BELEDİYE MECLİSİNDE KRİZ

07-09-2009 10773 24 yorum. Yorum Ekle

AKP Meclis üyesi Neslihan Aydos’un, meclis toplantısına tesettürlü gelmesi Beykoz Belediye Meclisinde sert tartışmaların yaşanmasına sebep oldu.

CHP Grup Başkan Vekili Naci Candaş, AKP Meclis üyesinin kıyafetinin meclis çatısına uygun olmadığını bunun düzeltilmesini oturumu yöneten Belediye Başkanından talep etmesi üzerine tartışma başladı. CHP Grup Sözcüsü Erdal Öztürk’ün Candaş’ı destekleyen konuşmasından sonra, CHP Gurubunun net talebi olan, Neslihan Aydos kıyafetini meclise uygun hale getirmezse. Meclis salonunu terk edeceklerini, gerekirse Neslihan Aydos ve müdahale etmezse, Belediye Başkanı hakkında yasal işlem başlatılacağı aktarıldı.



Belediye Başkanı yaptığı konuşmada, meclis üyesinin kıyafetinin hiçbir mahsuru olmadığını, çeşitli ülkelerin belediye meclislerinden örnekler verip, belediye çalışanlarında da türban olduğunu hatırlatıp. İstediğiniz yasal işlemi başlatabilirsiniz açıklamasını yaptı.



Meclis oturumunu toplu halde terk eden CHP Grubunun, konuyu hukukçuları ile konuşup, ilçe Kaymakamı ile görüş alışverişi yaptıktan sonra kamuoyu ile paylaşacakları öğrenildi.



Beykoz Belediye Meclisinde kaldırılan kürsü ile başlayan tartışma, meclis üyesinin türbanlı kıyafeti ile devam ederken, yaşanan türban krizinin hangi boyutlara ulaşacağı merak ediliyor.



Beykoz Belediye Meclisindeki yaşanan gerginliğe ışık tutacağını düşündüğümüz, yaşanmış gerçeklerden oluşan kısa araştırmamızı okuyucularımız ile paylaşıyoruz.

Bursa İznik Belediye Meclisi
AKP Belediye Meclis Üyesi Zeliha Peşte meclis oturumlarına türban ile girmesiyle, CHP Grubunun verdiği önerge üzerine meclis üyeliğinden istifa etmiş.

Antalya Kepez Belediye Meclisi
Daha önce başı kapalı olan Nuray Asar AKP Kepez Belediye Meclisi Üyeliğine seçilince başını açmış ve meclis başkan vekilliğine seçilmiş.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi
Meclisin AKP üyesi Tuğba Güngör, meclis üyesi seçildikten sonra oturumlara peruk ile katılmaya başlamış.



07-09-2009 10773 24 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Deniz GÖKSU 08-09-2009

GERİ ADIM ATMAYIN

Neslihan AYDOS'u destekliyorum. Ak Partili yöneticilerinde arkasında durmasını bekliyorum. Yücel Başkanım lütfen dik durun. Doğuş Haber den diğer ülkelerde bu şekilde çok önemli görevlerde bulunanları da örnek vermesini beklerdim. (Madem örnek veriyorsunuz)

bekir pehlivan 08-09-2009

yazık

Vallahi oy için üzülüyorum...
Bu Sn Yücel Çelikbilek oyunları
Bizlerin emeği ile o koltuğa oturuyor.Sonra çok kolay adam harcıyor.
Ben aleviyim diye dışlıyor sonra Türban...
Eşimin kardeşlerimin kafasını karıştırp Bak Şu CHP ye Müslümanlara karşı diyor tamam seçimde görüşürüz oyumuz Yücele diyor.Yazık ...
Allah sizi nasıl bilirse öyle yapsın
Sizin yüzünüzden ne kadar genç kız üniversiteye gidemedi Tek başına iktidar oldun gene çözmedin.Türbandan besleniyorsunuz.
Zavallısınız.Oy için yapamayacağınız şey yok sizin.
Kürt açılım
Ermeniye açalım
Sonra Hadi topla valizi Kaçalım
Allah ım Kur'an aşkına Senin aşkına Bunları başımızdan al.

hasan dertok 08-09-2009

NE HEDEFLENİYOR

Çok garip altında bir yığın art niyet beklenebilecek kötü gelişmelere neden olacak bir girişim.Beykoz siyasetini yönetenlerin müsaade etmemeleri gerekirdi. ülke genelinde çözümü bulunamamış iktidarı kapatılmanın kapısına getirmiş bir sorunu Beykozun ortasına bıraktılar. Başbakanın bile zaman zaman geri adım attığı gündemi değiştirmek zorunda kaldığı bu konu ancak toplumsal mutabakatla çözülebileceğini herkes anlamış durumdadır. ancak bizim beykozlu siyasetcilerimiz anlayamamışlarki bu harekete onay verdiler.bu onaylarıyla sıkıntılı günler geçireceklerdir. hizmet konusunda hiçbir şey yapmamanın maskelenmesi olarakta eleştiri alacak olayın ülkemizdeki örneklerinin habere eklenmesiyle doğuş haber doğru ve yerinde davranmıştır. anlaşıldığı kadarıyla şu an belediye meclislerinde türbanlı üye bulunmamaktadır. ülkenin ve beykozun gündemi sorunları ortada iken türban sorunun ne yeri ne zamanıdır bu sorunu yurt dışı örnekleriyle savunmak kendimizi aşagılamaktır.yurt dışında bir yığın başka örneği neden görmüyorsun neden uygulamıyorsun demezlermi ? yurt dışındaki yaşam tarzlarını benimseyip sadece türbanı örnek alın demek örf adet ananelerimize uygun düşmeyecektir. gereksiz polemik ve tartışmalar Beykoza fayda getirmeyecektir.

beykozlu 08-09-2009

chp desteklıyoruz

SN BASKAN O KOLTUĞA GELENE KADAR HEP ALTTAN ALIYORDU KOLTUĞA OTURDU KIMSEYI TAKMIYOR BU NE ISTIR YA GIDIN NE YAPARSANIZ YAPIN DIYOR UNUTMA BASKAN BURDA DEVLET VER HAK VAR HUKUK VAR TC DE YASIYOR VE BASKALNLIK YAPIYORSAN KURALLARA UYACAKSIN ..NESLIHAN AYDOSTA NE YAPMAYA CALISIYOR AMACI NEDIR ?? HICBIR BELEDIYEDE BOYLE BIR SEY YOK AMA BIZIM BELEDIYEMIZ HAKIKATEN HER SEKILDE SERIATI GETIRMIS YAKINDA SACI ACIKLARI BELEDIYEDEN CIKARIRLARSA SASMAYIN..CUNKU BELEDIYEDE NEREYE BAKSAN KAPALI YAKINDA CARSAF GIYENLERIDE GORURSUNUZ :)

E.S.O.ES 08-09-2009

TEK BASINA IKTIDAR MADEM

YA AKP BASORTUSUNDEN FAYDALANIYOR FAYDALANMASA TEK BASINA IKTIDAR BUGUNE KADAR COZERDI UYANIK OLUN LUTFEN NEDEN BUGUNE KADAR HALETMEDI SOYLERMISINIZ SECIM ZAMANI GELDIĞINDE ONE BIRSEY ATIYOR SONRA O YALAN OLUYOR SOYLERMISINIZ ?? SIMDIDE KURT ACILIMI KOYDU SANKI HALEDECEKMI :=) NEYSE SIZ BU OYLARI VERDIKCE YAKINDA NELER OLACAK GORECEKSINIZ ..

can beykozlu 08-09-2009

neslihan aydos çok fazla olduğunun farkında değil

Beykoz adına çok üzülüyorum.Bence Neslihan hanım seçim zamanı neden etrafa şirin görünmek için açık dolaştı yoksa o zaman müslüman değilmiydi. Ne oldu işte zihniyet ortada bunun gibiler kuzu kılığın girmiş kurtlar.ÇOK GEÇMİYOR GERÇEK YÜZLERİ ORTAYA ÇIKIYOR.Burdan şunu idda ediyorum ki yakında Nevin Çalışkanın yerine Neslihan Aydosun Başkan Yardımcısı olarak ataması yapılır.Uyan sayın Çelikbilek senin hükümetinin çözeceğiz vaadiyle yıllardır oy avcılığı yapıp,çözemediği bir olayı beykozun gündemine oturtma.Herhalde yapacak başka işin yok galiba.Senin daha önceki başkanlığınız zamanındada belediyede bir çok memur kapandı kadroları aldı sonrada kabak çiçeği gibi açıldilar aman dikkat et de Neslihan Aydosta seni aynı tufaya getirmesin.Sana son sözüm bu şekilcilikten artık vaz geç, hep geri adım atıp bütün saygınlığınızı yok ediyosunuz.

Medeni Mert 08-09-2009

Neslihan Hanım

Bir söz Ozan Beye. Lütfen Neslihan Hanımın başı açık resmini kaldırın. Zira saçları göründüğü için haram. Kendisi günaha girer. Günahtır. Saçın görünmemesi lazım. Aferin Neslihan Hanıma. Devamını bekleriz. Mesela çarşaf giyebilir. Peçe takabilir. Eldiven de elleri örter iyi olur. Küçük deliklisinden yüzünü Burka ile örtebilir. Afganistanda güzel burka modelleri var sarı renklisinden.

CENGİZ BİÇER 08-09-2009

NE DİYEYİM BUNLARA

CHP Lİ UYELERİ YAPMIŞ OLDUKLARI DAVRANIŞLARDAN ÖTÜRÜ KINIYORUMÇSÖYLEYEVEK BİŞEY BULAMIYORUM BUNLARA.NESLİHAN HANIMADA BUNDAN SONRAKI YAŞANTISINDA MUTLUKLAR DILIYORUM İNŞALLAH O GÜLERYUZUNUZ SOLMASIN NE OLUR YILMAYINNN

Doğuş Haber 08-09-2009

Açıklama

Sayın Metin Genç yorumunuzdaki hitap şeklinin ve suçlamanın hakaret olçüsünde olması nedeniyle yayınlanmaşıtır. Bilginize sunulur.

Doğuş Haber 08-09-2009

Açıklama

Sayın Kemal Aşoğlu, yorumunzda kişileri belli kurumların başına yakıştırmanız, takdir edersinizki sizin ve bizim elimizde değildir. Vesileyle bu sebepten yorumunuz problemli görülerek yayınlanmamıştır. Bilginize sunulur.

Toplam 24 yorum bulundu. 1-10 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 515
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 644
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 513
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 456
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 430
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 429
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 412
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 480
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 465
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1136
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 861