HASIR ARKASINDA BEYKOZ SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

12-10-2010 6581 5 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Muhtar Birliği ile Belediye Başkanlığının İBB Beykoz Koru (eski hasır restaurant) Tesislerinde kahvaltılı bir toplantı yaptığı ve bu toplantının ilçe yerel basınından gizli gerçekleştiği öğrenildi.

Oysaki Beykoz Muhtarları ve Belediye birçok çalışmasını halka anlatmak için ilçe basınını kullanırken veya kullanmaya çalışırken, basına bilgi vermeden böyle bir toplantının gerçekleştirilmiş olması, okuyuculara konuyu anlatmak adına ilçe basınını zorda bıraktığına inanıyoruz.
Zira okuyucularımız bu toplantı ile ilgili sorularını basın ile paylaştıklarında onlara bizim bilgimiz yok demenin güçlüğünü Muhtarlarımızın ve Belediyemizin yöneticilerinin dikkate almalarının gerekli olduğunu düşünüyoruz.

Muhtarlarımızın ve Belediyemizin siyasi bir çalışması olup yarış içerisinde olan yeni stratejiler belirlemek gibi bir durumları söz konusu olmadığından, verilen hizmetlerin daha planlı olması için yapılan toplantının basından gizli yapılması ve bunu halka hizmet vermek için seçilmişlerin yapması oldukça düşündürücü.

Yapmış olduğumuz araştırmada, muhtarlarımızın belediye ile yaşadıkları iletişim eksikliğinin giderilmesi ve hizmet ihtiyacı olan muhtarların isteklerini dosya halinde toplantıya getirmeleri istenmiş. Muhtarlarımız isteklerini dosya halinde bildirmiş olmalarına rağmen, bazıları da sözlü olarak ihtiyaçlarını dile getirmişler.

Basılı ve İnternet Gazetemiz geçmişte olduğu gibi önümüzdeki çalışma döneminde de Muhtarlarımızın ve Belediyemizin başarılı çalışmalarını vatandaşlara indirme adına sorumluluğunun bilincindedir ve bu bilinçle yoluna devam edecektir.

Yaklaşık 35 Muhtarın katıldığı toplantıda görüşülen konuların bazı başlıkları içeriklerine girmeden okurlarımız ile paylaşıyoruz.
- Bundan sonraki toplantılara İlçe Kaymakamının da katılması,
-Konteynır talebi ve çöplerin temizliği sorunu,
-Yapı denetim Müdürlüğü ile ilgili sorunlar,
-Yeşilkart işlemlerinin zorluğuna yetişilememek sorunu,
-Üstü açık olan köy otobüs duraklarının üstlerinin kapanması sorunu,
-Hizmet binası isteği,
-Beytaş hizmetlerinden %50 indirim talebi,
-Plan. İmar ve Ecrimisil sorunları,
-Muhtarlık sekreterlerinin maaşının ödenmesi,
-Kıbrıs veya Umre gezisi konusu,

 




12-10-2010 6581 5 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

BEYKOZLU 12-10-2010

DİNİ İSTİSMAR ETMEKTEN VAZGEÇİN...

BEYKOZ SORUNLARIYLA İLGİLİ MUHTARLARIMIZ VE BELD. BAŞKANIMIZ BEYKOZUN SORUNLARI İLE BİR ARAYA GELMELERİ EN TABİ GÖREVLERİNDEN BİRİ. BU BİRLİKTELİKTE BASININ OLMAYIŞI VEYA BASINDAN GİZLİ YAPILMASI BEYKOZDA YAŞAYANLARIN İMAARLA İLGİLİ ÇEŞİTLİ SORUNLARI VARKEN BEYKOZ PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR DEDİKODULARI AYYUKA ÇIKMIŞKEN BİRDE UMRE GEZİSİ SÖZ KONUSU OLUNCA BU GEZİNİN KİMLER TARAFINDAN SPONSOR OLUNDUĞU ........ GÜNLERCE HABER KONUSU OLMUŞ MADURLARIN SORUNLARINA ÇÖZÜM ARAMAYANLAR ........ UMRE TURİSTİK GEZİ YERİ DEĞİLDİR...!

Kemal 13-10-2010

bu kadarıda fazla

Belediye Başkanı herşeyi basın ile paylaşacak diye bir zorunluluk olamaz,bakış açınız yanlış ve acımasız gibi geliyor. Birazda olumlu açıdan bakıp değerlendirin lütfen.

M.Talat Karasakaoğlu 15-10-2010

İLK OLDUĞUNU ZANNETMİYORUM

Maalesef beykoz, belediye sosyal tesislerinden yönetiliyor. Maalesef akp giderek tek parti tahakkümünü hissettiriyor. Maalesef kamuoyu, demokrasi ve demokratik haklar dışına itiliyor. Maalesef halkın temsilcisi olduğunu unutan muhtarlarımız (bir ikisi haric) akp meclis üyesi gibi davranıyorlar. Maalesef konu başlıkları içindeki kişisel istekler indirim, gezi gibi talepler etik değildir. Maalesef Beykozun ve halkın sıkıntılarına muhtarlarımız dahi sahip çıkamıyorlar...

ahmet soylu 15-10-2010

her toplantı basına açık olmaz

bu toplantı ile ilgili basın ve diger kurumlara bilgi vermedigimiz konusundaki eleştirileri okudum.Öncelikle yapılan toplantı muhtarlar derneğinin talebi ve ev sahipliğinde gerçekleşmiştir. Muhtarlarımızın talep ve şikayetleri başkan ve ekibine özgürce anlatıldığı kordinasyon eksikliklerinin giderilmesi ,mülkiyet ve plan çalışmalarının tartışıldığı 38 muhtarın katıldığı bir organizasyon. BEYKOZDA hiç bir muhtar kimsenin emir eri olamaz.herkes görevini yapacak. yorum yapan arkadaşlar muhtarların bağımsızlığını dikkata alarak hizmet yaptıklarından şüphesi olmasın.

can beykozlu 11-11-2010

milletin parası ile yapılan umre ziyareti

Beykozun onca sorunu varken,Belediye Başkanı her ağzını açtığında belediyenin kaynaklarının kısıtlı olduğundan bahsederken konuşulan şey milletin ödediği vergilerle ümre ziyareti ve kıbrıs gezisi biraz abes doğrusu.Belediye Turizm Bakanlığı değil, Belediye Başkanıda Turizm Bakanı değil.Umre ziyareti insanın dini görevi ve parası varsa gider.Milletin parası ile kimse müslümanlığına kidem kazandırmasın.Daha önce çanakkaleye yapılan gezileride biliyoruz kimlere nasıl paralar aktarıldığınıda.Bu tür geziler lükstür ve beledilediyeninde böyle bir lüksü olduğunu düşünmüyorum.Bu tür seyahati parasına güvenen kendi imkanları ile yapsın yoksa da kimse başkalarının ödediği vergilerle gezmeyi düşünmesin.Yok belediye bunu kendine görev edindiyse o zaman beykoz da yaşayan her aileye gitmek istediği tatil şekline göre kaynak ayarlasın.Yoksa öbür türlüsü belli bir kesimi düşünmenin dışında tüm beykozu ilgilendiren bir organizasyon değil bunu gündeme getiren muhtarları boş işlerle uğraşmak yerine aslı görevlerini yapmaya davet ediyorum .haddim olmadan.Daha mahallesinde yürünmeyecek yolu evinin ihtiyaçlarını karşılayamayanlar varken turistik gezileri düşünmek bence "ekmek bulamazsan pasta ye " mantığıdır.

Toplam 5 yorum bulundu. 1-5 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 1192
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 938
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 774
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 740
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 699
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 688
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 675
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 535
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 521
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1195
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 929