu tespitimi Sayın Gürkan’ın yüzüne söylemek isterdim ama kısmet olmadı.
Çok önemli gördüğüm bir önemli konu ise Sayın Gürkan’ın partisinin ilçe, il ve genel merkez kurmaylarının bile anlayamadığı özelliğini Beykoz Halkı anladı. Çok kuralcı ve kanun açılımlı bir kimliğe sahip olan Sayın Gürkan bu dönem göreve gelseydi Beykoz’un önünü işleyiş açısından tıkar endişesi hâkim oldu. Bunun sebebi de bu özelliklere sahip bir Belediye Başkanının bu güne kadar görev yapmamış olmasıdır.
Bitiriyorum bu seçimlerin gerçek galibi Sayın Gürkan’dır. Şu an Belediye Başkanından bile daha çok konuşulan tek siyasetçidir. Aldığı eğitim ve devlet adamlığı kimliğinin kendisinde bıraktığı izlenim olan, kuralcıdır, yanlış yapmaz, kanundan çıkmaz inancı, artık Beykoz halkı, bürokratlar, kurumlar ve siyasetçiler bile kabul etmiş durumdalar. Artık Sayın Gürkan’ın Belediye Başkanı olduğunda nasıl bir yönetim göstereceği tahmin edilmekte ve seçim öncesi duyulan endişelerin hiç biri duyulmamakta. Sayın Gürkan yaptığı bu ataklarla ara vermeden çalışmalarına devam etmeli, aksi olurdu en ufak bir ara vermesi söz konusu olursa kendisi için ibresi çok yüksek olumsuzluklar yaşayabilir. Sayın Yavuz Gürkan gibi bir siyasetçide bu hesapları çoktan yapmıştır.

Toplam 17 yorum bulundu. 1-10 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 514
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 642
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 512
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 455
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 429
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 428
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 411
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 479
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 464
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1135
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 860